top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Stjernen samarbeider med Ski Hockey i 2. divisjon - langsiktige ambisjoner

I dag ble det klart at Stjernen innleder et samarbeid med Ski Hockey i 2. divisjon og starten på det som kan bli et lengre samarbeid mellom klubbene

Foto: H4Y / OCN


Stjernen og Ski Hockey har i dag valgt å inngå et spillersamarbeid likt som de øvrige klubbene i ligaen der hvor fortrinnsvis yngre spillere som er aktuelle for A-laget til Fjordkraft-ligaen, sikrer seg kamptrening og spilletid med seniorer.

I Østfold har allerede Sparta og Comet et lignende samarbeid og Moss Hockey har ingen A-lag slik at Ski Hockey vil være den nærmeste klubben for Fredrikstad-klubben å samarbeide med.

- Det stemmer, Stjernen kom til oss i sommer og vi snakket om det å kunne samarbeide med å kunne gi deres spillere kamptrening. Det er vi selvfølgelig interessert i og det er jo nettopp det at Stjernen har jo en del unge spillere som kanskje er på grensen til å komme inn på A-laget til Stjernen som kan få matchtrening med seniorer hos oss, sier Ski-trener Ulf Berglund om det kommende samarbeidet.


Stjernen har søkt etter en partner i 1. divisjon men de lagene som ligger i umiddelbar nærhet som ville ha vært aktuelle, har allerede avtaler med andre lag. Nevnte Comet har allerede avtale med Sparta, Hasle-Løren med Frisk Asker, Furuset har avtale med Grüner og ikke minst den kontroversielle avtalen mellom Lørenskog og Vålerenga. De øvrige lagene er for langt unna til at det vil kunne være et effektivt samarabeid slik at da er Ski Hockey den nærmeste naboen for Fredrikstad-klubben.

- Jeg tullet litt med Fredrik Johansson (Stjernen-trener red.anm) om det at jeg i seriepremieren ville ha Davis, Ellis, Piccnich og Dostie og da fikk jeg en god latter tilbake, humrer Ski-treneren.


Det som er klart er at dette vil gjelde spillere som er opp til 23 år, er man over det så må spillere stå over kamper.


- Vi kan få "hjelp" av Stjernen til å komme oss til kvalik men vi må klare oss selv i kvaliken, poengterer Berglund og henviser til overgangsfristen den 15. februar ved at spillere ikke kan bevege seg mellom klubbene etter den tid.En som allerede var på besøk fra Stjernen forrige sesong var Jarl Fredrik Tillman som fikk tre kamper for Ski i 2. divisjon mot Tønsberg og dobbeltoppgjør mot Kongsvinger. 19-åringen har spilt alle kamper for Stjernen denne sesongen og scoret i hjemmepremieren mot Storhamar.

Selv om det ikke er mange spillere som er aktuelle motsatt vei så mener Berglund allikevel at han har en spiller som fort kunne vært en løsning for Stjernen ved eventuelle skader. Nysigneringen Kyrre Rytterager Hellerud takket nei til flere klubber i 1. divisjon og Berglund mener at 20-åringen kanskje er en av de beste spillerne i 2. divisjon denne sesongen.


- Altså skulle man ha sett på det så er jeg sikker på at Kyrre Hellerud hadde gjort seg i en 4. rekke i Stjernen, sier Berglund som viser at han er veldig fornøyd med at Hellerud kler på seg en Ski-drakt i seriepremieren den 16. oktober.


I følge partene er intensjonene et langsiktig samarbeid mellom klubbene selv om det bare er skrevet en avtale for et år i første omgang.


- Vi har søkt etter 1. divisjonsklubber men det finnes ingen ledige, vi ser Ski i 2. divisjon som har muligheter til å kunne rykke opp til 1. divisjon og med det så ser vi for oss et lengre samarbeid med dem. I tillegg er avstanden kort og det er bra for våre juniorer som ikke er helt klare for A-laget til å kunne ta det neste steget, sier sportssjef i Stjernen Darren Treloar.


- Hva tenker du om det at det er 2. divisjon? Det er jo vesentlig forskjell fra 1. divisjon?


Ja, det er det. Men forhåpentligvis kan dem gå opp til 1. divisjon og det er en del av en langsiktig plan. Dessuten kan det bli noen tøffe matcher i 2. divisjon også som kan bli bra matching for våre yngre spillere men vi håper langsiktig at de kan komme i en høyere serie, forteller Treloar.

- Hvordan vil du sammenligne U20 Elite og 2. divisjon?


- Det er vanskelig å si, det blir nok mer voksen hockey i 2. divisjon når man ser på topplagene der. Det er fysisk sterkere spillere enn det er i juniorligaen og ser vi til et lag som Kongsvinger som har en del rutinerte spillere som har spilt i Fjordkraft-ligaen vil kanskje det bli en bra motstand, sier sportssjefen.


Men den erfarne sportssjefen innrømmer allikevel at han må lene seg til Ski-trener Ulf Berglund når man snakker om nivået i 2. divisjon.


- Om jeg skal være helt ærlig så har jeg ikke sett nivået på 2. divisjon når det gjelder alle lagene ennå så det er vanskelig for meg å uttale meg noe særlig om det men jeg har pratet med Berglund og han er en bra trener, han har bedre oversikt på nivået enn hva jeg har så vi holder en dialog, avslutter Treloar til Hockey4You.


Et Stjernen-samarbeid vil kunne komme godt med for Ski etter at de kun har 5 backer til disposisjon enn så lenge. Siste nytt for laget er at Alexander Andersen Lundsten har signert for klubben. Lundsten kommer fra en god juniorsesong i i Lillehammer U20 hvor han gjorde 35 poeng på 32 kamper.


Comments


bottom of page