top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski Ishockey befestet toppen med en ny seier foran 1514 tilskuere i Kongsvinger

En fantastisk ramme rundt kampen i Kongshallen i tillegg til et kamp som inneholdt en god nerve for de fremmøtte, endte med en ny seier til topplaget Ski Ishockey

Foto: H4Y / OCN


Men det var Kongsvinger som startet kampen best etter at spillende trener Lars Erik Hesbråten fikk kranglet inn 1-0 scoringen i starten av kampen. Spillet svingte fram og tilbake i perioden men Preben Birkefot satte en litt overraskende scoring på tampen av perioden, en puck som trolig Henrik Østli må ta på sin kappe. 2- 0 til hjemmelaget foran imponerende 1514 tilskuere i Kongshallen.


Den andre perioden satte Ski Ishockey inn giret og jobbet seg sakte men sikkert inn i kampen igjen. Først ved Sondre Sæby etter underkant av 4 minutter før deretter kaptein Kyrre Hellerud skapte balanse i regnskapet i drøyt 12 minutter av den andre perioden.


Den tidligere Lillehammer og Stavanger-profilen Stian Høygård, gjorde også comeback for Ski Ishockey i denne matchen og skal være med laget til Gjøvik når de skal spille kvalifisering der. 35-åringen signerte for Ski Ishockey rett før overgangsfristen og har vært en liten hemmelighet rundt signeringen fram til i går. Høygård spilte sin første kamp siden 2016 og startet kampen bra, dessverre ble det litt for stive bein på slutten av matchen og var preget av å ikke være i kampform.Ski-maskineriet fortsatte å male på i den tredje perioden hvor Fredrik Nyberg satte et nytt mål tidlig i den tredje perioden, hvor Andreas Sukkestad fulgte opp fire minutter senere, da trodde de fleste at kampen var avgjort. Men Kongsvinger slo tilbake og reduserte til 3-4 ved Victor Zetterberg og skapte med det en stor nerve i matchen foran sitt rekordpublikum. Men flere mål ble det ikke og Ski Ishockey halte seieren i land og med det sin tredje seier over Kongsvinger på sitt fjerde forsøk.


- Dette var deilig! Det å ligge under 0-2 etter første periode og bare banke til, det kjentes jævlig godt, sier en smørblid Ski-kaptein Kyrre Hellerud etter kampen.


- Mye folk på tribuna, ble man påvirket noe av det?


- Når det gjelder påvirkningsfaktoren så veit jeg egentlig ikke. Det kan være busstur eller andre grunner men andre og tredje periode var magisk, en jævla bra lagseier. Men det er stas med så mange tilskuere, sånn blir det ikke i Ski dessverre, humrer kapteinen.


Klubben med den store gule S'en på brystet vant sin tredje seier over divisjonsrivalen og ligger dermed hele 9 poeng foran Kongsvinger på 2. plass. Det skal mye til for at man ikke skal sikre tittelen når topplaget har igjen Kristiansand og Tromsø i dobbeltmøter igjen.


- Det er en veldig deilig og tilfredsstillende posisjon vi er i nå. Vi gleder oss til de fire kampene vi har igjen og sette på cruisekontrollen.


Kanonsigneringer

Hellerud er også veldig fornøyd med de nye signeringene som har kommet inn til klubben. Colin Spaberg Olsen og Kristoffer Skjervold er allerede nevnt tidligere men også Ski-gutten Stian Høygård har tatt på seg drakta igjen og skal hjelpe laget med opprykk.

- Det er kanonsigneringer! De passer rett inn i laget vårt, det er tre spillere som virkelig gjør en innsats for at laget skal lykkes. Nå har vi bare spilt med Stian Høygård her i dag men han viste et godt eksempel på hva han brenner for. Skjervold er en veldig god teknisk spiller og Ski-gutt selvfølgelig - det er en glede å spille med dem som brenner for å spille for den store gule S'en, sier en engasjert Hellerud utenfor garderobeanlegget i Kongshallen.


- Fire kamper igjen men hvordan er magefølelsen foran kvaliken?


- Hvis Ski Ishockey gjør som de har gjort i de siste kampene nå så tror jeg ikke det skal være noe problem. Ikke at jeg har lyst til å undervurdere alle motstandere men vi er et godt samla lag som kan nå nye høyder så jeg har en veldig god magefølelse på det, sier Hellerud.


- Vi gir fra oss matchen

En ydmyk Sean-Michel Sunnqvist måtte konstatere nok et tap for Kongsvingers del, den tredje i rekken mot Ski der hvor han mener at laget ga fra seg matchen til bortelaget.


- Vi startet sånn som vi vil spille men så er det som at vi byr dem inn i matchen og at dem gjør det veldig bra så klart i den andre perioden. Men vi gir fra oss matchen litt synes nå jeg og tar det litt for lett på oppgaven når vi leder 2-0, mye folk og at det kanskje skulle gå litt av seg selv. Men det gjør det ikke i hockey men vi får ta med oss det som skjedde i den første perioden og prøve å få med oss det spillet i kvaliken, sier Sunnqvist til Hockey4You.


- En ting er at det var mye folk men dere var vel litt avhengig av å vinne i dag også. Ble man preget av det presset?


- Jeg tror ikke vi har fokusert så mye på tabellplasseringen annet enn at man alltid vil vinne så klart. Vi prøver å tenke på spillet og prøve å få det så bra som mulig før kvaliken. Ser man på forrige søndag så var det mye bedre innsats i dag og at vi i allefall er på rett vei, sier Kongsvinger-kapteinen.


Og det ble en toppkamp verdig i Kongshallen med spenning i spillet helt til siste slutt samt at man trolig satt publikumsrekord i 2. divisjon med hele 1514 tilskuere. Det synes Sunnqvist er fantastisk at folk i Kongsvinger omfavner hockeyklubben i byen.

- Det er superkul at så mange kommer, stiller opp og støtter oss. Det har dem egentlig gjort hele sesongen selv om det kom litt ekstra i dag men jeg synes interessen for hockeyen har vørt stor i hele år. Det er superkul og det er sånn vi vil ha det på Kongsvinger, sier han.


- Så er det kanskje viktig å få pressa det laget her opp i 1. divisjon med tanke på det potensialet som ligger i byen?


- Ja, det er det vi ønsker ved å ta steget opp. Vi gjør vårt beste og må gjøre alt vi kan i kvaliken egentlig.


- Hvilke sjanser gir du Kongsvinger i kvaliken?


- Så klart store. Jeg har veldig stor tro på mitt lag men jeg har ikke en gang sett Hasle-Løren eller Gjøvik spille men jeg tror at så klart har vi store sjanser, avslutter Sean-Michel Sunnqvist.

Comments


bottom of page