top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Svensk sniper til Ski Ishockey

Ski Ishockey satser også denne sesongen på svenske importspillere og denne gangen har valget falt på Adam Millén som kommer fra Sundsvall J20


Foto: Andreas Planck


19-årige Adam Millén har i dag signert en kontrakt med Ski Ishockey for neste sesong og kommer senest fra Sundsvall J20 der hvor han vant poengligaen i J20 Region med totalt 75 poeng fordelt over 46 mål, 29 assist på 33 kamper.


Den svenske unggutten har blitt anbefalt av Lørenskog U20-trener Oscar Stigebrand som har vært hans trener i nettopp Sundsvall før Stigebrand dro videre til jobb i Norge.


- Det er en gutt som hadde flaks at corona kom for han lå litt etter hockeymessig. Og det vi lykkes med ta igjen når det kom til fysikken så han ble jo et monster til slutt, det ser man jo i dag. Han fikk veldig mye nytte av det og en av dem under coronaen som fikk kjøre steinhardt hele veien og når neste sesong startet så var han plutselig en poengplukker som han aldri har vært før, sier Stigebrand om Ski sin siste signering.Han fortsetter:


- Det er en kanongutt, veldig ydmyk og han vil gjøre rette ting på isen. Han vant jo poengligaen i år i hele J20 Regionligaen og er en veldig smart spiller, synes jeg.


Og Lørenskogs U20-trener mener det ikke er noen tvil om at Millén kommer til å klare seg bra i norsk 1. divisjon.


- Jeg synes det er kjempekult at han får prøve seg i Ski etter at jeg snakket med "Uffe" (Ulf Berglund, trener) og anbefalt han så fikk han komme ned og vise seg fram. Og når dem var fornøyde så ble jeg veldig glad.


- Hvorfor anbefalte du han akkurat til Ski Ishockey?


- Jeg stoler veldig på Ulf Berglund, jeg synes han er en av de få personene i Hockey-Norge som går an å stole på. Det ser man jo bare på forrige sesong hvor han hentet hit noen svenske spillere som han hadde lovet muligheter høyere opp. Det var noen som gikk til Grüner (Axel Näsström) og Nidaros (William Henriksson) i slutten av serien. Han står for sitt ord og bryr seg veldig om spillerne og skal jeg få hit en spiller som jeg bryr meg om til Norge så vil jeg at han skal ha en rett person rundt seg.Stigebrand forteller videre:


- Det er ikke sikkert Ski er den beste klubben i ligaen men jeg vet at Berglund er til å stole på og at spilleren blir tatt godt vare på og kanskje får en mulighet høyere opp om han gjør det bra, avslutter han.
Statistikk Adam Millén:Comentários


bottom of page