top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Spaberg Olsen-comeback til topplaget i 2. divisjon - Ski Ishockey vant drakampen om 26-åringen

Den rutinerte og tidligere Vålerenga-spilleren Colin Spaberg Olsen, har i dag signert for Ski Ishockey i 2. divisjon og bidrar til at laget blir en seriøs kandidat til kvaliken for 1. divisjon i midten av mars

Foto: Jon Anders Johansen


Topplaget Ski Ishockey ruster seg opp for den kommende kvaliken den 17-19 mars etter at laget så langt kun har tapt én kamp denne sesongen mot divisjonsrival Kongsvinger. Selv med solide resultater i ligaen ruster klubben seg til å møte de to dårligste lagene i 1. divisjon for å kunne kjempe om et opprykk.


I dag signerte de kontrakt med den svært erfarne løperen Colin Spaberg Olsen som senest kommer fra Vålerenga fra forrige sesong. 26- åringen har over 300 kamper fra Fjordkraft-ligaen og vil bli en svært nyttig tilvekst for 2. divisjonsklubben. Spaberg Olsen spilte fjorårets sluttspill for Vålerenga og har hele 8 sesonger på A-lags nivå i klubben der hvor han har notert seg for 64 poeng totalt.Som Hockey4You tidligere har omtalt, har Spaberg Olsen vært sterkt ønsket av Hasle-Løren i 1. divisjon og skal senest for kort tid siden takket nei til de rødkledde og heller valgt å spille for Ski Ishockey i 2. divisjon for resten av sesongen og den nevnte kvaliken i mars.

Selv om klubben offisielt ikke er klar for kvalik, ser det ut til at det skal svært mye til for at Tønsberg skal kunne klare å ta igjen forspranget på 17 poeng og med 8 kamper igjen å spille av serien for Vestfold-klubben. Ski Ishockey har i tillegg to kamper mindre spilt.

- Det er en spiller som absolutt kan hjelpe oss å nå målsettingen vår, ikke bare det å gå til kvalik men også faktisk utfordre de tre andre lagene om en av de to plassene som skal opp, sier en smørblid Ski-trener Ulf Berglund til Hockey4You om den oppsiktsvekkende signeringen i 2. divisjon. Vant drakampen om signaturen

Hasle-Løren skal ha vært i kontakt med Spaberg Olsen under sesongen men 26-åringen har valgt å være trener for Vålerengas U15-lag og takke ja til en jobb på Wang, før Ski Ishockey overbeviste han med å spille for dem resten av sesongen. Berglund er fornøyd med at Ski Ishockey klarer å tiltrekke seg spillere foran nettopp sin kommende motstander i en eventuell kvalik. - Mitt syn på det er at jeg tror at det vi tilbyr Colin (Spaberg Olsen red. anm.) i dette tilfellet er å komme til et lag som er inne i en vinnersirkel nå, et lag som har det gøy sammen på isen og ved siden av isen. Jeg tror at det er på en måte enklere å komme til et lag som er i vinnersirkelen enn et lag som er i tapersirkelen. Vi har alt å vinne og ingenting å tape mens for å ikke være respektløs, men Hasle-Løren har nok alt å tape, sier Ski-treneren.

I tillegg mener han at det å spille sammen med tidligere Vålerenga-spiller Vegard Aspehaug har også påvirket valget om å spille for Ski Ishockey for resten av sesongen. Dog er han ikke nevneverdig bekymret for at spilleren ikke har spilt kamper så langt i år. - Med tanke på at han spilte som sent som i sluttspillet forrige sesongen med Vålerenga så regner jeg med ganske kaldt at han kommer i gang med en gang, han sier selv at han går inn i det her 100 %. Det betyr at han kommer til å trene og spille seg i form før en kvalik, det er en spiller som akkurat har sluttet på elitenivå så jeg ser ingen hinder, sier Berglund. - Hva betyr denne signeringen her for Ski som klubb? - Det betyr sånn som jeg ser det, at vi har gjort noe over tid som folk legger merke til at vi faktisk gjør noe som er bra. At vi bare ikke er på lek men vi er på alvor, vi har en målsetning og vi har en plan. Signeringen med Colin viser at vi jobber hardt etter den planen og han viser oss at vi har vist oss at vi er på riktig.

