top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Stor optimisme i Furuset - gjort avtaler for over halvparten som kreves for å spille i 1. divisjon

På under 14 dager har ildsjelene i klubben sammen med supporterne gjort avtaler for over halvparten av de kr 500 000,- som Furuset trenger for å spille i neste års 1. divisjon

Foto: H4Y / OCN


Det er stor optimisme i Furuset etter at flere avtaler er signert de siste 14 dagene men fortsatt er det mye som gjenstår for den tradisjonsrike klubben. De har fram til 30. april på seg til å kunne klare målet om å skaffe til veie kr 500 000,- etter at budsjettet ble kuttet med den samme summen uten å bli tilbakeført som følge av Haugesunds konkurs den 25. mars. Ildsjelene Anders Kristiansen og Jonas Torgersen har jobbet kontinuerlig med å skaffe de blåkledde avtaler som gjør at klubben nok en gang kan bli reddet fra å rykke ned til 1. divisjon. Over halvparten er allerede avtalt med samarbeidspartnere inkludert spleisen som har blitt initiert av klubbens supportergruppe Furuset Support, som har samlet inn underkant av kr 40 000,- på den korte tiden den har vært ute.


- Det har gått ganske bra og vi har fått inn ganske mye, forteller Jonas Torgersen til Hockey4You.


I tillegg til at man har det hengende over seg å få økonomien på plass så har man også opprettet et Elitestyre der hvor alle rettigheter til A-laget vil bli overført. Elitestyret i Furuset består av følgende personer:


Styreleder: Anders Kristiansen

Nestleder: Jonas Torgersen

Styremedlem: Kristine Foss-Tømte

Styremedlem: Henrik Engebretsen

Styremedlem: Emma Engebretsen


Men Torgersen er klar på at det er veldig tidlig i prosessen der hvor det fortsatt ikke er gjort avtaler inn mot breddeklubben eller at man har fordelt roller i Elitestyret men nestlederen er optimist for at de skal kunne klare målet for spille i neste års 1. divisjon.


- Ja, jeg er optimist. Dette skal vi klare. Vi er i kontinuerlig forhandlinger med samarbeidspartnere og det er fortsatt mye som ikke er klart. Vi har senest vært i forhandlinger med en av de større denne uka og håper på å lande den avtalen og ha et godt samarbeid for neste sesong, sier den nyvalgte nestlederen for Furuset Elite.

Samtidig skyter Torgersen inn at han tar av seg hatten for det Anders Kristiansen har gjort for Furuset så langt på markedssiden.


- Med tanke på hvordan Anders (Kristiansen) har jobbet og fått inn de midlene ut i fra de forutsetningene klubben har hatt, så er jeg ganske sikker på at vi skal klare å komme i mål med det minimumsbudsjettet og så skal vi øke det.Utfordringen for Furuset er at i denne perioden er det høysesong for å signere spillere til neste sesong, etter det Hockey4You kjenner til har flere Furuset-spillere blitt kontaktet av andre klubber vedrørende 22/23-sesongen. Furuset derimot, må vente til det blir helt avklart om hvilken divisjon de spiller neste sesong. Den samme skjebnen lider også Tønsberg som også sitter på gjerdet og venter på utfallet av arbeidet i Furuset Forum. Begge klubbene utrykker at det er vesentlig forskjell for unge fremadstormende spillere å spille i 1. divisjon kontra 2. divisjon.


- Akkurat nå burde vi vært i tohundre å rekruttert spillere og alt sånt men vi får ikke lov til å gjøre det. Nå må vi vente mens andre lag kan plukke våre spillere og andre som er ledige på markedet, det er litt dumt så den positive effekten av alt arbeidet vi legger ned nå kommer kanskje etter denne sesongen.

Samtidig som Torgersen ikke har vært enig med styret i breddeklubben om de veivalgene som klubben har tatt så passer han også på å skryte av hvordan klubben blir drevet.


- Med tanke på hvordan klubben har vært drevet tidligere så må jeg få sagt at både breddeorganisasjonen og klubben samlet sett har vært imponerende flinke i forhold til økonomisk styring. I tillegg blir det satset på U18 Elite og U20 Elite som vi sikkert ikke har hatt på nærmere 15 år men da må det være et A-lag på toppen som de kan gå videre til, de spillerne vil ikke gå til 2. divisjon, forklarer Torgersen.


- Hvordan har dialogen vært med spillerne på A-laget i forhold til dette?


- Vi har ikke gått ut og lovet noe, det kan jeg ikke gjøre før jeg vet det helt sikkert. Derfor så har vi ikke ringt rundt til spillerne og holdt dem varme med tanke på hva som skjer neste sesong. De spillerne som har spurt, får vite alt det jeg vet og det jeg kan svare på.


