top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Emil Hjertberg fortsetter sesongen i Tromsø

Oppdatert: 18. feb. 2023

Nok en Bergen-spiller fortsetter sesongen andre steder og det er Emil Hjertberg som har signert for Tromsø ut sesongen

Foto: H4Y / OCN


Selv om 2. divisjon for lengst er avgjort med de to øverste lagene i ligaen er det fortsatt drama om 3. plassen som nå står mellom tre lag når det gjenstår fire kamper.

Tromsø ligger for øyeblikket best an med Narvik 2 og Tønsberg hakk i hæl og det skiller to poeng mellom lagene. I forkant av borteoppgjørene mot Kristiansand har Tromsø forsterket med sin tidligere kaptein Emil Hjertberg i tillegg til backen Ragnvald Igesund som returnerer til moderklubben etter et opphold i USA.


- Nei, det er vel egentlig bare for gøy. Jeg spilte der i flere sesonger tidligere og det er mye prestisje i den 3. plassen har jeg forstått, sier Hjertberg som skal spille både borteoppgjørene mot Kristiansand og og hjemmeoppgjørene mot Ski i sesongavslutningen.


- Hvordan er formen til Emil Hjertberg?


- Den er helt okey. Vært litt plaget med skader mot slutten av sesongen men ellers er det greit.

Hjertberg har fem sesonger i Tromsø bak seg hvor fire av dem som kaptein og siste sesongen i nord var 19/20-sesongen før han flyttet videre til Bergen. Nå gleder han seg til å ta på seg Tromsø-drakta for de siste fire kampene igjen av sesongen slik at klubben kan sikre seg 3. plassen i ligaen.


-Det skal bli utrolig gøy. Jeg var jo som sagt der oppe i mange år og jobbet også som trener der så det skal bli gøy å så spille med noen av de gutta man har vært med å fått fram. Skulle ha spilt med mange av de i 2020 men det ble aldri noe av med tanke på pandemien, sier Hjertberg til Hockey4You.


- Ser det blir kommentert at du har ligaens hardeste og farligste skudd?


- Jeg veier jo en hel del så den kølla mi får gjennomgå en hel del når jeg legger på hele vekten i fleksen når jeg skyter, men joda jeg har vel et brukbart skudd vil jeg tørre å påstå og er kanskje en av mine styrker da, sier 28-åringen fra Växjö.


- Hvor godt er det du kjenner trener Nate Morry?


- Han var min rekkekamerat i tre år så det er min gamle radarpartner. Han har jo egentlig lagt skøytene på hylla men jeg har en liten forhåpning om at han henter dem ned igjen. Jeg tror det hvis jeg kjenner han rett, smiler Hjertberg.


Hjertberg debuterer for Tromsø allerede på lørdag borte mot Kristiansand i Idda Arena kl. 17.00. Med seg på laget får han også med seg også Ragnvald Igesund som kommer tilbake fra USA.


Statistikk Emil Hjertberg:


Comments


bottom of page