top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Tabelltips 1. divisjon: 7. plass Ski Ishockey: Kan overraske i enkeltkamper

Årets nykommer i 1. divisjon er Ski Ishockey og vi tror at klubben kan overraske i enkeltkampene men spår fortsatt at de blir en lilleputt i sin første sesong i 1. divisjon på 18 år

Foto: H4Y / OCN


Plassering 22/23-sesongen:

1. plass i 2. divisjon - 23 seire på 24 kamper med totalt 69 poeng

Topp 5 poengplukkere 22/23-sesongen: 1. Vegard Aspehaug 33 mål 21 assist 54 poeng 2. Kyrre Hellerud 17 mål 20 assist 37 poeng 3. Ulrik Utakleiv 15 mål 22 assist 37 poeng 4. Matej Repka 8 mål 24 assist 32 poeng 5. Eirik Sæby 7 mål 21 assist 28 poeng

Tilskuersnitt:

115 tilskuere i 2. divisjon

Ski Ishockey kom inn bakveien til årets 1. divisjon etter at Manglerud Star mistet lisensen. Comet fikk deres plass og Ski Ishockey som det beste plasserte laget i nedrykkskvaliken fikk haldensernes plass i 1. divisjon. Det var et Ski-lag som cruiset gjennom 2. divisjon i fjor uten store problemer og vant alle kamper unntatt den ene mot Kongsvinger som endte med utrolige 1-10. Laget hentet inn forsterkninger inn mot kvaliken til 1. divisjon som endte med gedigen skuffelse der hvor de tapte både for Gjøvik og Hasle-Løren.

Etter en svært lang prosess med Manglerud, fikk de nyheten om at de allikevel kunne spille i 1. divisjon og takket ja til det etter 18 års fravær fra divisjonen.


Det er en klubb med lite ressurser der hvor de som flere andre klubber ikke har råd til å tilby lønninger til spillere men heller være god på andre ting som utvikling på isen, trivsel og legge til rette for forholdene utenfor isen.


Styreleder Kenneth Thomas fortalte til Hockey4You i juni at de ville på mange måter være en annerledesklubb.

- Vi blir ikke noen rik klubb men trolig den minste i 1. divisjon, det ser vi men samtidig ser vi nøkternt og framover på en forsiktig måte. Jeg kjøper sesongkort jeg også i tillegg til at jeg er målsponsor. Jeg sitter i styret og gjør masse arbeid men allikevel selger jeg do-ruller og tørkeruller. Jeg er ikke alene for alle i styret gjør det. Til og med de som sitter i sekreteriatet har også kjøpt sesongkort, eneste fordelen de får er at de får litt ekstra varme fordi de faktisk har betalt for å se på kampen.


- Det er derfor jeg kaller Ski en annerledesklubb fordi vi må bare gjøre sånne ting og akseptere hvor vi er og ha det gøy med det, sa han i intervjuet med Hockey4You.


Ski Ishockey har beholdt store deler av stammen fra fjoråret der hvor de fremtredende spilleren Kyrre Hellerud, Vegard Aspehaug, Ulrik Utakleiv og Andreas Ringlund Hansen for å nevne noen. Denne sesongen har de også fylt opp importkvoten med svenske spillere.

Inn dørene på Ski Ishall har spillerne William Henriksson, Carl Forsmark, Alexander Dahlberg, Axel Näsström, William Hildebertzon og keeper Oscar Darnell ankommet.


Spesielt Alexander Dahlberg skal være en spiller som blir fremhevet som den mest fremtredende spilleren blant årets Ski-importer og som man trolig kommer til å få se mye til i 1. divisjon denne sesongen.


I tillegg vil trolig keeper Oscar Darnell bli en x-faktor for klubben der hvor det er ventet at han kommer til å få det ganske travelt når Ski Ishockey vil måtte forsvare seg i de fleste kampene.Laget har spilt 5 treningskamper mot variert motstand. De vant overkommelig 15-2 over 2. divisjonslaget Furuset 2, slå divisjonsrival Hasle-Løren 6-0 i Løren Ishall, tapte 3-6 mot Vålerenga U20, tapte 2-3 på sudden mot Manglerud U20 og slo Stjernen U20 med 6-2.


Med signeringen av erfarne Ulrik Løvdal på backplass, vil de trolig også få med seg Colin Spaberg Olsen som var med på tampen av fjorårssesongen med i enkeltkamper. 24-åringen vil kunne bli en svært viktig offensiv brikke for Ski-laget med sine 8 sesongers erfaring fra EHL. Ski Ishockey ønsker ikke å kommentere opplysningene ovenfor Hockey4You men bekrefter at partene har hatt samtaler om å forlenge fjorårets suksess.


Ski-trener Ulf Berglund har vært offensiv med tanke på lagets plassering i 1. divisjon og mener at de skal kunne klare å legge tre lag bak seg, om alt klaffer.

- Jeg tror vi kommer til å ha tre lag bak og det tror jeg kommer til å være Hasle-Løren, Bergen og Gjøvik. Det blir selvfølgelig jevnt men over en sesong så tror og håper jeg at vi kommer til å ha dem tre lagene bak oss, det er det jeg håper på, sa han til Hockey4You i slutten av juli.


Allikevel tror Hockey4You at klubben vil komme til å bli veiet for lett i 1. divisjon med det laget de har i dag. Det unge laget med en snittalder på 22 år er klart et bedre lag enn Hasle-Løren og vil trolig stjele poeng fra de øvrige lagene i enkeltkamper. Alt i alt tror redaksjonen i H4Y at Ski Ishockey vil havne på en 7. plass som dem bør være fornøyde med ut i fra at de er et nyopprykket lag og med de forutsetningene de har å spille på.


Se videoen under der hvor vi blant annet snakket med den unge backen Erik Erkleiv når vi fulgte kvaliken på Gjøvik i vinter. Erkleiv blir med Ski Ishockey videre denne sesongen også.
Comentarios


bottom of page