top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 1. plass Nidaros: Ingen tvil - det blir opprykk

Sportssjef Martin Jansson er inne i sitt tredje år som sportssjef og har underveis gjort små justeringer og forbedringer. Vi tror at han i sitt tredje år vil lykkes med å få Trondheims hockeylag helt opp til EHL - dette er Nidaros sin sesong, de vil ta 1. plass, spille seg til kvalik og rykke opp

Foto: SJ Photo


Plassering 22/23-sesongen:

1. plass - 24 seire på 35 kamper med totalt 75 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. David Hallström 31 mål 35 assist 66 poeng 2. Jordan George 21 mål 40 assist 61 poeng 3. Zebastian Bodini 18 mål 23 assist 41 poeng 4. Dominyk Bogdziul 10 mål 27 assist 37 poeng 5. Vladislavs Adelsons 14 mål 23 assist 37 poeng

Tilskuersnitt:

782 tilskuere

Det har vært to år med mislykkede play-in forsøk der hvor man først røk ut tre strake kamper for Narvik, deretter en dramatisk serie mot Comet i fjoråret der hvor det hele måtte avgjøres på overtid i femte og avgjørende match foran over 1700 tilskuere i Leangen Arena. Som kjent ble vinnermålet til Daniel Trnavský avgjørende og Comet tok seg videre til trøndernes store skuffelse. Det er hockeyhistorie og Nidaros vil nå komme sterkere tilbake enn noen gang når de nå skal fullføre det siste året av sin tre-års plan om å rykke opp.

Sportssjef Martin Jansson har i det stille i sin rolle i klubben småjustert og optimalisert Nidaros-maskineriet. Inn har han hentet 29-årige Victor Wallson som den nye Nidaros-sjefen.


- Passer inn som hånd i hanske hos oss, uttalte Jansson til Hockey4You når man presenterte den unge treneren i slutten av april.


Man har beholdt den gode trønderske stammen med blant annet viktige backen Johan Tørres Selnes som ville bli for å hjelpe klubben sin med å rykke opp.


- Ja, det er mye på grunn av den treårsplanen som er i klubben og at vi følger den. Selv om det ble litt dårlig avslutning på den sesongen her så føler jeg at jeg vil være med å se hvordan vi kan ta det videre til neste sesong, fortalte Selnes til Hockey4You etter at han hadde forlenget kontrakten med Nidaros.


Videre beholdt man trønderen Anders Jonassen som kom inn på tampen av sesongen og ikke minst Lukas Rhodin som ble som en årgangsvin utover sesongen, bare bedre og bedre etter hvert som tiden gikk.

Det ble mange samtaler og mye sushi mellom sportssjef Martin Jansson og ringreven David Hallström om fortsettelsen videre. Hallström tar en ny sesong og er et bevis på at han fortsatt har mye å levere i Trondheim på tross av sine 35 år der hvor han har produsert 128 poeng på de to siste sesongene.


En av de aller viktigste re-signeringene var naturligvis den hjemvendte sønnen Svein Petter Falk-Larssen som ble hentet inn på tampen av sesongen og blir en viktig offensiv brikke i Wallsons lagbygge.


"Jeg tror at han kan bli en av seriens største overraskelser i 1. divisjon"

Noen avganger har det også blitt. Både Dominyk Bogdziul og Vladislavs Adelsons fikk ikke fornyet sine kontrakter, bautaen Sigve Bråten la opp, det samme gjorde Emil Sæteraas Lyngstad og Daniel Hofstad. Henrik Ratejczak la også opp og ble hovedtrener for kvinnelaget.Sportssjef Jansson har hentet inn noen få spillere som erstatninger for de som har forlatt klubben. Blant annet backene Hugo Niemi som har blitt gjort til assisterende kaptein og Jakob Sandberg fra Bergen. Den svenske sportssjefen tok også inn sarpingen Mattias Brenne Halvorsen fra Grüner som han virkelig gleder seg til å se i Nidaros-drakta.


- Han er kanskje ikke den "sexy" spilleren framover men han har et utrolig potensial til å få fram den offensive siden. Jeg tror at han kan bli en av seriens største overraskelser i 1. divisjon, helt klart, uttalte Jansson når Halvorsen ble klar.

En som absolutt må nevnes er canadieren Braylon Shmyr som trolig vil bli en av de aller største toppspillerne i årets sesong, en spiller som fort kan trone øverst på poengligaen og er et EHL-materiale. Canadiere er kjent for å virkelig være gode når det virkelig gjelder og Shmyr kommer trolig til å vise storhet i play-in og kvaliken for Nidaros, noe som vil bli veldig viktig i veien til opprykket.

X-faktor i alle ledd

Presset om å rykke opp er der, det er forventet at klubben nå må gå hele veien. Alt annet vil være en veldig stor skuffelse selv om sportssjefen toner ned fiaskosnakket om klubben ikke rykker opp nå. Samtidig er det vanskelig å se at laget ikke skal lykkes. Klubben har denne sesongen X-faktor i alle ledd når man også ser at de har 1. divisjons beste keeper i Alexander Johansson. Når vi er i kontakt med sportssjefen nå så er han fornøyd med det han har sett så langt i oppkjøringen.


- Forskjellen fra forrige sesong er at vi viser at vi kan lykkes på dårlige dager også når vi har spillere borte som skal produsere. At vi har seriens beste målvakt, det vet vi jo. Så det får han jobbe for og det er fantastisk å se at det fungerer også, sier Jansson med henvisning til 3-2 seieren over Grüner i Gjøvik Fjellhall.


Han mener at Nidaros fremstår som et mer komplett lag enn tidligere. Hovedtrener Wallson har kjørt Jordan George, David Hallström og Braylon Schmyr i førsterekka. I andre rekka har man trent med Svein Petter Falk-Larssen, Mattias Brenne Halvorsen og Zebastian Bodini. I tillegg vet man at man har spillere som Ole Christian Westad Larssen som kan produsere godt og hadde 25 poeng i fjor.- Jeg synes det ser veldig spennende komplett ut om jeg kan si det slik. Vi har offensive spisskarakterer, vi har det defensive som har blitt styrket siden tidligere og en ny trener som kommer inn med en ekstrem tydelighet på hvordan han vil ha det og hvordan vi skal spille. Jeg synes han er veldig dyktig på å få fram det til spillerne og er veldig imponert over han, forteller Martin Jansson til Hockey4You.


Laget har spilt bare to treningskamper der hvor man manglet fem av sine beste spillere. Begge kampene ble spilt på Gjøvik hvor de slo Grüner 3-2 og tapte 0-4 for Gjøvik.


Vi i Hockey4You er enig med Martin Jansson at laget fremstår som et komplett lag med både svært gode offensive og defensive kvaliteter. Laget er både mer komplett og bedre enn Lørenskog og Comet i EHL. I tillegg har de unge lovende spillere som banker på A-lags døra og er klare til å hoppe inn ved skader. Vi klarer ikke å se at dette laget ikke skal kunne klare å rykke opp, nå er tiden inne for at trønderne kjenner sin besøkelsestid og støtter laget opp til EHL.


Dette er Trondheim og Nidaros sitt år i norsk hockey - det blir spennende å følge laget opp til EHL. Vi tror Nidaros vinner serien, play-in og rykker opp til EHL i mars 2024.


Foto: SJ Photo og Hockey4You


Se video av når Nidaros offentligjorde årets kampdrakter for 23/24-sesongen:


Comments


bottom of page