top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tromsø leder an for 3. plass etter storseier over Kristiansand

Oppdatert: 19. feb. 2023

Oppgjøret mellom Kristiansand og Tromsø i Idda Arena var spennende lenge men så dro bortelaget i fra i siste periode og vant til slutt hele 8-3. Nå leder de an til å ta 3. plassen i 2. divisjon

Foto: H4Y / OCN (Filip Nilsson jubler for 4-2 målet til Tromsø)


Nok en kamp sto på programmet i solbyen Kristiansand der hvor Tromsø hadde kommet på besøk. Et Tromsø-lag som var forsterket med blant annet Emil Hjertberg fra Bergen Ishockeyklubb og USA-returnerte Ragnvald Igesund i forkant av denne kampen.

Et hjemmelag som for en gangs skyld stilte med et relativt fullt lag med 4 løperrekker og 3 backpar til kampstart.


Oppladingen til Tromsø kunne så klart vært bedre da halvparten av bagasjen ble igjen i Tromsø. Som følge av kraftig vind nordpå valgte flyselskapene å kjøre med "lette" fly slik at spillerne ankom Kristiansand på fredag mens bagasjen kom først lørdag formiddag for halvparten av laget.Selv om Tromsø åpnet kampen best var det riktignok hjemmelaget anført av J.P. Villeneuve som scoret det første målet i undertall, mot spillets gang. Men det var Tromsø som var det førende laget i perioden men hjemmelaget holdt unna og ledet etter første periode.


Men det skulle ikke vare lenge i den andre perioden før Tromsø skulle få hull på byllen ved scoring av Erik Nyland. Sigurd Kastnes skulle følge opp like etter og dermed snudde Tromsø kampen i løpet av fem minutter. Det var i de to første periodene god valuta for pengene for de drøyt 50 frammøtte i Idda Arena lørdag kveld hvor det bølget frem og tilbake for begge lag. Hjemmelaget Kristiansand skulle slå tilbake etter drøyt 15 minutter av den andre perioden ved Adrian Stendal-Karlsen slik at pauseresultatet mellom lagene stod likt 2-2.


"Vi hadde bortimot halve kampen i fryseboksen"

Kampen var preget av mye utvisninger og det var særskilt hjemmelaget som var udisiplinerte uten at Tromsø nevneverdig klarte å utnytte mange av overtallspillene. Uavhengig av det skulle mye forandre seg i den tredje perioden hvor Tromsø tok fullstendig over i målprotokollen og scoret på nesten alle muligheter de fikk. Det var spesielt superrekka med William Markstedt, Filip Nilsson og Simon Bergholm som valset rundt med Kristiansand-spillerne og stod for hele fire av Tromsøs seks mål i denne perioden. Til slutt vinner bortelaget kampen 8-3 og leder dermed an til å kunne ta 3. plassen selv om det langt på vei ikke er avgjort ennå.


Etter kampen møtte man en skuffet spillende trener J.P. Villeneuve som måtte se et fulltallig Kristiansand-lag tape litt for enkelt mot Tromsø.


- Vi hadde noen dårlige turnovers, spesielt i den andre perioden. Det åpnet porten og vi fikk dårlig selvtillit og derfra og ut falt vi i fra hverandre. Jeg driver fortsatt å tenker gjennom tapet men vi får snu oss rundt og om 12 timer så er det en ny match. Vi skal prøve å ta med oss det positive samtidig som vi ikke gjorde oss noen tjenester ved å ta alle de utvisningene vi fikk i de to første periodene - vi hadde bortimot halve kampen i fryseboksen. Vi vet hva vi må forbedre oss på, sier den canadieren til Hockey4You etter kampen.Det var mye positivt å ta med seg fra kampen for den canadiske treneren men mener langt på vei at utvisningene ødela for laget.


- Jeg tror vi kunne ha ledet hvis vi ikke hadde vært så mye i "boksen" men det var slik det skjedde. Synes selvfølgelig at de to første periodene var bra men vi må være mer konsekvente i løpet av 60 minutter, sier han.

Laget kom fra 3. divisjon fra forrige sesong og er inne i sin aller første sesong i 2. divisjon. Med 6 seire så langt ved blant annet ved å ha slått Tønsberg to ganger kan laget i fra Sørlandet langt på vei kalle det en godkjent sesong med tanke på at laget har vært kraftig skadeutsatt.


- Det er innenfor klubbens forventinger og de er veldig fornøyde med klubbens første år i 2. divisjon. Jeg har i allefall fått gode tilbakemeldinger på det om hva vi trenger å forbedre og forandre oss hvis vi skal ta det neste steget, i tillegg til gutta her tar et steg videre for det har vært en berg- og dalbane tur men vi finner ut av det og går i riktig retning, sier Villeneuve.


- Hva tenker du om din egen rolle som trener for neste sesong i Kristiansand?


- Jeg er ikke helt sikker på hva rollen min blir for neste sesong, jeg må ta en prat med klubben og høre hva de vil, sier han.


Superekke med 4 av 6 mål i den siste perioden

Simon Bergholm utgjør en av spillerne i den fryktede superrekka til Tromsø der hvor han nå står bokført med 28 mål og 19 assist som utgjør totalt 47 poeng fordelt over 18 kamper for klubben.

- Ja, jeg hadde vel aldri klart og gjøre det uten de bra medspillerne jeg har med meg. Vi har spilt i samme rekke gjennom hele sesongen nå og det har funket fantastisk. Vi har hatt up & downs men det har alltid funket bra til slutt. Jeg synes vi kompletterer hverandre bra, sier en smørblid Bergholm i Idda Arena.


Den svenske løperen forteller videre at de fikk inn et "skitmål" som var med å gi laget en liten boost til å fortsette å spille bra utover i den andre perioden etter at de hadde kommet litt tregt i gang i kampen.


"Det finnes ikke mange lag som kan kjøre med oss i tre perioder og det fikk vi svar på her i dag"

- Jeg kjente sjøl at det absolutt ikke gikk bra i den første perioden i det hele tatt, det var mye som kjentes feil. Vi fikk bedre tempo i den andre perioden og det føltes bedre i beina og i den tredje perioden så falt alt på plass og det bare rant inn, det var helt fantastisk, sier 21-åringen fra Lidingö.

Og Bergholm fremhever også lagets tempo i kampen som et av det viktigste våpenet.


- Det finnes ikke mange lag som kan kjøre med oss i tre perioder og det fikk vi svar på her i dag. I den tredje perioden er der vi bruker å dominere, sier han.


- Hvordan er det å spille i Tromsø?

- Ja, jeg fikk en samtale av Erik (Heestand lagleder red. anm.) og fortalte meg litt hvordan sesongen var i fjor så jeg tenkte at det ville bli kult å flytte til Tromsø, leve et nytt liv og teste ut ny kultur. Alle biter falt på plass, det er vanskelig å konkurrere med lag som Ski og Kongsvinger for dem har mye mer rutine enn hva vi har men det er det vi jobber med. Vi synes ikke det er tøft at vi ikke kan vinne mot dem for vi vet at deres nivå ligger mye høyere enn oss. Men en 3. plass er det vi sikter mot for å kunne avslutte sesongen på en god måte, avslutter Bergholm.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"

Comments


bottom of page