top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Hockey4You erfarer: Ender trolig opp i Narvik Hockey

Hockey4You erfarer at tidligere Comet-spiller Håkon Vaglen omsider vil signere for Narvik etter at haldenseren og Comet ble enige om å avslutte den pågående 2 års-avtalen for drøyt tre uker siden


Foto: H4Y


Det var før sesongen i fjor at Håkon Vaglen signerte for Narvik men kort tid etter at Comet ble klar for EHL ble han enig med Narvik om å reversere avtalen. Dog var det en forutsetning om at Vaglen ikke kunne møte Narvik i en potensiell kvalik noe Comet nettopp gjorde og Vaglen ble satt på tribunen i de kampene lagene møtts. Vaglen skrev under en 2 års kontrakt med klubben men 26. april i år ble partene om å avslutte avtalen etter bare én sesong.


26-åringen endte opp med 10 poeng på 43 kamper i Comets første EHL-sesong på mange år men dog med -45 i +/- statistikken i det som ble en tung sesong for klubben.Etter det Hockey4You har fått opplyst skal Vaglen allerede være enig om betingelsene med Narvik for neste sesong. En annen spiller som er på blokka til sportssjef Martin Persson er Grüner-spiller Eirik Lavik som hadde en kanonsesong på løkka for topplaget i 1. divisjon. 28-åringen fra Oslo gjorde 22 mål og 31 assist med totalt 53 poeng på 32 kamper samt 10 poeng på 8 kamper i kvaliken der hvor Grüner ikke klarte å rykke opp etter en god sesong.


Sportssjef Persson ønsker ikke å kommentere spesifikke overganger til Hockey4You men sier samtidig at det er snakk om interessante spillere for Narvik.Når det kommer til Grüner skal de ha gitt et kontraktstilbud til Bergens-spiller Adrian Berget som har tilbragt de tre siste sesongene på Vestlandet. 23-åringen fra Hamar har produsert jevnt og trutt med poeng for Bergen og skal etter rapportene trives veldig godt i byen. Berget tygger på tilbudet mens man i spenning venter på avgjørelsen til klubben om de skal fortsette i 1. divisjon gjennom et samarbeid med TIF Viking, deadline for denne avgjørelsen er satt til 22. mai.


Alexander Nilsson signerte en ny kontrakt med Lørenskog i går kveld men det var ikke helt uten konkurranse da Comet også var interessert i keeperen og hadde gitt et tilbud til 25-åringen. Lørenskog er såpass fornøyd med sin sisteskanse at de svarte med et motbud og sørget for at Nilsson blir også å se i Lørenskog Ishall neste sesong. Og det ser ut etter de opplysninger Hockey4You sitter inne med at også Anders Haugum også fortsetter i Lørenskog og at keeperduoen fortsetter som tidligere.Lørenskog står uten trener etter at Niklas Andresen forsvant til Stjernen tidligere og det har vært hektisk aktivitet for å finne en ny Lørenskog-sjef kommende sesong. Tidligere Ringerike-trener Martin Boork har vært på blokka til klubben men valgte å bli i Ringerike i en annen rolle. Hasle-trener Kenneth Larsen har også vært på ønskelisten og er fortsatt linket som aktuell til klubben på tross av at han signert en avtale med Hasle-Løren.En som har fått tilbud som ny Lørenskog-trener er Kongsvingers sportssjef Simon Stolt Wang som vurderte tilbudet som interessant men endte opp med å takke nei. Stolt Wang har bosatt seg på Kongsvinger, jobber i NTG Kongsvinger og ble sportssjef i Kongsvinger etter opprykket til 1. divisjon.

En som er ettertraktet er tidligere Frisk-trener Jan André Aasland som skal være en kandidat til både den ledige jobben i Lørenskog samt være i finaleheatet til sjefsjobben i Ringerike. Aasland har vært uten trenerjobb siden januar 2023 etter å ha fått sparken i Frisk Asker og det er foreløpig uklart om han går på treneryrket igjen eller om han fortsetter som hockeyekspert for TV2.


