top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Mattias Brenne Halvorsen til Nidaros: - Kan bli en av seriens største overraskelser i 1. divisjon

Sarpingen tar med seg kjæresten og bytter ut Oslo med Trondheim, nå er 22-åringen klar for å hjelpe Nidaros med opprykket som byen og klubben sterkt ønsker seg

Foto: H4Y / OCN


For unggutten har hatt to tøffe år i Grüner der hvor klubben har kjempet på den nedre delen av tabellen i Fjordkraft-ligaen i en defensiv rolle i 4. rekka. Nå tar sarpingen med seg flyttelasset til Trondheim til en helt annen og ikke minst en offensiv rolle i en klubb som er forventet å kjempe på toppen av tabellen.


- Han har jo vært en del skadet i år men vi vet jo han er veldig sterk defensivt. Jeg synes ikke dem har brukt han på en riktig måte i Grüner og hvorfor kan jeg ikke svare på. Men det finnes en veldig sterk defensiv side hos Mattias som vi vet at vi kan dra nytte av. Han er kanskje ikke den "sexy" spilleren framover men han har et utrolig potensial til å få fram den offensive siden, sier sportssjef Martin Jansson i Nidaros Hockey.

Sportssjefen er ikke som andre og reiser personlig å møter alle spillerne før han signerer dem. Dette gjelder også ved denne signeringen hvor blant annet Jansson tok fly til Oslo der hvor en av oppgavene var å møte Halvorsen for å bli kjent med spilleren ansikt til ansikt.


- Det er målet mitt å møte alle, ta dem i handa og se hva for en person jeg skal treffe og signere. En sak er at de er dyktige på isen men jeg vil se hvem det er som person, det får du ikke gjort over telefon eller via agent uten at det må du gjøre personlig, sier Jansson.


Han fortsetter:


- Da snakker vi ikke bare hockey men da snakker vi mest om alt rundt omkring hockeyen og hva det er for et menneske jeg skal ha inn i gruppa, for det skal jo passe inn i laget så lagdynamikken er veldig viktig.


"Jeg tror at han kan bli en av seriens største overraskelser i 1. divisjon, helt klart"

Den svenske sportssjefen legger ikke skjul på at han har fulgt Halvorsen over lang tid og har vært interessert i han helt siden før Grüner-tiden og prøvde å kapre han senest til overgangsfristen ved forrige sesong.

- Jeg har fulgt han over tid og sett han flere ganger så det er ingen ny spiller for oss. Jeg tror absolutt at Mattias vil passe bra inn i Nidaros, sier han.


At han har familie i Trondheim fra før av er heller ingen bakdel for Jansson når han skal hente en spiller som han sterkt ønsker. Pappa Pål Espen Halvorsen med familie er bosatt i byen og daglig leder av Grafen Trondheim som i tillegg er klubbens sponsor.


- Det er klart at det hjelper når det finnes en kobling med pappaen som i tillegg er en av våre sponsorer så det finnes en kobling til Trondheim, som jeg har sagt før så vil jo alle til Trondheim egentlig, sier svensken med et lurt smil.- Hvor vil du plassere han i Nidaros?


- Det som er med Halvorsen er at han kan like gjerne spille førstecenter som fjerdecenter, han er jo veldig laglojal. Han er en center som det ikke finnes så mange lengre ut av, spilt også ytterforward men først og fremst center. Jeg ser han i hvilken posisjon som helst, han er en allround spiller.

Samtidig mener sportssjefen at man vil se sarpingen i en mye mer offensiv rolle i et lag som holder i pucken og er mye i den offensive sonen.


- Og da tror jeg mange vil bli overrasket over den offensive siden Mattias besitter, vi kommer til å utnytte han både defensivt og offensivt. Jeg tror at han kan bli en av seriens største overraskelser i 1. divisjon, helt klart, forteller sportssjef Martin Jansson til Hockey4You.


To tøffe sesonger i Grüner

Mattias Brenne Halvorsen debuterte på A-laget til Sparta som 16-åring og kom opp sammen med blant annet Emil Martinsen Lilleberg før turen gikk videre til Oslo i Vålerengas U21-lag under koronatiden. Når Grüner tok kontakt for to år siden var valget enkelt til å takke ja til en mulighet til å spille hockey i Eliteserien.


