top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Hjem til moderklubben - Kristoffer Skjervold til Ski Ishockey

Ski Ishockey satser friskt i 2. divisjon og har store ambisjoner om opprykk denne sesongen, nå har de signert Kristoffer Skjervold til å hjelpe klubben opp i 1. divisjon

Foto: H4Y / OCN


Ski Ishockey er inne i sitt femte år av en fem-årsplan om et opprykk til 1. divisjon og leverer sin andre store signering på kort tid etter at man også signerte Colin Spaberg Olsen for noen dager siden. Kristoffer Skjervold som er opprinnelig Ski-gutt har blitt spurt om å komme hjem og hjelpe klubben til et opprykk i 1. divisjon, noe 24-åringen takket ja til på strak arm. I Ski er man naturligvis veldig fornøyde med å hente hjem en av sine disipler i veien til opprykk og Skjervold spiller allerede i kveldens kamp mot Tønsberg.


"Det viser at noe sted så betyr det noen ting hvor man kommer i fra når han gir tilbake på den måten"

- Det betyr naturligvis at vi får en center av absolutt høyeste klasse som også har vært inne i Fjordkraft-ligaen i år. Han kommer til å føre laget framover og jeg håper at han sammen med Spaberg Olsen kommer til å gi oss den dytten som jeg håper er nok, sier Ski-trener Ulf "Uffe" Berglund.

Han fortsetter:


- Han er en toppspiller i divisjonen så absolutt, jeg vil skulle påstå at han er en Fjordkraft-spiller. Han spiller for oss ut denne sesongen og det setter vi utrolig stor pris på. Det er herlig at det er en Ski-gutt som er fra klubben.


- Han glemmer ikke røttene sine?


- Nei, han gjør ikke det. Og ser man på lagoppstillingen til Ski nå så får man litt flashback til det U16-gjengen som vant Forbundcupen for mange år siden, sier Berglund.


Den 53-årige coachen er positivt overrasket at Skjervold takket ja til å bli med på et lite eventyr med Ski med tanke på konkurransen man hadde om signaturen der hvor blant annet Grüner var interessert.


- Ja, jeg er veldig overrasket men mest glad for at han velger oss. Det viser at noe sted så betyr det noen ting hvor man kommer i fra når han gir tilbake på den måten, jeg synes det er utrolig stort, sier Berglund.


"Jeg synes det er jævlig kult at Ski som er min moderklubb, prøver å bli en bedre klubb"


- En stor dag for klubben Ski Ishockey?


- Jeg vil si det slik at de to overgangene nå med Spaberg Olsen og Skjervold betyr veldig mye for klubben på to helt forskjellige men enda utrolig stort. Skjervold som er den store stjernen som kommer hjem til moderklubben samtidig så viser Spaberg Olsen at det ikke er farlig å gå ned en divisjon å spille hockey. Eller gå ned flere divisjoner rettere sagt. Det viser også at vi i Ski faktisk gjør noen ting riktig, det tror jeg også er et veldig viktig signal som viser rundt til alle hockeyspillere at vi gjør noe riktig og at det skjer noe hos oss, utdyper Ski-treneren.

Og treneren gleder seg stort til å møte Hasle-Løren, Gjøvik og Kongsvinger i kvaliken i det som høyst sannsynlig vil være i Gjøvik Fjellhall i midten av mars.


- Ja, jeg tror i hvert fall at noen begynner å ta oss litt på alvor i hvert fall. Ski kommer kanskje ikke til å gå opp i 1. divisjon selv om det er målsettingen men Ski kommer ikke til å bli et lag som blir kjørt over i tre kamper i kvaliken. Vi er fortsatt underdogs, sier Berglund.


- Jeg hadde trodd at dem hadde ringt før

En ydmyk Kristoffer Skjervold gleder seg til å kle på seg den blågule trøya igjen siden han spilte på U16-laget sist for klubben. Han forteller videre at det var vinn-vinn for han at det var interesse rundt han for resten av sesongen men at det ble Ski som følge av at det passet bedre inn med jobbsituasjonen.

