top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Avgjørelse om Furusets situasjon i 1. divisjon er utsatt

Oppdatert: 31. mar. 2022

Det ble i dag klart at avgjørelsen om Furusets skjebne om å spille i 1. divisjon neste sesong etter at Haugesund gikk konkurs, er utsatt til 30. april

Foto: H4Y / OCN


Furuset rykket ned til 2. divisjon etter å tapt den siste og avgjørende kampen mot Haugesund i kvaliken i Furuset Forum den 13. mars. Den 22. mars hadde Furuset årsmøte som fastsatte budsjetter for spill i 2. divisjon mens Haugesund begjærte seg konkurs den 25. mars. Dermed måtte Norges Ishockeyforbund kaste seg rundt med å tilby det best seedede laget i kvaliken, Haugesunds plass til 22/23-sesongen. Styreleder i Furuset Ishockey, Damir Cokovic, forteller til Hockey4You i dag at de har fått godkjent en forespørsel til Norges Ishockeyforbund om å utsette denne avgjørelsen til 30. april på bakgrunn av at klubben må innkalle til et ekstraordinært årsmøte for å kunne få godkjent og eventuelt fastsette nye budsjetter for spill i 1. divisjon.

- Det er ikke bare bare å si ja til den forespørselen for vår del. Vi har hatt et årsmøte som har fastsatt budsjetter som er langt unna det som trengs i 1. divisjon. For at styret skal si ja til spill i 1. divisjon så må budsjettet endres vesentlig og det har ikke styret mandat til og må på bakgrunn av det kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling som da skal vedta et nytt budsjett, forteller styrelederen.


Cokovic forteller at klubben ønsker å fortsette i 1. divisjon men at det er mange spørsmål som må avklares før den avgjørelsen vil bli tatt.


- Styret skal forholde seg til realitetene for vi må avklare med de som har vært rundt A-laget om det sportslige grunnlaget, vi skal avklare det økonomiske grunnlaget og så skal vi kalle inn til et ekstraordinært årsmøte og høre hva årsmøtet sier.


Kritisk til Haugesund

Det er ennå ikke kunngjort når det ekstraordinære årsmøtet skal være, Cokovic forteller at det ligger mye arbeid bak men at en kunngjøring trolig vil gå ut denne uken og at det avholdes i god tid før fristen som er avtalt med Norges Ishockeyforbund.

Samtidig er styrelederen personlig overrasket og kritisk til Haugesunds avgjørelse om å delta i kvalik når de visste at det økonomiske grunnlaget var så dårlig.


- Vi var ikke overrasket sånn sett men jeg personlig var veldig overrasket fordi jeg hadde ikke tenkt i de baner. Vi hadde hørt rykter om at det stod dårlig til med dem men de valgte å ta den store kostnaden med å spille kvalik og i forkant av kvaliken forpliktet seg til å spille i 1. divisjon om de gikk videre. Jeg kan ikke skjønne at et elitelag med voksne mennesker som forplikter seg til noe, finner ut et kvarter etter kvaliken at det ikke er grunnlag for å fortsette. Det synes jeg er merkelig at de finner ut dette så kort tid etter kvaliken, tordner styreleder Damir Cokovic.

For styrelederen så skaper det mye ekstraarbeid for klubben samtidig som de svært gjerne ønsker å spille på høyest mulig nivå. Men han mener videre at Haugesund kunne ha avklart dette på et tidligere tidspunkt.


- Jeg hadde ingen anelse om at dette kunne skje, jeg trodde de ville kunne klare å snekre sammen et lag i løpet av sommeren. Jeg tenkte også at når de brukte så mye penger for å komme til Oslo så har man en plan og da vil du egentlig være i 1. divisjon og når de klarte seg sportslig å kvalifisere seg så regnet jeg med at det var bankers, sier han videre.


Samtidig som klubben må ha et ekstraordinært årsmøte så har de uavhengig av dette jobbet med å skille ut elite og bredde-delen i klubben. Her vil det være et eget stiftelsesmøte for Furuset Ishockey Elite den 7. april som gjør at A-laget vil bli overført til det nye selskapet med eget styre.


- Vi føler at vi må ha andre folk som skal jobbe med elitedelen og bruke all sin tid på det, mens bredde-delen er jo helt fra skøyteklubben og opp til U21. Vi føler at det er på tide at vi engasjerer litt profesjonelle folk som kan dette her og kan ta Furuset videre. Vi har fått en tilslutning i Alliansen (Furuset IF) til å kunne gjøre dette så da vil det bli et stiftelsesmøte den 7. april hvor vi oppretter en ny organisasjon, avslutter Cokovic til Hockey4You.


For å kunne hjelpe Furuset til å kunne klare det økonomiske grunnlaget for å spille i 1. div. kan man kontakte:


Jonas Torgersen tlf: 480 51 944

Anders Kristiansen tlf: 930 78 123


Rettelse 290322 kl. 18.03: Dato på stiftelsesmøtet ble rettet fra 20. april til 7. april som er den korrekte datoen.

留言


bottom of page