top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Furuset kjemper mot klokka, Tønsberg står klare

Furuset må skaffe 500 000,- innen 30. april for å spille neste års første divisjon, Tønsberg venter på henvendelsen fra Norges Ishockeyforbund

Foto: H4Y / OCN


Etter at Haugesund gikk konkurs den 25. mars så har Norges Ishockeyforbund tilbudt den ledige plassen i 1. divisjon til neste lag på lista som er den tradisjonsrike klubben Furuset. Klubben har kjempet i lang tid på den nedre delen av tabellen over flere sesonger men har blitt reddet to ganger fra nedrykk som følge av covid-19. Etter at det ble klart at de røk ut av kvalikspillet så har de utrolig nok fått en ny sjanse til å overleve 1. divisjon igjen, mot alle odds.


Styret i klubben skal etter det Hockey4You har bragt på det rene, vært opplyst om at Haugesund høyst sannsynlig ville slå seg konkurs, de opplysningene skal ha nådd styret før årsmøtet tok plass. Allikevel valgte styret å barbere neste sesongs budsjett med kr 500 000,- slik at totalbudsjettet for A-laget ser ut til å ligge på kr 300 000,- når NIHF henvendte seg til klubben.

Styret i Furuset valgte før og på selve årsmøtet å omfordele de tiltenkte midlene til økt satsing på det kommende laget til Bambusa-ligaen og U20 Elite i tillegg til en daglig leder stilling i klubben. Når Norges Ishockeyforbund henvendte seg til klubben så skal styrets innstilling fortsatt vært at A-laget måtte klare seg med de kr 300 000,- og eventuelt skaffe manglende midler utover budsjettert samt levere en troverdig lisenssøknad. Ildsjeler rundt A-laget har kastet seg rundt for å skaffe til veie de manglende pengene for å kunne drifte en sesong i 1. divisjon og har på bakgrunn av det fått en utsettelse med å svare Norges Ishockeyforbund til 30. april.


Utsettelsen bekreftes av generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund og at det er endelig dato for Furuset.


- Ja, det stemmer. Furuset har fått en svarfrist til 30. april, det ville vært unfair hvis de ikke fikk tid på seg til å finne ut av det. I tillegg må de oppfylle lisenskravene for å spille i 1. divisjon, sier Eide til Hockey4You og som har fått med seg at de mangler midler i budsjettet Les også: Avgjørelse om Furusets situasjon i 1. divisjon er utsatt Fjorårets Furuset-budsjett i 1. divisjon lå på kr 800 000,- og var det laveste budsjettet av samtlige klubber. Ildsjelene Jonas Torgersen og Anders Kristiansen er i gang med den vanskelig jobben å skaffe til veie de manglende pengene men også supporterne i Furuset Support har satt i gang en spleis-aksjon som i skrivende stund har samlet inn over kr 20 000,- på et døgn.

Dramaet etter konkursen På den andre siden av fjorden sitter Tønsberg Vikings og venter på utfallet av Furuset-aksjonen som nå pågår. Norges Ishockeyforbund bekrefter til Hockey4You at om Furuset skulle takke nei så vil Tønsberg bli tilbudt plassen som neste lag. Tønsberg hadde årsmøte i klubben torsdag 31. mars som vedtok et budsjett for A-laget på kr 700 000,-. Det enten om de havner i 1. divisjon eller 2. divisjon til neste sesong. Sportssjef Roar Berg i Tønsberg forteller at de har vært innstilt på 2. divisjon for neste sesong men de vil takke ja hvis det eventuelt kommer en forespørsel til å stille lag i 1. divisjon neste sesong men forespørselen fra forbundet må komme ganske raskt. - Budsjettet vårt har ikke vært veldig forskjellig fra bunnen av første divisjon til vi gikk ned i andre divisjon. Vi vet det at hvis vi skal hevde oss i 1. divisjon så må vi opp økonomisk og ha mer midler til klubben. Årsmøtet er informert om muligheten for spill i 1. divisjon kan være reell slik at vi har vedtatt et budsjett med utgangspunkt i kr 700 000,- men hvis det eventuelt blir spill i 1. divisjon vil vi forsøke å heve budsjettet til kr 1 000 000,-, sier sportssjef Berg. Klubben var i kvaliken innstilt på rykke opp hvis de klarte det sportslig og Berg opplyser om at de allerede har vedtatt at klubben skal spille i 1. divisjon. Spørsmålet er om Furuset klarer å fremskaffe de manglende midlene eller om Tønsberg får forespørselen. Sportssjefen er klar på at Tønsberg er mye mer attraktive en divisjon opp, særlig med tanke på de yngre spillerne som søker klubber å spille i.

