top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset takker ja til 1. divisjon

Oppdatert: 27. apr. 2022

Etter en tøff april måned for klubben med å innhente kr 500 000,- til minimumsbudsjettet på kr 800 000,- sier klubben seg nå klar til å kunne spille i 1. divisjon neste sesong og kommer til å meddele Norges Ishockeyforbund om dette innen kort tid

Foto: H4Y / OCN


Styreleder Anders Kristiansen kunne i dag meddele på det ekstraordinære årsmøtet for Furuset Elite at styret ønsket å gi sitt ja til Norges Ishockeyforbund til å kunne delta i neste års 1. divisjon.

Det etter at klubben måtte skaffe til veie kr 500 000,- i tillegg til de kr 300 000,- som man fikk i midler fra idrettsforeningen under årsmøtet i mars. På under 30 dager klarte klubbens ildsjeler å skaffe til veie avtaler for de manglende pengene som klubben trengte for å stable et lag på beina i 1. divisjon og nå ønsker de å øke sponsorinntektene til A-laget.


Les også: Furuset kjemper mot klokka, Tønsberg står klare Etter en kort utsettelse når man kom til budsjettposten så kunne Elitestyret presentere et budsjett på rett i underkant av kr 1 mill. for 22/23-sesongen og ønsker med det å søke lisens hos Norges Ishockeyforbund.

Årsmøtet vedtok deretter styrets innstilling og med det så skal det gjenstå formaliteter for at lisenssøknaden skal kunne godkjennes. Styreleder Anders Kristiansen uttrykte stor lettelse når han hevet årsmøte for kvelden i Furuset Forum.


- Når er vi over den kneika der vi kan si at vi skal spille 1. divisjon enn at vi sier at vi skal prøve å skaffe penger til å spille i 1. divisjon. Det er lettere å si at alle kampene går på TV2 Play og på den måten skaffe penger da. Det har vært en del forutsetninger fra sponsorer at man spiller i 1. divisjon, så nå vil det kanskje være enklere å nå ut, forteller styrelederen.


I et allerede tøft sponsormarked har ikke klubben fått en hovedsponsor men hovedsakelig fått inn små- og mellomstore avtaler. Dessuten spiller krigen i Ukraina inn på noen av sponsorene som har takket nei som følge av et usikkert salgsmarked.


- Ja, det stemmer det. Vi hadde en større sponsor på gang som dessverre takket nei til slutt som følge av usikkerheten rundt krigen. Men vi jobber fortsatt med å fylle hallen med reklame, både på led-skjerm, veggene, vantet og andre steder som på isen. I tillegg har vi ikke begynt å selge draktreklame ennå heller. Dessuten leter vi etter sponsorer som kan sponse hele klubben, ikke bare A-laget men også nedover mot de yngre lagene, sier Kristiansen.


- Hvorfor har man ikke gjort dette tidligere?


- Det har rett og slett ikke vært ledige folk til å gjøre jobben. All ære til breddestyret som har gjort en formidabel innsats tidligere men det har aldri vært tid til å jobbe spesifikt inn mot A-laget før Anders (Kristiansen) begynte med dette før jul, sier nestleder Jonas Torgersen og fortsetter:


- Det har rett og slett vært for få menneskelige ressurser til å gjøre markedsarbeid, skal man gjøre det samtidig som man er lagleder så får man ikke inn så mye penger. Det er første gang at det har vært såpass mye folk rundt laget og ikke minst et eget styre også slik at laget kan drifte seg selv.Trenerspørsmålet fortsatt uavklart

Torgersen har hatt dialog med spillere men fortsatt er ingen signerte for neste sesong med tanke på usikkerheten rundt hvilken divisjon klubben skulle spille i. A-laget er også praktisk talt uten trener for øyeblikket også men her regner man med at de spørsmålene vil kunne bli avklart innen kort tid.


- Det er ingen som er klare for neste år, vi har jo hatt litt dialog men nå må vi bare rett og slett starte med dette nå. Som jeg har nevnt tidligere så har jeg ikke hatt hjerte til å holde på spillere og love ting vi ikke vet noe om, sier Torgersen.


Klubben satser nå for fullt på rekrutteringssiden og stiller med lag i alle klasser på guttesiden fra U20 Elite og nedover og i tillegg stille et nyopprettet lag for kvinner til å spille i Bambusa-ligaen neste sesong.Comentarios


bottom of page