top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski Ishockey tok grep om 2. divisjonstittelen - vant over Kongsvinger

Med 4-1 seier over Kongsvinger i kveld tok Ski Ishockey et godt grep om tittelen i 2. divisjon men bortelaget får muligheten til å revansjere seg allerede neste helg

Foto: H4Y / OCN


Det var duket for en toppkamp mellom de to beste lagene på tabellen i 2. divisjon der hvor også begge lag allerede er klare for kvalik om de to ledige plassene i 1. divisjon. Nå handlet det om æren av å vinne tittelen og Ski tok langt på vei et godt grep om divisjonstittelen etter kveldens match.


Et Ski-lag som manglet fem spillere men som til gjengjeld har blitt forsterket med Colin Spaberg Olsen og Kristoffer Skjervold, tok rask kommando på hjemmebane over en relativ svak start for bortelaget. Begge lag slurvet mye i første periode og brant mye sjanser, mest av alt Ski Ishockey godt hjulpet av en god Kongsvinger-målvakt Andreas Johansen. Men allikevel skulle hjemmelaget få det første målet ved et lite raid av unggutten William Langseter og med det 1-0 til Ski Ishockey etter en periode.

Den andre perioden startet Ski like godt som de gjorde i den første og allerede etter 15 sekunder kunne Colin Spaberg Olsen notere sin første scoring for klubben. Dette ble fulgt opp like etter av Ulrik Utakleiv som kom alene med keeper og satte pucken enkelt bak keeper Andreas Johansen til 3-0 før det hadde gått seks minutter av den andre perioden. Kongsvinger kom gradvis tilbake i matchen utover perioden uten at dette resulterte i noen scoringer og Ski satt med en treygg tre-måls ledelse før siste periode skulle spilles.


Et Kongsvinger-lag uten Tom Ivar Hesbråten som er ferdigsspilt for denne sesongen etter en kneskade og en Elias Hult som er ute i 1-2 uker til, spilte seg opp i den tredje perioden og var til tider det førende laget. Victor Zetterberg skulle sette 1-3 ved rundt 14 minutter og lage en liten nerve i matchen, Kongsvinger presset på men måtte til slutt kapitulere der hvor hjemmelaget satte spikeren i kista i åpen kasse. Det betyr at Ski Ishockey har seks poengs forsprang på Kongsvinger før returmøtet i Kongshallen neste søndag.


- Ja, jeg synes vi fikk en bra start. Synes vi er det bedre laget egentlig men gir dem en del sjanser. Par av dem er vasse uten tvil men jeg synes vi kontrollerer det bra, blir litt klabb og babb når vi slipper inn på slutten der men jeg syntes vi fortjente å vinne i dag, sier målscorer Colin Spaberg Olsen etter kampen.

Spaberg Olsen synes det er moro å komme tilbake i hockeymanesjen igjen og synes alltid det er like gøy å score mål.


- Ja, det er moro det. Det er jo ikke så lenge siden men som jeg sa tidligere også så har jeg en del kamerater her og det er en superbra gjeng. Det er gøy når vi spiller og vinner - nå har vi vunnet to av to så det er gøy å ha kommet i gang igjen, sier han videre.


- Hvordan var det å møte Kongsvinger?


- Jeg kjenner til et par av dem fra før. Dem har noen som er gode og kan gjøre mye poeng. Han Sunnqvist er kjapp og god, Hesbråten har masse rutine, Paulsen, Zetterberg og Preben (Birkeflot) som jeg kjenner, de har noen som er gode og da må man passe seg for det, sier Spaberg Olsen.


Det var naturligvis en skuffet sportssjef Anders Angelbrant som måtte se at Kongsvinger dro fra Ski Ishall nok et tap i sekken.


- Nok et? Ja, det er 2-1 i kamper til dem. Det er en kamp igjen så men ja jeg er skuffet over innsatsen vår. Det er bra første 10, da eier vi matchen men siden så tar de over mer og mer. Så er det litt mer liv i siste der hvor det er naturlig at vi presser på de siste seks-sju minuttene men mellom der så er det Ski som fører kampen, så ærlig skal jeg være, sier Angelbrant.


- Gir dette deg noen bekymringer i forkant av kvaliken?


- Det er viktige kamper for oss å ha nå for det er jo litt tragisk nivåforskjell på mange av lagene så det er bra vi har Ski nå igjen og få muligheten til revansjere dette. Vi får sette oss litt i respekt igjen da, vi hadde en storseier mot dem hjemme for den første kampen regner jeg ikke med da vi hadde seks mann borte. Det kunne vært et litt bedre resultat i dag selvfølgelig men vi skal kjøre på hjemme på søndag igjen. Vi skal i hvertfall ha 2-2 i kamper, vi skal ikke ha 3-1 i kamper mot det laget her, sier Kongsvingers sportssjef.


- Hvor føler du at dere står i kvaliken?


- Jeg tror det blir et rotterace mellom tre lag, Gjøvik står nok i en klasse for seg. Det er jo bare en match vi skal spille mot dem så har man flaks så er det grunn til at jeg mener det er åpent mellom oss, Hasle og Ski, sier Angelbrant utenfor Ski Ishall.


Kongsvinger bekrefter at de er i kontakt med to svenske spillere og håper å kunne lande begge to innen overgangsfristen.

Comments


bottom of page