- Fordelen med 1. divisjon er at det er lettere å få tak i spillere til et 1. divisjonslag enn et 2. divisjonslag. Det vil ikke bli noen lønninger eller store forhold så vårt fokus går på å dekke de grunnleggende kostnadene for drift og reiser, sier han. Videre forteller Berg at de har gode kontakter i næringslivet slik at man kan prøve å tilby nye spillere jobb eller hjelpe de å finne rimelig sted å bo. Dette i tillegg til at klubben dekker det grunnleggende som utstyr, lisenser og profesjonelt opplegg rundt reiser. - 1. divisjon er et utstillingsvindu i mye større grad enn 2. divisjon og vår policy er at vi ønsker å være et rekrutteringslag for Fjordkraft-ligaen. Vi skal ikke til Fjordkraft, det er ikke et mål i den strategien klubben har lagt men at vi ønsker å hjelpe unge spillere å vise seg frem. Ønsker ikke å vente til 30. april Sportssjefen er helt tydelig på at Tønsberg ikke kan vente en hel måned på å få forespørselen fra Norges Ishockeyforbund om å spille i 1. divisjon. Faktisk er man såpass usikker på om man kan takke ja hvis klubben må vente så lenge, Tønsberg har på bakgrunn av det sendt en henvendelse til generalsekretær Ottar Eide om å få en avklaring på spørsmålet i løpet av kort tid og at de forkorter den oppgitte fristen til Furuset. - Jeg er i disse dager i prat med mine spillere nå og jeg vet at man er i en diskusjon om man skal søke seg bort på grunn av at vi er i 2. divisjon. De beste spillerne vil heller spille i 1. divisjon så jeg kan ikke prate med mine spillere før jeg vet hvor vi spiller neste sesong. I tillegg vet vi at det er diskusjonene på spillermarkedet pågår og det er stor forskjell på hvilken divisjon vi spiller i. Vi ønsker unge, norske spillere og da er det selvfølgelig mer attraktivt å spille i 1. divisjon, forklarer Berg.

Han understreker at han forståelse for at Furuset trenger mer tid på å kunne ta en avgjørelse samtidig som det også er en vanskelig situasjon for Tønsberg hvis de må vente helt til 1. mai med å starte sitt arbeid med spillere og sponsorer i forhold til hvor de spiller. - Jeg har stor respekt for Furuset, det er et lag og folk jeg liker veldig godt. Jeg har forståelse for at de trenger noe tid men her må man se hele bildet i og med at det er en såpass stor usikkerhet rundt Furuset og hvorfor den usikkerheten er der er også litt uforståelig for meg, sier sportssjefen. Videre forteller han at Furuset forpliktet seg til å spille i 1. divisjon hvis de skulle kvalifisere seg sportslig samtidig som det er knyttet stor usikkerhet de få dagene fra kvaliken til Haugesunds konkurs. Det mener Berg fremstår som merkelig. - De fikk kanskje et redusert budsjett men vi prater om budsjett, ikke nødvendigvis penger på konto. Og nå er det lissom ikke sikkert lenger, jeg synes det høres veldig rart ut da, sier Berg om Furuset-styrets håndtering rundt denne saken. Kritikken hagler mot Haugesund De øvrige klubbene i kvaliken har ikke vært nådig i kritikken av Haugesunds valg om å stille til kvalik for så å begjære seg konkurs noen dager senere. Sportssjefen i Tønsberg deler kritikken med sine kvalik-kolleger i Furuset og mener de aldri burde ha stilt med et lag i Furuset Forum. - Definitivt så er jeg enig i den kritikken. Når de permitterte treneren i tillegg til at vi visste at de hadde slitt økonomisk så er det fryktelig skjerpende og unfair å stille i en kvalik. Vi spilte ræva, var elendige og fortjente den plassen vi fikk men med to kamper i stedet for tre kamper så kunne det fort ha blitt en annen situasjon. De må ha hatt fryktelig dårlig kontroll, avslutter en forbannet Roar Berg om Haugesund-konkursen. Tilbake i Furuset Forum har ildsjelene en formidabel oppgave foran seg mens Tønsberg sitter og tripper for å få et endelig svar på utfallet av Furuset-aksjonen. Furuset sine ildsjeler i saken kan kontaktes på: Jonas Torgersen tlf: 480 51 944 Anders Kristiansen tlf: 930 78 123 Hocke4You har ikke lykkes å få kontakt med styreleder i Furuset, Damir Cokovic, i forbindelse med denne artikkelen.

Comments


bottom of page