Når det kommer til Frisk så skal Comet også ha undersøkt muligheten for å hente keeper Henrik Fayen Vestavik til klubben i sin jakt etter en førsteskanse. Det som er rimelig sikkert i Halden er etter det Hockey4You erfarer at Paulius Gintautas vil signere for de grønnkledde om kort tid. Gintatuas har en lang fortid i Comet med 8 sesonger i Halden før han de to siste sesongene har spilt i nabobyen Sarpsborg. Partene skal være enige om en kontrakt og kun detaljer gjenstår før den tidligere Sparta-spilleren blir presentert i Halden. Videre skal det være et ønske om å re-signere Daniel Trnavský for en ny sesong i Comet og begge parter skal være interesserte.


Tidligere Furuset-spiller Kristoffer Tapper skal også være linket til Comet om en mulig kontrakt. Tapper avsluttet fjorårssesongen i Ski Ishockey som også skal være interessert i 22-årignens tjenester sammen med divisjonskollega Manglerud Star.Fjorårets Comet-spiller Marcus Leijonhufvud skal være på ønskelista til Gjøvik-trener Anton Säll Karlsson og skal allerede ha vært i samtaler med spilleren. Den svenske løperen med fortid i Bergen endte opp med 40 poeng på 31 kamper i 1. divisjon i forrige sesong og avsluttet sesongen i kvaliken med Comet.


Som Hockey4You har erfart tidligere skal Joacim Rostad bytte ut Leangen Arena med Gjøvik Fjellhall neste sesong, partene skal allerede være enig om en kontrakt og Rostad blir presentert på Gjøvik innen kort tid.


I Narvik er det to nye spillere som forlater klubben etter denne sesongen. Først og fremst som Hockey4You tidligere har omtalt at Jonas Nyman som gjorde 42 poeng på 35 matcher i Nord-Norge skal trolig være klar for Gjøvik neste sesong. Den andre spilleren som har takket for seg er backen Jens Jøsok Holstad som vender hjem til moderklubben Lørenskog til høsten. Holstad har vært et sikkert kort i lagoppstillingen til Narvik de siste tre sesongene men vender altså hjem til høsten.


En som også trolig vender hjem er U20-landslagsspiller Patrik Dalen som de siste to sesongene har spilt i J20 i Mora og fikk også A-kamper for laget. Dalen skal ha vært ønsket av Stjernen og trener Niklas Andresen men 20-åringen trener for tiden med Lørenskog og det er ventet at han signerer en kontrakt med klubben.


En som har hatt to fantastiske sesonger i Norge er nåværende Grüner-spiller Lukas Fransson som også har en fortid i Bergen. Fransson var trolig lagets beste i kvaliken og har rukket å gjøre 99 poeng på 69 kamper i 1. divisjon. Nå er tiden moden for å ta steget opp til EHL og han er kun detaljer unna for å signere en ny kontrakt med Lørenskog.Lørenskog har mistet hele 8 spillere til andre klubber på halvannen måned der hvor fire av dem har gått til Stjernen. Men samtidig jobbes det godt på inn-siden i klubben også hvor de denne uken presenterte Lars Erik Francke-Enersen fra Grüner og Edvard Dehli Gjøs fra Nidaros som sitt siste tilskudd.


Lørenskog skal også vært i kontakt med Nidaros sin spiller Zebastian Bodini som er kontraktløs etter tre sesonger i Trondheim. Bodini er også i samtaler med Nidaros om en eventuell forlengelse men det er fortsatt uavklart hva det neste trekket blir for 26-åringen.


Fra Grüner vil også 19-årige Felix Amundsen gå videre til Lørenskog til høsten etter at unggutten startet sesongen i Furuset før den ble avsluttet på Grünerløkka. Amdunsen er opprinnelig fra Manglerud og har en sesong i EHL bak seg allerede på tross av sin unge alder.Helt til slutt tar vi oss med en enda gledelig Lørenskog-nyhet og det er at unggutten Nikolai Olsvik er i trening igjen etter å ha vært ute med skade. Olsvik fikk kun 12 kamper for Grüner forrige sesong men trener for tiden med Lørenskog. Det er fortsatt uklart om han blir tilbudt en kontrakt med klubben.

Comments


bottom of page