- Hva med trener Lars Foder som er på utgående kontrakt?


- Vi ønsker å ha med Lars videre i Furuset. Men også her er det et spørsmål om hvilken divisjon vi spiller neste sesong og så fort det blir avklart så skal vi snakke med Lars om veien videre, avslutter Jonas Torgersen til Hockey4You.

Lars Foder ansatt som trener for Furuset U20 Elite

Like etter at vi snakket med Jonas Torgersen ble det klart at A-lags trener Lars Foder ble ansatt som hovedtrener for det nyopprettede U20 Elite-laget til Furuset i tillegg til trenerrollen i Furuset Ungdoms Akademi. Styremedlem Lars Erik Norum mener det er en udramatisk avgjørelse gitt ut i fra usikkerheten rundt hvor A-laget spiller neste sesong.


- Vi forholder oss til at vi spiller i 2. divisjon og det er det vi er kvalifisert oss til sportslig. I den forbindelse med den dialogen jeg har med trenerapparatet og den sportslige biten er at vi ønsker å tilknytte oss de kreftene vi mener er gode i klubben videre, Lars Foder er åpenbart en av de personene som jeg ønsker å ha med meg videre i det prosjektet vi jobber med. For Lars var det uaktuelt å trene en klubb i 2. divisjon sånn at da valgte jeg å ansette ham til å drive prosjektet på U20 Elite i tillegg til akademiet han allerede var tilknyttet i, forteller Norum.

.- Hva om Furuset spiller i 1. divisjon neste sesong?


- Det blir en hypotetisk sak, hvis det skjer så og Lars kommer til oss for å diskutere det så er ikke vi vanskelige, vi ønsker bare å beholde Foder i klubben og det er det viktigste for meg.


- Så hovedoppgaven var først og fremst å beholde Lars Foder i Furuset?


- Vi ønsker å beholde den beste kompetansen vi har. Det er blitt lagt en strategi som vi jobber etter og det er å skape en veldig bra ishockeyklubb gjennom sunn økonomisk drift og sportslig utvikling og de to må henge sammen hvis vi skal klare det. I den forbindelse er det helt åpenbart at hvis vi ikke har supersolide krefter på plass så er vi ikke i stand til å nå de målene.


Styret i breddeorganisasjonen håper at ildsjelene lykkes

Flere personer som sitter i styret i breddeorganisasjonen er veldig klare på at det ikke er to fraksjoner innad i klubben hvor de kjemper hver sin sak etter at A-laget fikk gullbilletten av Norges Ishockeyforbund i slutten av mars. Hockey4You har snakket med flere styremedlemmer som viser til et årsmøtevedtak og en retning klubben valgte å gå for og stå i når A-laget mistet sine kr 500 000,- i budsjett som de nå jobber på spreng for å skaffe til veie for å spille på et høyere nivå. Allikevel heier de på ildsjelene i det nyopprettede Elitestyret for å kunne klare målet og at klubben kan bestå i 1. divisjon.


- Jeg håper inderlig jeg at det prosjektet som ildsjelene har startet for å få dette på plass, at det skal lykkes. Det er ingenting som kunne ha gledet oss noe mer i Furuset. Vi er i gang med å skape en helt ny kultur i klubben igjen som vi trenger, forteller Norum.

Styreleder Damir Cokovic er enig med Lars Erik Norum om at man støtter arbeidet til det nyopprettede Elitestyret og synes jobben som er gjort til nå er fabelaktig.


- Jeg synes det er fantastisk, da har gutta jobbet ekstremt bra. Jeg synes dem er helt suverene og jeg bøyer meg i støvet over den jobben dem har gjort, sier styrelederen.


- Hva skjer om de ikke klarer å skaffe til veie hele summen, vil breddeorganisasjonen stille med manglende midler?


- Det kan jeg ikke uttale meg noe om, da må man sette seg ned i organisasjonen og man må kanskje se på det igjen. Vi skal gjøre det vi kan innenfor de fullmakter og mandatet vi har, avslutter Cokovic.


Det er innkalt til et ekstraordinært årsmøte i Furuset Elite den 26. april hvor den endelige avgjørelsen om hvilket svar man gir til Norges Ishockeyforbund, blir tatt.


Furuset sine ildsjeler i saken kan kontaktes på: Jonas Torgersen tlf: 480 51 944 Anders Kristiansen tlf: 930 78 123


Lars Foder er for tiden på ferie og ikke tilgjengelig for en kommentar til denne artikkelen.

Comments


bottom of page