top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Persson ferdig som trener i Narvik, varsler endringer i troppen

Martin Persson har allerede bestemt seg for å ikke gå på en ny sesong som ny trener i Narvik samtidig som han varsler endringer i Narvik-troppen til neste sesong

Foto: H4Y / OCN


Etter å ha blitt slått ut av play-in med tre strake matcher mot Lørenskog, er det tid for en selvransakelse i klubben. Det har vært en lang og tøff sesong for klubben som dro med seg et større underskudd fra fjoråret, de måtte kvitte seg med sin tidligere sportssjef André Lysenstøen, de kvittet seg meg Elmo Aittola fra trenerposten og nå har de altså gått hodestups ut av play-in serien.


Mellom alle de forskjellige hendelsene kom Martin Persson inn først som sportssjef etter Lysenstøen, i tillegg overtok han også trenerrollen til Aittola når han forsvant fra Narvik.

Etter tapet mot Lørenskog på Romerike møter vi en fattet men en slagen Narvik-trener som tar seg god tid med Hockey4You til å reflektere over de tre tapene mot Lørenskog.


- Framfor alt er man jævla skuffa at vi ikke klarer å komme ut å by på mer enn det vi gjør. Allerede fra første dropp så er vi jævlig små, sier Persson med henvisning til at laget var redd for å tape kampen mot Lørenskog.


Lar seg imponere av Lørenskog

Og allerede før kampen snakket 34-åringen om at laget måtte ha disiplin og unngå Lørenskogs effektive powerplay. Det klarte de ikke i denne kampen heller og Lørenskog scoret to nye mål i med en spiller mer på isen. Persson påpeker at utvisningene var korrekte og utslagsgivende for at Narvik tapte.


- Ja, visst er det det. Utvisningene er det ingenting å snakke om, vi havner på ryggen og begynner å veive med køllene - da blir det veldig vanskelig, sier han.


- Vil du betegne dette som en liten fiasko?


- Nei, det synes jeg ikke. Hvis man ser på starten av sesongen så er det ingen som hadde trodd på oss fra begynnelsen, knapt vårt eget styre har trodd på det vi har holdt på med så fiasko synes jeg det ikke er. Men det går ikke an å ta i fra Lørenskog noen ting, dem spiller bra hockey. Jeg synes dem skal stå som det andre laget i kvalik, sier Persson.- Er du på en måte litt overrasket over det Lørenskog-laget?


- Nei, overrasket er jeg ikke. Vi har møtt dem flere ganger tidligere og vi visste hva som ventet oss.

- Men dere slo dem 4 av 5 ganger i serien, taper tre strake i play-in. Det er litt uforståelig og ubeskrivelig for oss utenforstående?


- Ja, men sånn er det jo. Det er mangel på lederskikkelser i laget og vi får gå opp på hesten igjen så får jeg bygge et lag med flere lederskikkelser. Klart det påvirker oss også når to av våre ledere i Tom André Christensen og Robin Söderqvist blir skadet for resten av sesongen, Erik Harr er vår beste goalgetter som ikke er med i tillegg til avstengingen til Cavin Leth (3 kampers karantene). Så klart alt sånne ting spiller inn og det er ingen andre som står fram, utdyper Persson etter tapet i Lørenskog Ishall.


Går av som trener for Narvik

Samtidig som han har vært sportssjef for Narvik, har han kombinert denne rollen med å være trener for A-laget i byen. Nå velger Martin Persson å gå av som trener først av alt med hensyn til familien og for å rendyrke sportssjefsrollen i klubben. I tillegg varsler han endringer i troppen foran neste sesong.


- Ja, vi jobber på saken angående en ny trener.


- Har du lyst til å fortsette?


- Nei det har jeg ikke. Jeg vil bare fokusere på å bygge laget, sette min preg på laget som jeg sa med mer lederskikkelser og det kommer til å bli utskiftninger.


- Har det vært tøft å ha så mange baller i lufta som du har hatt?


- Jeg skal ikke juge, det har vært jævlig tøft. Innerst inne så synes jeg at jeg og Steffen (Fløholm red. anm.) har gjort vårt beste i allefall men vi er selvfølgelig ansvarlig for at vi ryker ut og tar det ansvaret som trenere. Når vi har spilt bra hockey og det vi skal gjøre så har vi spilt bra men det er vanskelig å gå inn i hodet på folk også. Det å tenke, ha rett innstilling og som i siste matchen så er det bare Marcus Nordlund som kommer i fra det med æren i behold her. Han står for noen ting som ingen andre viser, dessverre.

Comentarios


bottom of page