top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski vant over et skadeskutt Kongsvinger-lag, alene på topp i 2. divisjon

Ski dro i land en sliteseier mot et sterkt redusert Kongsvinger-lag og leder med det 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN


Det som skulle bli en toppmatch mellom de to ubeseirede lagene i 2. divisjon ble kanskje noe helt annet enn man hadde trodd på forhånd. Begge lag slet med skader der hvor bortelaget først og fremst kom til Ski med en sterkt redusert tropp. Borte var seks sentrale spillere i Kongsvinger-laget, Victor Zetterberg, Tom Ivar Hesbråten, Elias Hult og Jan Markus Ødegården var borte med skader samt at keeper Andreas Johansen er borte i minst 4 uker. I tillegg har Sean-Michel Sunnqvist pådratt seg 5 kampers karantene etter en matchstraff i den første kampen mot Tromsø forrige helg, Sunnqvist har nå sonet to av de kampene og straffen er anket fra Kongsvingers sin side.

Kampen ble preget av mye kjemping og lite store sjanser og de to første periodene var hendelsesfattig med unntak av Ulrik Uttakleivs stolpeskudd i den andre perioden. Kongsvinger kjempet tappert med sitt unge mannskap og spillet svingte i stor grad for begge lag uten at man kunne komme til de helt store sjansene.


Det vart ikke før i starten av tredje periode at hjemmepublikummet fikk noe å juble for når Thomas Eidstuen satte sin første scoring for sesongen og det skulle være med å bidra til å endre kampbildet i større grad. Kongsvinger tok mer over spillet i kampen for å få til en redusering. Men Matej Repka ville det annerledes og dunket inn 2-0 med fem minutter igjen å spille og da trodde alle at det skulle gå veien i Ski Ishall. Allikevel kom Kongsvinger tilbake ved Jonas Paulsen i det som så ut som han slo inn pucken på tennis forbi en god Henrik Østli i Ski-målet, det gjorde at kampen fikk en ny nerve med under tre minutter igjen å spille. Kongsvinger tok ut målvakten og Ulrik Utakleiv kunne fastsette sluttresultatet til 3-1 for vertene.

- Vi mangler litt flyten i spillet men spiller bra defensivt da, som vi har gjort hele sesongen men vi mangler litt sånn framover i dag, sier Ulrik Utakleiv etter kampslutt.


Han fortsetter:


- Vi scorer på akkurat det vi må og ikke noe mer. Det er spenning helt fram til sisteperioden, det er helt OK men vi har lært oss å vinne på dårlige dager også, dette smakte deilig.


- Dem mangler en del folk i dag, er du redd for at dette ikke holder i fremtidige møter?


- Det holder ikke i en kvalik for å si det sånn, men vi har et par borte i dag vi også. Men to mann hos dem kan ikke vinne en hockeykamp.


Det var stor frustrasjon hos 24-åringen i spillerboksen etter at han hadde pucken i stolpen og han innrømmer at han gjerne hadde sett den pucken gå inn på det tidspunktet i kampen.


- Ja, det var skudd i stolpen og det er surt når det er 0-0. Det er faktisk mye følelser ute og går for det er moro å spille hockey om dagen. Vi er en bra gjeng som mangler å få til det siste, det er ingenting som er bedre enn å ligge på toppen men det er et press, avslutter Utakleiv.


Sportssjef Anders Angelbrant håper å få tilbake sin stjerneback Sean-Michel Sunnqvist til returoppgjøret mot Ski neste helg etter at klubben har levert en anke på 5 kamper straffen.


- Vi håper og regner med at han er tilbake neste helg. Dem har ingen bevis, ingen video, Tromsø har ikke skrevet noen ting, han har ingen historikk og har knapt utvisningsminutter under alle de åra han har vært i Norge, allikevel fikk han fem kamper. Det har vi selvfølgelig anket, sier sportssjefen til Hockey4You i Ski Ishall.

Angelbrant var fornøyd med tanke på forutsetningene laget hans hadde til kampen der hvor blant annet spillende trener Lars Erik Hesbråten måtte spille løper for anledningen.


- Man får se på det i det store og det hele når man er så skadeskutt som vi er i dag. Vi er med i hele kampen egentlig synes jeg er sterkt. Det viser moral og at til og med de yngre kan være med å bidra her også. Det er mye positivt å ta med seg selv om det er jævla kjipt å tapen en "seriefinale" om man skal kalle det men det er mye som vi tar med oss allikevel, sier Angelbrant.


Sportssjefen var tydelig misfornøyd med sekretariatet i Ski Ishall etter at klokka gikk 10 sekunder etter at de scora 1-2 målet i slutten av tredje periode. Laget prøvde å klage til dommeren uten å bli hørt og Angelbrant lover at det skal bli helt andre boller i returoppgjøret i Kongshallen neste helg.


- Ja, det skal vi faen ha. Så skal det være et sekretariat som er med på klokken og sånne greier. Dem stoppet ikke klokken og den går over 10 sekunder, det er ingen som ser det eller justerer dette, da klikka jeg litt, avslutter svensken.


Returoppgjøret er i Kongshallen søndag 27. november kl. 17.00.

Comments


bottom of page