top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Dramatikken til å ta og føle på i "Battle of the North"-oppgjørene i 2. divisjon

Det ble drama i begge lokaloppgjørene mellom Narvik 2 og Tromsø i Nordkraft Arena der hvor lagene gikk ut med en seier hver

Foto: H4Y / OCN


Det var duket for et skikkelig realt derbyoppgjør i nord når Narvik 2 og Tromsø skulle møtes til dyst i et dobbeltoppgjør der hvor hjemmelaget for anledningen var forsterket med blant annet Adrian Alvarstein som var fløyet inn fra Oslo, Tromsø med blant annet ringreven Filip Nilsson fra Skien var også fløyet inn for anledningen.

Og de drøyt 150 nysgjerrige tilskuerne på lørdag fikk god valuta for pengene ved hele fem scoringer før det hadde gått 15 minutter av matchen, i en kamp som Narvik 2 hadde et lite spillemessig overtak. Lagene fulgte hverandre tett og aggresjonsnivået var til tider litt høyt uten at det nødvendigvis var stygt spill av den grunn. Kampen måtte avgjøres på straffer der hvor Gustav Starberg Dahl setter den avgjørende straffen som sørget for at Narvik 2 kunne stikke av med seieren i det første lokaloppgjøret foran et entusiastisk publikum.


- Det er deilig når lagkameratene mine har scoret sine straffer før og keeperen står jævlig bra så da er det lett for meg å gjøre min jobb, sier Starberg Dahl etter oppgjøret på lørdagen.


- Hvordan var følelsen av å sette inn det avgjørende straffen?


- Det er alltid deilig å vinne mot Tromsø. Det er det største "fettlaget".


- Jeg tror ikke jeg kan bruke det ordet?


- Da får du finne på et synonym eller noe, forteller 18-åringen til Hockey4You.


Det merkes helt klart i gangene i Nordkraft Arena at det er en rivalisering mellom lagene og det er ekstra støy når lagene er på isen. Starberg Dahl innrømmer at han er på nippet til å hate Tromsø allerede.

- Det er litt bedre stemning og litt mer folk som fyrer hverandre opp så det er gøy å spille når det er temperatur, sier unggutten.


Det er pappa Mats Starberg Dahl som er trener for Narvik 2-laget sammen med Rasmus Lindström. 18-årige Gustav Starberg Dahl spiller både på førstelaget og andrelaget og spilte dermed fire kamper i den samme helgen for to forskjellige lag, det mener han er uproblematisk.


- Det er gøy å spille hockey så man må jo ta den kamptiden man får og gjøre det beste ut av det, avslutter han.


Tromsø slår tilbake på søndag

På søndagen slår Tromsø kraftig tilbake og leder 2-0 før det har gått fem minutter. Man kan helt tydelig se at dette betyr mye for lagene å vinne og den begredelige starten får Narvik 2-trener Mats Starberg Dahl til å se rødt og tar umiddelbart timeout etter drøyt fire minutters spill av kampen. Der gir han det man kan kalle en skikkelig nord-norsk hårføner til laget som umiddelbart responderer med å score like etterpå. Men det var Tromsø som skulle ha kontroll over matchen og stjernesigneringen William Markstedt var den mest toneangivende spilleren i den sterke førsterekka til Tromsø sammen med Filip Nilsson og Simon Bergholm. En rekke som stod for fem av Tromsøs syv mål i matchen og sender et viktig budskap til resten av 2. divisjon at det er mye i vente fra den kanten.

På slutten slipper i midlertidig bortelaget Narvik 2 inn i matchen igjen og det skulle bli et nervepirrende drama helt mot slutten når hjemmelaget reduserer til 6-7 og får et overtall med underkant av to minutter igjen å spille. Det nærmeste derimot er Adrian Alvarstein med et skudd i tverrliggeren og med det så haler Tromsø seieren i havn og leder med det serien med to kamper mer spilt enn Ski og Kongsvinger.


- Ja, jeg synes det ble dramatisk på slutten men vi hadde kontroll på dem i de to første periodene. Så slapp vi dem inn i matchen på slutten der, det ble spennende men det var kult, sier tre-målscorer William Markstedt.

Man kan se et helt annet Tromsø-lag enn det man kunne se i fjor da de var et slaktoffer i serien men nå sikter laget seg inn midt på tabellen denne sesongen blant de syv lagene som er med.


- Vi hadde mange unge spillere med i fjor og de har blitt et år eldre, deretter har vi fått inn nye, sterke spillere også så det er et helt annet lag. Vi forsøker å jobbe mye med tempoet som er vår største styrke vil jeg tro og så har vi flere unge talentfulle spillere som vi kan få sammen et godt lag med, avslutter han.


Se høydepunktene fra søndagens match og hele intervjuet med William Markstedt og Narvik-ynglingen Adrian Alvarstein


Comments


bottom of page