top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Klart for toppoppgjør i 2. divisjon

På søndag møtes topplagene Ski Ishockey og Kongsvinger til dyst i Ski Ishall der hvor oppgjøret virker å være helt åpent

Foto: H4Y / OCN


Det er duket for et spennende toppoppgjør i Ski Ishall denne helgen der hvor begge lag er ubeseiret etter sine respektive seks oppgjør. Hjemmelaget anført av Vegard Aspehaug og ny-signeringene Kyrre Hellerud og Matej Repka har hatt overkommelige seire over Furuset 2, Narvik 2 og nå sist dobbeltoppgjørene mot Tønsberg. Kongsvinger med sterke forsterkninger i Elias Hult og Sean-Michel Sunnqvist før denne sesongen i tillegg til at de har beholdt stammen i laget, gjør at de seiler opp som favoritter til å vinne 2. divisjon denne sesongen og må også sees på som favoritter i helgens toppoppgjør.

Begge lag står med like antall poeng etter sine seks seire og Ski-trener Ulf Berglund mener det er et åpent oppgjør.

- Jeg ser på det som at det blir kanskje sesongens mest spennende kamp, det er to ubeseirede lag og fra vår side så er vi veldig ydmyke foran denne kampen. Vi møter seriefavoritten på vår hjemmebane så det skal bli veldig gøy, sier Ulf "Uffe" Berglund til Hockey4You.


- Magefølelsen sier litt at det kan gå begge veier, det er to offensivt sterke lag og jeg tror det er det defensive som vil avgjøre. Jeg tror faktisk den beste keeperen vil være med å avgjøre kampen, forteller Berglund tidligere.


For det er trolig målvakten Henrik Østli som vil stå for Ski i morgen og har gjort sine saker meget bra med 96,7 % og sin likemann i Kongsvinger, Andreas Johansen, står med 88,6 % på sine fire kamper. Selv om Kongsvinger har forsterket laget sitt med sterke spillere fra både Fjordkraft-ligaen og 1. divisjon, lar treneren seg ikke skremme av den grunn.


- Nei, det har jeg vel egentlig ikke gjort. Selvfølgelig er både Sunnqvist og Hult to veldige skikkelige spillere men det handler om lag, det er en lagsport og det er veldig sjeldent at to spillere utgjør et helt lag. Jeg er ikke skremt over dem men har selvfølgelig den absolutte største respekten for dem, sier Ski-treneren.

Og han forteller videre at han ikke vil gjøre noen spesielle tiltak mot Kongsvingers sterke offensiv til morgendagens kamp.


- Nei, det gjør vi faktisk ikke. Vi spiller vår hockey og det er den vi stoler på og på vårt spillesystem med våre fire jevne rekker.


- Hva er dere mest fornøyde med så langt?


- Det er det defensive som vi er mest fornøyd med, altså keeperspill først og fremst har vært veldig bra og vi har et ekstremt bra boxplay. Vi har en del ting som vi jobber videre med hver uke og det er en lang sesong.


Hockeyfeber i Kongshallen

Det er ingen tvil om at hockeyfeberen har slått til i Kongsvinger etter at man har hentet gode spillere og beholdt den solide stammen fra fjoråret. Over 600 tilskuere i hjemmepremieren er flere tilskuere enn enkelte av kampene i Fjordkraft-ligaen og majoriteten av kampene i 1. divisjon. Ski-trener Berglund gleder seg stort over at folk møter opp og omfavner byens hockeylag igjen.

Foto: Nina Thorshaug


- Det synes jeg er bare helt utrolig gøy. Jeg var selv en ut av de tilskuerne på lørdag i forrige uke og jeg synes det var kjempestas med introen de hadde og at de hadde folk på tribunen. Det ser vi fram i mot å komme dit neste søndag, det er bra for klubben at folk stiller opp. Det er sånn det skal være, avslutter han.


I forrige sesong møttes lagene fem ganger der hvor Kongsvinger tok tre seire og Ski hadde to seire. Nå møtes klubbene i første omgang i en såkalt "back to back" over to helger, søndag i Ski Ishall kl. 15.00 og i Kongshallen søndag 27. november kl. 17.00.Comments


bottom of page