- Dem samla en ganske ålreit spillegruppe det første året jeg var der hvor vi greide å bite fra oss godt det året, sier Halvorsen.


"Nå er det på tide å komme seg til Trondheim og virkelig prøve å spille Nidaros opp der dem hører hjemme"

Han tenker da på de 18 ettmåls-tapene men trekker spesielt fram kampene mot Oilers som de møtte tre ganger i sudden og straffer borte mot Storhamar.

- Det var veldig mye gøy som skjedde det året der og det var en bra spillergruppe men for min egen del så har det selvfølgelig vært vanskelig de to åra her, sier han.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Han har vært innforstått med sin rolle i Grüner med spill i 4. rekka samtidig som han mener antall spilte minutter har variert i veldig stor grad for 22-åringen uten spesiell forklaring.


- Det har vært veldig varierende. Jeg har kanskje spilt 15 minutter mot Sparta, Stavanger og Stjernen mens jeg har spilt null mot Ringerike, Manglerud og de laga der. Klubben i seg sjøl driver så profesjonelt som det kan gå men det stiller jo på en måte krav på vel så mye om at treneren skal komme å ta den praten uten at du må jakte hele tiden på en forklaring, sier Halvorsen og fortsetter:


- Det skal på en måte falle naturlig inn det også at man skal kunne ha en to-veis dialog og kunne snakke med hverandre når sånne ting skjer. Og akkurat den biten der var for dårlig akkurat for meg, nå vet ikke jeg var for resten av spillergruppa men jeg satt ofte igjen som et spørsmålstegn når man spilte mye den ene kampen og gikk i null kampen etter.


Nytt kapittel i Trondheim

At det ble Trondheim denne gangen passet som hånd i hanske for 22-åringen. Familien med en ekstremt hockeyinteressert pappa som bor i byen og en kjæreste som var i ekstase for å kunne få muligheten til å flytte til en spennende by og hvor hennes arbeidsgiver hadde en avdeling i Trondheim hun kunne flytte over til. Samtidig følte han seg sterkt ønsket av klubben som gjorde valget enkelt for den unge sarpingen.


- Dem har virkelig vist at dem vil ha meg til Trondheim og hatt en dialog med dem i lang tid. Jeg følte at tidspunktet nå var riktig, det å flytte på seg og komme til en ny storby. Nå har jeg testa Oslo og nå er det på tide å komme seg til Trondheim og virkelig prøve å spille Nidaros opp der dem hører hjemme.

Samtidig har han fått med seg at den latente hockeyinteressen i Trondheim er ferd med å slå ut i full blomst der oppe og synes det er kjempeartig at det nå skjer.


- Det er klart at det trigger meg det at det begynner å blusse opp litt der hvor media begynner å skrive om dem og at dem har hatt mye folk på enkelte kamper, sier han videre.


- Så hjelper det med familien på plass der oppe også?


- Selvfølgelig, det ligger jo inne i pakka det også. Det er jo klart at det er svært sjeldent man har sett dem under en hockeysesong annet enn på sommeren. Det er veldig hyggelig at jeg kan flytte nærmere dem også og se mer til dem.


- Hvordan var reaksjonen når valget ble tatt?


- Det er klart at dem ble glade hele familien, dem har jo sett det litt komme. Jeg har jo sagt at det er Nidaros som på en måte står høyest nå og man ble jo veldig glad når den bekreftelsen kom.


- Blir det å jobbe hos faren din på Grafen da?


- Haha, han ønsker nok det. Han setter meg nok på det laveste lønnstrinnet. Nei, jeg har hatt noen sommerjobber på den restauranten tidligere og jeg er fast bestemt på at servitør, det er ikke noe for meg lenger, sier Halvorsen med en god latter før han fortsetter:


- Det blir nok ikke å jobbe på Grafen men at jeg skal få utnytta meg av den firmakontoen hans med noen gratis lunsjer, det skal jeg få til, avslutter Halvorsen til Hockey4You.Statistikk Mattias Brenne Halvorsen:


Comments


bottom of page