top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski Ishockey med dobbeltseier i Kristiansand

Det ble en lett match for Ski mot et av sesongens nye lag i 2. divisjon, Kristiansand. Laget fra Sørlandet hadde ingenting å stille opp med mot Ski Ishockeys 4. rekker i Idda Arena

Foto: H4Y / OCN


For det ble to storseire for Ski Ishockey med 8-2 og 10-4 denne helgen der hvor et av årets nye lag Kristiansand manglet flere spillere på papiret til helgens kamper. Det ble etter hvert også kampen preget av slitne spillere for vertene og klarte aldri å gi Ski en kamp om poengene. Hockey4You besøkte vertene på lørdagens kamp.


På lørdag startet kampen på verst tenkelige vis med at de slapp inn to mål i samme powerplay før tre minutter hadde spilt. Når perioden var over stod det 5-0 til bortelaget og kampen var i praksis avgjort når det gjenstod to perioder.

Det var på mange måter en litt rotete kamp som også var preget av mye utsvinger som preget kampen i noe grad. Kristiansand reduserer riktignok tidlig i andre periode etter å ha kommet alene med keeper men det var også det nærmeste de kom i kampen. For Ski kontrollerte på mange måter kampen med sine fire fulle femmere som trampet kampen gjennom mot Kristiansands to femmere. Ski scorer ytterligere tre ganger til i perioden for lokale Jens Pedersen setter Kristiansands siste mål i kampen.


Den tredje perioden blir en transportetappe for begge lag og ebber ut i ingen scoringer. Sluttresultatet blir 2-8 og på tross av det var det ingen fyrverkeri av en kamp.

Den unge backen Iver Eide Hansen flyttet til Kristiansand før forrige sesong og er med det inne i sin andre sesong i den røde Lions-drakta. Han forteller at det ble for tøft med så lite folk i lagoppstillingen mot et så sterkt lag som Ski Ishockey.

- Det var tøft, vi hadde to rekker i dag. Det er faktisk bare andre gangen vi har kamp med så få folk, så skal vi prøve å spille smart men man får ikke gjort så mye når man blir sliten, sier Hansen etter kampslutt.


Han forteller videre at det blir vanskelig for Kristiansand når de slipper inn to enkle mål i sitt eget powerplay.


- Så blir det noen enkle mål til og så går vi til pause med 0-5 så da er kampen lissom nesten ferdig, sier han.


- Hva sier man i pausa da når man ligger under med 0-5 etter en periode?


- Vi prøver å tenke på ting vi kan jobbe med da men man blir sliten så det blir så vanskelig å gjøre det så det blir som det blir egentlig.Selv med braktap hjemme så har allikevel Lions tatt to seire i årets sesong. En skalp borte mot Tønsberg har det blitt i tillegg til borteseieren mot Tromsø der de vant hele 9-4.


- Vi startet sesongen i Narvik men da ble vi overkjørt, vi hadde ikke spilt så mye sammen før da. Men etter det har vi hatt en stødig progresjon så når vi kom til Tønsberg så tar vi vår første seier der på bortebane. Vi jobber hele tiden etter hver kamphelg så vi føler vi greier å hevde oss, sier Hansen til Hockey4You.


Ski-gutten og årets kaptein Kyrre Hellerud kom fra New Mexico Ice Wolves før denne sesongen og er ansett som en av de bedre spillerne i 2. divisjon denne sesongen. Og en flott scoring ble det også på 20-åringen hvor han satt skuddet helt opp i redet. På tross av seksmåls-seier var han ikke fornøyd med kampen.


- Jeg synes det ble litt rotete, vi hadde mye sjanser vi kunne sette og vi jobba jo ikke som et lag som vi pleier å gjøre. Skulle ønske vi kunne produsere litt mer, litt mer sjanser på mål og trøkka på litt mer. Vi hadde en buss i beina men det er egentlig ikke noe å skylde på, sier han.


- Det er vel litt rart å være så kritisk når man vinner 8-2 egentlig?


- Det er helt riktig. Kan vel ikke si at man er skuffa men vi har mye mer å gå på, det har vi, sier Hellerud.


- Blir kampen litt prega av at dere leder 5-0 etter første periode?


- Nei, det er vel egentlig ikke det. Vi hadde en innstilling på at vi skulle bare kjøre på fra start. Når det ble 5-0 så hadde vi en plan om å gjøre det enkelt og sette de sjansene vi kunne få. Vi rota det litt til med litt unødvendige utvisninger og litt eget show, forteller han videre.


Årets rival Kongsvinger ligger nå likt med Ski Ishockey der hvor begge lag har ambisjoner om å spille en kvalik til vinteren. Ski Ishockey vant hjemmekampen 3-1 mot et skaderammet Kongsvinger-lag men ble til gjengjeld herjet med i bortemøtet hvor Kongsvinger vant hele 10-1. Det er helst en kamp hvor Hellerud ønsker å glemme.


- Det var ikke dagen vår, ingenting satt. Det var veldig rotete der også, vi hadde ikke den vinnerskallen som vi pleier å ha og igjen kunne sette flere sjanser og redusert litt. Det var en helt utrolig dårlig match og en match jeg helst vil glemme, sier 20-åringen.

- Hvor bra er Ski egentlig?


- Vi har en veldig bra dybde i laget, alle fire rekkene kan produsere og vi har to bra keepere som står bak der og stenger buret når vi har både gode og dårlige dager. Det er en jævla bra gjeng som jobber for hverandre så jeg er veldig positiv med en kvalikplass, det er målet vårt, avslutter Hellerud.


I den andre kampen på søndag vant Ski Ishockey med 10-4 og med det ligger de likt med Kongsvinger men ligger på 2. plass som følge av dårligere målforskjell.

Comments


bottom of page