- Jeg synes det er jævlig kult at Ski som er min moderklubb, prøver å bli en bedre klubb, hatt en utvikling i klubben og prøver å gjøre junioravdelingene bedre og hele den biten der. Når jeg var med selv så stoppet det opp etter U16-alderen og synes det var kjipt selv når jeg var U16 og hadde jeg hatt muligheten til så spille på et seriøst nivå der så hadde jeg blitt i Ski lissom, sier Skjervold til Hockey4You nå i kveld og fortsetter:


- Hvis Ski rykker opp så er det et stort steg i riktig retning og en kvalifisering er spennende for de som bryr seg og kan generere mye så jeg synes det bare er positivt at Ski tok kontakt med meg og jeg får muligheten til å være med å bidra forhåpentligvis.


- Det er jo veldig stort for klubben og betyr mye for dem at du takket ja også?


- Jeg setter jo selvfølgelig pris på det og det er jo en del av de folkene som var der før som er der nå. Setter pris på at de fortsatt tenker på meg eller tenker på de som har vært i Ski tidligere når vi skal hente forsterkninger så jeg setter veldig pris på det, sier Skjervold.


Han fortsetter:


- Hadde forventa at dem hadde kommet litt før men de hadde jo venta til vi i Furuset ikke hadde noe mer å spille om og det setter jeg for så vidt pris på også at dem lot meg konsentrere om det til vi var ute.

- Hadde ikke dem ringt så hadde du ringt?


- Det vet jeg faktisk ikke for jeg var ikke klar over ambisjonsnivået til A-laget til Ski, for å være helt ærlig. Jeg har visst at de har gjort det bra og vunnet de fleste kampene sine og tenkte på at dem skulle spille kvalik men jeg har ikke visst så mye om hvor mye de skal satse på det da.


- Du skal spille kamp allerede i kveld, er du spent på nivået?


- Nei, jeg vet at det er litt høyt og lavt. Det er egentlig litt som i 1. divisjon synes jeg da bare kanskje at snittet er litt lavere. Jeg veit at det er en del gode spillere i 2. divisjon også som hadde gjort det bra i 1. divisjon også. Sånn sett så lurer jeg litt på hvordan grunnivået er der i forhold til det jeg er vant til men det er ikke så mye jeg går rundt og tenker på.


Hyller Furuset-trener Kenneth Larsen

Etter en svært god sesong med Furuset der hvor Furuset-kapteinen har gjort 28 poeng på 30 kamper i tillegg til at laget prestasjonsmessig har overgått de fleste forventingene i ligaen så benytter Skjervold muligheten til å gi skryt til Kenneth Larsen både som trener og det at han er villig til å slippe spillere til andre klubber for at dem skal utvikle seg.


- Det har ikke noe med ishockey å gjøre egentlig men hvordan han er som trener generelt, det skal han berømmes for, sier Skjervold om Kenneth Larsen.

- Kanskje det er derfor det er moro å spille under han også, at man er fornøyd med treneren? Er det derfor Furuset har gjort det så bra?


- Ja, det vil jeg tørre å påstå. Han får jo få en del av æren der hvor han har fått mye ut av mange, kanskje litt mer enn man hadde forventet men jeg synes også at hele gruppa også skal ha ganske mye skryt. Det er ganske mange som har fått en del pepper i år og hatt en del forventinger på seg selv som man ikke har tatt på strak arm.


- Snakker med flere rundt ligaen som mener at spillerne er veldig lojale og at det er derfor man har prestert som man har gjort?


- Ja, det er helt åpenbart. Altså, sånn som matchene mot Nidaros og Narvik så er det ikke tilfeldig at vi har tatt såpass mye poeng mot de bedre lagene da, det er fordi vi ser skjerpet og og følger planen vi får beskjed om å følge. Det har i allefall vært kult for meg å være kaptein der, avslutter han.

Ski Ishockey skal angivelig også ha med seg minst to spillere fra Stjernen U20 resten av sesongen som følge av samarbeidsavtalen mellom lagene, trolig vil dette avklares innen løpet av kort tid.


Ski Ishockey møter Tønsberg i Ski Ishall i kveld kl. 20.00 og både Kristoffer Skjervold og Colin Spaberg Olsen debuterer for hjemmelaget.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"


Statistikk Kristoffer Skjervold


Comments


bottom of page