top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Frisk Asker inngår samarbeid med Hasle-Løren

Frisk Asker og Hasle-Løren har denne uken inngått en samarbeid med å utveksle spillere mellom seg, fortrinnsvis spillere som er under 23 år

Simon Stolt Wang, Jan André Aasland og André Sørvik utenfor Varner Arena

Foto: H4Y / OCN Simon Stolt Wang, Jan André Aasland og André Sørvik utenfor Varner Arena


Etter at Frisk Asker har hatt samarbeid med Lørenskog de seneste årene og Hasle-Løren har samarbeidet med Vålerenga så velger klubbene å bytte partner. Pådriver bak prosjektet er nyansatte assistenttreneren Simon Stolt Wang som hadde gode erfaringer med Hasle-Løren som U20-trener i Vålerenga.


- Det er strengt alle som er inne under A-laget vårt som fritt kan gå til Hasle og Hasle-spillerne kan fritt gå hit om det skulle være aktuelt. Og så er det litt opp til oss i hverdagen hvordan vi forvalter de ulike spillerne. De spillerne som tilhører enten Frisk eller Hasle skal ha riktig kamptilbud og da er 1. divisjon et bra mellomsteg mellom U20-ligaen og Fjordkraft, sier Stolt Wang til Hockey4You utenfor Varner Arena.


Og hovedtrener Jan André Aasland ser frem til å samarbeide med Hasle-Løren denne sesongen og mener 1. divisjon passer godt til unggutta i Frisk Asker.


- 1. divisjon er en bra liga, dem trener hver dag dem gutta der også, dem jobber hardt og så er det kanskje ikke like profesjonelt som Fjordkraft-ligaen. Men det er en god utviklingsarena for unge gutter og ta det mellomsteget for det er høyere nivå enn det er i U20-ligaen. Så det å ha en mulighet til å ta det neste nivået og neste steget er veldig verdifullt for norsk hockey så må vi hele tiden videreutvikle det og jobbe for at 1. divisjon blir bedre og mer profesjonell for å gjøre helheten bedre, utfyller Frisk-treneren.


Klubbene skal ha ukentlige møter hvor det er en pool med 7-10 tilgjengelige spillere fra Frisk Asker som vil kunne være aktuelle for spill med seniorhockey men også at det er spillere fra Hasle-Løren som kan spille for Frisk i Fjordkraft-ligaen hvis det skulle for eksempel oppstå skader i Frisk-troppen.

- Vi valgte å følge Simon (Stolt Wang red. anm.) over til Frisk Asker, vi synes han er veldig flink og Frisk Asker virker veldig samarbeidsvillig og det ser vi veldig fram til, sier hovedtrener for Hasle-Løren, André Sørvik.


I tillegg til å få tilgang til Frisk Asker-spillere har også Hasle-Løren noen spillere på tryout i disse dager. I 4-2-tapet mot Lørenskog spilte blant annet Sindre Witnes, Ralfs Litaunieks og Fabian Rødberg for de rødkledde. Selv om man kanskje er litt tynt besatt på forward-siden er trener Sørvik fornøyd med lagbygget så langt.


- Lagbygget ser veldig bra ut, vi har flere spillere på tryout nå som vi mest sannsynlig kommer til å signere. Jeg tror vi har forsterket laget ganske bra og ikke minst hentet en ung svensk keeper og et par svenske backer som ser veldig bra ut, sier Sørvik som også opplyser om målsettingen om topp 4 plasseringen som Hasle-Løren har hatt i flere sesonger. Dog har ikke Hasle-Løren vært bedre enn nr. 6 de siste to covid-sesongene og en 7. plass for tre år siden før man må tilbake til 18/19-sesongen hvor laget tok en 4. plass forrige gang.


Hasle-Løren har vært et av de mest stabile inventarene i 1. divisjon i moderne tid og går inn i sin 26. sesong på rad i divisjonen etter at de rykket ned fra Eliteserien i 1997.


Se hele intervjuet med Jan André Aasland, Simon Stolt Wang og André Sørvik om samarbeidsavtalen i videoen under:


Comentarios


bottom of page