top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Sjokkbeskjeden: Furuset avvikler elitesatsing og forsvinner ut av 1. divisjon

Årsmøtet i Furuset Ishockey Elite vedtok tidligere denne uken om å avvikle driften som følge av usikker økonomisk grunnlag for å drifte klubben videre. Spillere og støtteapparat ble informert om dette på et møte i går.

Foto: H4Y / OCN


Klubben hentet inn trener Kenneth Larsen på en 2+1 års kontrakt med en plan om en langsiktig satsing om å gjenoppbygge den tidligere storklubben til noe nytt og spennende. Larsen sammen med laget gjorde mange spådommer til skamme da de bet godt fra seg i serien og endte til slutt på en sterk 5. plass.


Klubben rykket bokstavelig talt ned til 2. divisjon før denne sesongen men ble reddet av at Haugesund gikk konkurs. Selv om de fikk tilbud om å spille i 1. divisjon så manglet det fortsatt penger til å takket ja til Norges Ishockeyforbunds tilbud om plass. Det etter at breddeklubben kuttet støtte og manglet kr 500 000,- før denne sesongen.


Senere ble A-laget skilt ut fra breddeklubben til en egen juridisk enhet der hvor Anders Kristiansen ble valgt til styreleder i Furuset Ishockey Elite. Men det nye styret var fortsatt avhengig av overføring av midler fra breddeklubben for å kunne drifte videre. Det ble startet en redningsaksjon og hardt arbeid i kulissene slik at man fikk skaffet til veie om lag kr 500 000,- for å satse videre til 1. divisjon i tillegg til overføringene fra breddeklubben.


Senere valgte breddeklubben å ansette Kenneth Larsen på en 2+1 års kontrakt med en langsiktig målsetting om å bygge opp klubben. I tillegg til dette satset også breddeklubben hardt på deres Bambusa-lag og skal senere i år arrangere final 4 for Bambusa-ligaen. I tillegg har de hatt en 2. lag i 2. divisjon etter at deres U20-lag ble henvist til U21-bredde serien.


Sjokkbeskjed om å avvikle elitesatsing

I dag kom sjokkbeskjeden om at klubben ser seg nødt til å avvikle A-laget som følge av usikker økonomisk grunnlag til å drifte klubben videre. Etter det Hockey4You har fått opplyst, mangler det kr 400 000,- som klubben må skaffe til veie på toppen av tidligere kostnader etter at breddeklubben har gitt beskjed om at de vil gi reduserte overføringer til A-laget neste sesong.

Styreleder Anders Kristiansen har også vært en lønnet ansatt i klubben og må finne seg en ny jobb etter utgangen av april. Breddeklubben skal ha gitt beskjed om at Furuset Ishockey Elite måtte overta kontrakten til Kenneth Larsen fra og med neste sesong, som til nå har vært lønnet av breddeklubben. Styreleder Anders Kristiansen er nesten målløs i starten av samtalen hvor han skal forklare hvorfor Furuset nå avvikler elitesatsingen sin.


- Jeg synes det er dritkjedelig og skuffende at det ble med én sesong. Det var liv i denne klubben igjen på alle mulige måter og så blir det bare strupet så hardt og brutalt. Jeg hadde håpet at det var litt mer interesse rundt dette laget her etter at vi var et av de laga som tok flest poeng etter jul, sier styreleder Anders Kristiansen til Hockey4You og fortsetter:


- Det kjedeligste med denne situasjonen er at det har vært en så fantastisk gjeng der av de spillerne. De har spilt 35 cupfinaler og blødd for den drakta og så er det bare så enkelt at slikt skjer. Den største jobben som har blitt gjort er de som har spilt og det er den beste sesongen Furuset har gjort på 10 år, minst.


- Og så føler du manglede støtte innad i klubben?


- Ja, til å ta det lille ekstra da, til å se verdien av et godt A-lag der. Jeg har forståelse for at breddeklubben må bruke penger på andre ting og andre prosjekter også men den verdien A-laget har gjort i år så synes jeg det er litt enkelt. Man går rundt og snakker om Furuset på senteret, noe man ikke har gjort på over 15 år, sier en tydelig rørt styreleder.Og Kristiansen understreker at han ikke skylder på breddeklubben på noen måte men synes det er trist at elitedelen skal avvikles etter en flott sportslig sesong og er full av følelser når vi snakker med han.


- Det er jævlig synd fordi jeg tror at sesong to hadde blitt enda morsommere men det er riktig at det blir avviklet for vi er ikke konkurs i den forstand, sier Kristiansen.


For det var viktig for Furuset å ta et standpunkt nå enn nærmere sesongstart. Dette gjør de med respekt for de lagene som spiller kvalik på Gjøvik neste helg. For Hasle-Løren, Gjøvik, Ski Ishockey og Kongsvinger spiller om de to ledige plassene i 1. divisjon neste sesong men etter all sannsynlighet vil Norges Ishockeyforbund tilby plassen til det laget som kommer på 3. plass i kvaliken.


- Vi gjør det nå slik at vi ikke skal frykte at det skjer i oktober med at vi ikke har råd til å drifte den sesongen. Da vet de laga på forhånd hva de går til. Vi satt jo i den båten i fjor i forhold til Haugesund hvor flyet knapt hadde landet etter kvaliken før dem gikk konkurs. Vi veit at både Kongsvinger og Ski er på den 1. divisjonsplassen så litt fair play er jo greit i stedet for å vente til nærmere sesongstart, forteller han.


- Ikke hørt noe fra styret

For trener Kenneth Larsen ble ansatt i breddeklubben på en 2+1 års kontrakt i forkant av denne sesongen og det er nå usikkert hva som skjer med 46-åringen videre i klubben. Selv deltok han ikke på møtet i går men ble informert av styreleder Anders Kristiansen i Furuset Ishockey Elite som han jobber for. Men Larsen velger å være relativt sparsommelig om sine tanker rundt det som skjer i Furuset akkurat nå.


- Jeg veit ikke noe mer enn den samtalen der så jeg veit ikke helt hva jeg skal gjøre fordi jeg har jo to år igjen av kontrakten, sier Larsen.


- Hva er dine første tanker rundt det som skjer?


- Mine første tanker er at det er trist selvfølgelig. Men jeg har ikke hørt noe fra styret så jeg vil ikke si så mye om det enda. Jeg har ikke hørt noe fra dem som jeg har skrevet kontrakt med så jeg har egentlig ikke fått en ordentlig forklaring på hva som har skjedd.


- Så du forholder deg til den kontrakten du har?


- Ja, jeg forholder meg til den kontrakten. Men det er ikke noen som har tatt kontakt med meg foreløpig så jeg regner med at dem tar kontakt snart så jeg vil ikke si så mye mer når jeg ikke veit så mye mer, sier han.


- Er du overrasket over at det har skjedd?


- Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg hadde begynt å snakke med spillere og alt mulig for neste sesong, sier Kenneth Larsen til Hockey4You.

Comments


bottom of page