top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Alexander Dahlberg klar for Ski Ishockey: - Ekstrem dyktig center

Alexander Dahlberg har i dag blitt klar for Ski Ishockey etter å ha vært innom HockeyEttan og HockeyAllsvenskan de siste to sesongene

Foto: H4Y / Ole Nylende


Ski Ishockey har i dag gjort klart og signert en avtale med den 20-årige Alexander Dahlberg som kommer senest fra Enköpings SK i HockeyEttan. Tidligere har 20-åringen vært i blant annet Växjö og Västerås sin ungdomsorganisasjon før han fikk prøve seg på A-laget i Västerås forrige sesong i HockeyAllsvenskan. Ski-trener Ulf Berglund er fornøyd med sin nye signering som trolig vil kjempe om center-plassen i de to første rekkene.

- Jeg er kjempefornøyd med signeringen, jeg hadde han på gang for en liten stund tilbake men han ville avvente litt. Men så hadde vi kontakt igjen for en uke siden og da gikk det veldig fort for han ser hvordan vi som klubb driver og det passet veldig bra for han som spiller. Som jeg ofte sier så er man ung tog lovende og kommer fra HockeyEttan når man er rundt 19-20 år så er det perfekt å kommer til en nykommer i norsk 1. divisjon og mest sannsynlig få mye istid der man kan vise seg fram, sier Berglund til Hockey4You.


Han kommer senest fra Enköpings SK i HockeyEttan hvor klubben kjempet på den nedre delen av tabellen store deler av sesongen. Selv fikk Dahlberg 27 kamper med kun 4 poeng i sekken men det bekymrer ikke Berglund nevneverdig etter de rapportene han har fått på 20-åringen.

- Han er en ekstrem dyktig center som vinner veldig mye dropper, han har bra fart på skøytene og har en god spilleforståelse. Så jeg mener at vi for inn en ung og lovende spiller her. Det er veldig kjedelig å si det men jeg er veldig overbevist om at dette er en spiller som kun får én sesong i Ski før han kanskje går til bedre klubber - men det er en ting vi må akseptere og har akseptert at vil komme til å skje med våre beste spillere, forteller Ski-treneren.


Han fortsetter:


- Vi må faktisk innstille oss på at vi er en klubb som henter unge og lovende spillere, gi han sjansen, gi dem mye istid og så må vi faktisk stå der og vinke adjø men at dem husker oss en gang i tiden.


Spaberg Olsen-avklaring ute i det blå

Det er et Ski-lag som begynner å vise seg fram til å snart bli et komplett lag for å kjempe i en tøff 1. divisjon til høsten. Men en viktig signering har fortsatt uteblitt for klubben og det er Colin Spaberg Olsen som overraskende nok kom ut av dvalen og returnerte til isen på tampen av forrige sesong for å spille med kompiser i Ski. Det skulle vise seg å bli en god match der hvor 26-åringen gjorde 25 poeng på 6 kamper i serien.


Det store spørsmålet har vært om Spaberg Olsen blir med Ski-reisen videre i 1. divisjon men der er Ulf Berglund langt mindre snakkesalig om hva som skjer rundt forrige sesongs stjernespiller i laget.


- Det får tiden vise, sier Berglund kort.


- Er dere i samtaler?


- Selvfølgelig holder jeg i kontakt med Colin Spaberg Olsen men vi vet også at han er opptatt som hovedtrener for U15-laget til Vålerenga.


- Men dere var fornøyde med det han presterte i Ski?


- Det var vi absolutt! Det er ikke slik at vi har så kjempestore forhåpninger om at han skal spille 30 kamper for Ski i 1. divisjon men han hadde jo selvfølgelig gjort det kjempebra i 1. divisjon, det er det ikke noe tvil om. Er det slik at en spiller av hans kaliber sier at de har lyst til å bli med så står jeg med åpne armer og ønsker dem velkommen.


Derimot er Ski-treneren langt mer offensiv når det kommer til troen på sitt eget lag og forteller at målsettingen er å ha to lag bak seg på tabellen men at det like godt kan bli tre lag i det han spår som et rekordjevnt seriespill.


- Jeg tror vi kommer til å ha tre lag bak og det tror jeg kommer til å være Hasle-Løren, Bergen og Gjøvik. Det blir selvfølgelig jevnt men over en sesong så tror og håper jeg at vi kommer til å ha dem tre lagene bak oss, det er det jeg håper på, avslutter han.Statistikk Alexander Dahlberg:


Comentários


bottom of page