Ski-treneren bekrefter at det jobbes med flere forsterkninger. Etter det Hockey4You har fått opplysninger om så har både Ski Ishockey og Kongsvinger prøvd å sikre seg signaturen til tidligere keeper Ole Morten Furseth uten hell. 28-åringen la opp som keeper etter forrige sesong og skal angivelig ha takket nei til et comeback til begge klubbene. - Vi har flere spillere på gang, det har vi. Men jeg vil ikke gå inn på noen navn men det kan hende det blir litt enklere nå som vi har fått med Colin på laget. Det viser at det i allefall ikke er dårlig å gå til Ski Ishockey, forteller Berglund. Gleder seg til å spille med gutta og fighte for et opprykk For Colin Spaberg Olsen sin del har vært noen runder i tenkeboksen om han skulle gå løs med å spille ishockey igjen. 26-åringen stortrives med jobben i Wang og som trener for U15-laget til Vålerenga men fant ut at et lite eventyr med Ski Ishockey passet inn i kalenderen de neste par månedene. Trener Ulf Berglund har etter rapportene arbeidet lenge med å overbevise Spaberg Olsen om å bli med å hjelpe klubben med det etterlengtede opprykket. - Treneren virker som en kjempebra fyr og hvordan klubben har fremstått og hvilke planer de har lagt fram for meg har vært kjempebra, sier Spaberg Olsen etter at overgangen ble klar i kveld.

Han legger ikke skjul på at savnet av garderoben og at kameratene Vegard Aspehaug og Jørgen Moflag bærer en stor del av æren for at han trer på seg Ski-trøya for resten av sesongen. - Jeg sjekket opp og så jeg hadde tid til dette, i tillegg hadde vært gøy å spille med gutter som jeg ikke har sett på lenge. Så det var egentlig bare det at det passet og det hadde vært gøy å være med å rykke opp med laget, forteller Spaberg Olsen. Les også: Ski Ishockey med dobbeltseier i Kristiansand Med sine over 300 kamper for Vålerenga i Fjordkraft-ligaen og sluttspill, i tillegg til at han også har vært med i Champions Hockey League, tilfører Oslo-gutten dette Ski-laget svært mye rutine. Mye av grunnen til at han takket ja til Ski var å kunne være med gutta i laget men han er også innstilt på å legge ned den jobben som kreves for å oppfylle klubbens store ønske om et opprykk til 1. divisjon. - Det er det som alltid har vært gøy med hockeyen, er det å være sammen med gutta. Så det var det som gjorde at jeg sa ja til dette samtidig som jeg veit at hvor stort ønske de har om å rykke opp så da kommer jeg til å gjøre det jeg kan for å bidra med det, sier det nye tilskuddet til Ski Ishockey.

- Du får ikke lokket broren din til å være med til Ski også da? - Hehe, nei det gjør jeg nok ikke. Han trives veldig godt i Grüner hvor han har masse kompiser og jeg veit at han har det kjempegøy med dem, avslutter Spaberg Olsen til Hockey4You.

Helt okey å være en outsider i kvalik Berglund er veldig komfortabel med å være den lille outsideren som slår til under ifra når to plasser i 1. divisjon ligger i potten og det hele skal avgjøres over en helg i midten av mars. - Jeg er realist og sier det som alle andre sier da og det er de to 1. divisjonslagene og så sier alle at Kongsvinger er så mye bedre enn oss, så vi er sist der da. Men som jeg sier, vi har lyst til å ha en liten prat om det på isen. - Så du liker å være en outsider? - Absolutt. Og det er vi, det er bare å spørre hvem som helst. Det er ingen som er redd for Ski men alle er redd for Kongsvinger og det er greit for meg. Men jeg løfter fingeren litt og sier at jeg blir ikke overrasket om det er to nye lag i 1. divisjon neste sesong, sier Berglund til Hockey4You.

- Det virker som om man går litt all-in her, er det i år Ski Ishockey skal rykke opp?


- Man kan se det på mange ulike sett. På en måte ja så går vi all-in. Man må være ærlig å si at vi har noen spillere som har sin absolutte "prime-time" som kanskje ikke tar en satsing-sesong til så på den måten blir det litt all-in, avslutter Ski-treneren.

Ski Ishockey har igjen 10 kamper av seriespillet og møter Narvik 2 til dobbeltkamp i Nord-Norge 28. og 29. januar i sine neste kamper.


Alle foto Colin Spaberg Olsen: Jon Anders Johansen


Statistikk Colin Spaberg Olsen:


Comments


bottom of page