top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros forsterker med svensk back i fra Bergen: - Blir en eksplosjon i Nidaros

Sportssjef Martin Jansson har sett til Bergen når han skulle hente sin neste nysignering til klubben og denne gang er det Jacob Sandberg valget har falt på og er klar for Nidaros til høsten

Foto: H4Y / Ole Nylende


Nidaros har vært på backjakt og til slutt har valget falt på 23-årige Jacob Sandberg som var i Bergen forrige sesong. Der fikk han 24 poeng på 32 kamper fordelt på 8 mål og 16 assist men han var også innom en tur med Hasle-Løren i kvaliken og fikk med seg 3 kamper og 3 assist. Sandberg blir den 6. backen som er klar for Trondheims-klubben fram til nå og sportssjef Martin Jansson mener han henter en offensiv back som kom litt skyggen av å være i backpar med David Nilsson i Bergen.


- Jeg ser et offensivt stort potensial som jeg ikke synes han fikk utnyttet det i fjor, han er en right-skytter og det leter jo alle lag etter på backsiden. Han er dyktig på å få gjennom skudd fra blånlinja og det er en egenskap som ikke altfor mange har hvor de ofte treffer blokken på spillere. Han er godt og vel scoutet og jeg tror han kommer til å eksplodere hos oss og kommer til å gjøre en hel del poeng, sier Jansson om sin nye svenske signering.


I utgangspunktet er importkvota fylt for Nidaros men svenske Lukas Rhodin har etter eget ønske søkt og får innvilget norsk statsborgerskap etter tre sesonger i Norge, det åpner for at Nidaros kan hente en ytterligere import som trolig blir en svensk forward.


Til gjengjeld har man blant annet fått inn Svein Petter Falk-Larssen fra sesongstart og trolig vil Anders Jonassen fortsette i Trondheims-klubben som kom inn på tampen av sesongen før han ble skadet. Mattias Brenne Halvorsen er også forventet til å bli en stor overraskelse i Nidaros-trøya umiddelbart.


- Ja, jeg er veldig fornøyd, jeg synes vi allerede nå ser sterkere ut enn hva vi gjorde i starten i fjor, sier Jansson.- Hvilke tanker gjør du deg i forhold til de andre antatt topplagene?


- Jeg synes det er kult å se at det er flere som signerer bra. Nok en gang blir det en jevn serie, det tror jeg. Flere som nevner oss, Narvik og Grüner men jeg tror noen kan overraske og jeg synes et lag som Furuset er spennende ut så det blir tett uansett.


- Det er alle forventinger om at dere skal rykke opp, verken mer eller mindre. Hva tenker du?


- Jeg synes det er kult å ha det presset på seg, alle topplag og store klubber lever med et press. Skal vi bli den storklubben vi drømmer om så skal vi kunne leve med det, det er ikke noe problem.


- Er det fiasko om dere ikke klarer det?


- Nei, absolutt ikke. Så lenge vi opererer uten store midler som mange klubber gjør ovenfor så synes jeg ikke det er fiasko, det er heller en stor prestasjon å rykke opp uten å betale store lønninger. Det er absolutt ikke fiasko, det viktigste er langsiktigheten i trøndersk hockey, avslutter sportssjef Martin Jansson til Hockey4You.


Klubben takker av Markus Persson som trolig fortsetter karrieren i Sverige samt at Henrik Ratejczak og Rolf Håkon Rønning også er ferdig i klubben for denne gang.Statistikk Jacob Sandberg:


Comments


bottom of page