top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Victor Wallson (29) blir Nidaros-sjef: - Passer som hånd i hanske hos oss

I går det ble det klart at Victor Wallson overtar som Nidaros-sjef til høsten, det etter at sportssjef Martin Jansson hadde spilt ball med den nye treneren over lang tid før han kunne se at den unge svensken var en perfekt match

Foto: H4Y / OCN


For sportssjefen har brukt god tid på å finne riktig mann til sjefsstolen i Nidaros etter at trenerduoen Henrik Sahlin/Kenneth Madsø ga seg etter sesongen. Og det landet til slutt på 29-årige Victor Wallson som hadde vært hovedtrener for Tegs SK i HockeyEttan i kun to sesonger å se tilbake på.


- Kommer fra Tegs hvor det har blitt satt veldig pris på den måten han jobber på. Han er veldig dyktig på detaljer i spillet som kreves for at vi skal få framgang, i tillegg er han dyktig på det jeg har sett etter med å få sammen laget slik at de spiller sammen hvor alle kjøper sin rolle i systemet. Han passer inn i profilen som både jeg og klubben har vært ute etter der hvor man tenker utvikling samtidig som vi skal oppnå resultater, sier sportssjef Martin Jansson og fortsetter:

- Han er veldig nøye i arbeidet sitt med alt i fra video, trening, match, til å coache sitt lag og han vil framover i sin karriere. Samtidig er han veldig målbevisst om at vi skal ta det neste steget med klubben sammen.


Alt dette har vært musikk i ørene til Jansson som ikke har overlatt noe til tilfeldighetene når han har søkt etter ny hovedtrener i klubben. Han har blant annet sparret med André Lysenstøen om Wallson men også sjekket med flere andre om den unge coachen. Han mener videre at han har hentet inn den virkelige klubbtreneren som har søkt etter og ser ingen problem med at han kun er 29 år.


- Han kommer til å jobben med våre juniorer på kveldstid, kommer til å følge opp U20/U18 noen ganger i uka og være med hockeyakademiet for å lissom bli den virkelige klubbtreneren. Ja, han er ung absolutt men det ser jeg kun på som positivt der hvor han kommer med høy arbeidskapasitet og engasjement, sier Jansson.


- Mange vil jo si at han er uerfaren?


- Ja, det kan man vel si. Men da har man ikke sett at han i ung alder tok over et HockeyEttan-klubb og startet trenerkarrieren tidlig, han har mer erfaring enn hva mange andre har.


Sportssjefen henviser til blant annet Jan André Aasland som overtok Frisk Asker i en alder av 27 år og ikke minst hovedtrener Niklas Andresen som rykket opp med Lørenskog i sin andre sesong i en alder av 28 år om et bevis på at unge trenere lykkes i hockeyen.


- Jeg tror ikke at alder spiller så stor rolle jeg, tror mer på kompetanse og pågangsmot. Om han hadde vært 62 eller 22 spiller ikke så stor rolle for meg. Uansett så mener jeg at han passer inn som hånd i hanske hos oss, avslutter Jansson til Hockey4You.


Matchende ambisjonsnivå

Den sindige svensken skjønner at det er litt fokus rundt hans alder men forteller at det er lite at han kan gjøre med den biten. Etter å vært i Umeå noen år som både assisterende trener, hovedtrener og sportssjef, gleder han seg til et nytt kapittel i Trondheim hvor han kommer til en klubb med matchende ambisjonsnivå.


- Jeg har fått bra vibber fra klubben der hvor det er en klubb med ambisjoner som vil framover helt enkelt, det er også noe jeg også vil i min karriere så ambisjonsnivået passer meg. Og så blir det å jobbe med unge spillere så det kjennes som et bra alternativ, sier Wallson til Hockey4You.

I sin egenskap å ha vært sportssjef har Wallson tatt seg tid til å følge med på 1. divisjon i Norge og føler at han veldig god kontroll på hva han kommer til.


- I tillegg hadde jeg William Magnusson i mitt lag i fjor som var i Nidaros i tillegg til at jeg kjenner til noen spillere i Narvik så jeg har jo fått en del feedback. Jeg har også fått sett en del matcher så jeg vil nok sammenligne ligaen med HockeyEttan i Sverige. Forskjellen er vel at i Sverige er det 40 lag mens i Norge er det færre lag men ser man på topplagene i den norske ligaen så er det virkelig bra kvalitet, forteller Wallson.


Han fortsetter:


- Jeg synes 1. divisjon har blitt bedre og bedre for hvert år og jeg vil si at den ligaen blir mer og mer attraktiv.


Og det vil være et Nidaros-lag som vil fortsette i samme offensiv spillestil med høyt press som forrige sesong men Wallson liker også å ha et godt fokus på det defensive.


- Ja, det blir jo å ha et strukturert spill der hvor vi har en veldig bra defensiv der hvor vi kjenner oss trygge i spillet uten puck der hvor alle vet hva som gjelder. Jeg og sportssjefen har jo en ganske lik filosofi der hvor det er høyt press og være et vanskelig lag å møte så et er planen at vi skal være neste år, sier han.


Presset om å rykke opp

Trønderne er inne i sitt siste år av en 3-års plan om å rykke opp til Eliteserien. Det holder ikke lenger om å være et topplag i 1. divisjon for både forventingene innad i klubben og utad har skapt et sterkere og sterkere press for å rykke opp den kommende sesongen. Alt annet vil være ikke godkjent sett med trønderøyne. Og Wallson innrømmer at han føler det presset.


- Ja..., sier han med en liten kunstpause før han fortsetter:


- Men det er det som gjør det spennende, det er jo også hvorfor jeg valgte denne veien. Man vil jo komme til et lag som vil vinne, det er jo derfor man holder på med det så det ser jeg bare på som en god utfordring, forteller han.


En assistenttrener er foreløpig ikke klar, melder Nidaros Hockey til Hockey4You.


Foto: SJ Photo og Ole Christer Nylende

Comments


bottom of page