top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Uslåelige Lørenskog feide Narvik ut av play-in serien

For det var ingen tvil om hvor seieren skulle gå i kveldens kamp. Selvsikre Lørenskog vinner 4-0 over et tafatt Narvik-lag og feide dem ut av play-in med 3-0 i matcher

Foto: H4Y / OCN


Lørenskog hadde overrasket de fleste med å vinne begge kampene i Narvik og hadde muligheten til å avgjøre dette på hjemmebane der hvor de hadde invitert til gratis inngang. Og publikum flokket seg i Lørenskog Ishall og 1094 tilskuere benket seg i hallen og lagde en god stemning.


Forutsetningene for kampen var klare for Narvik, de måtte vinne for å holde liv i serien ellers var sesongen over for deres del. Trener Martin Persson påpekte før matchen at disiplin var viktig for å unngå Lørenskogs effektive powerplay.


Men utvisningene skulle komme som perler på en snor for Narvik. Tomas Trondsen får en utvisning for hekting etter 6:41 og Lørenskog får etablert powerplay før Narvik igjen får en avventende utvisning på seg. Lørenskog tar ut keeper og spiller seks mot fire og Fredrik Pedersen skyter skrått fra venstre via Arvid Ljung og videre opp i nettaket, 1-0 til hjemmelaget.Lørenskog fortsetter powerplay i fem mot fire og Jacob Hallberg kommer inn i Narviks sone til høyre for Ljung i stor fart og får levert et rapt skudd nede i hjørnet og med det sin tredje scoring på tre kamper for svensken.

Hjemmelaget kunne derfor gå til pause med 2-0 ledelse til publikums store fornøyelse i Lørenskog Ishall.


I den andre perioden fortsatte Lørenskog det gode spillet mens Narvik hang etter. Vi går til 9 minutter spilt når Espen Hermanrud setter pucken bak Arvid Ljung i Narvik-målet og nå skulle det bli tungt for bortelaget.


"Vi ble dømt nedenom og hjem, nå står vi i en kvalik"

For hjemmelaget stoppet ikke der, for 2. rekka til Lørenskog ville være med på leken og etter et nydelig forarbeid av Fabian Hast setter Edvard Gjøs pucken utagbart for Narviks keeper og Lørenskog gjorde omtrent som de ville mot et resignert Narvik-lag. Perioderesultatet blir 4-0 og de fleste i hallen kunne gå rundt med et smil.


Mye følelser

Den tredje perioden blir en ren transportetappe for Lørenskog som kontrollerer kampen og med god hjelp fra keeper Theo Rooseboom de Vries så holder han nullen for andre kamp på rad og hjemmelaget vinner overbevisende 4-0 til høylytt jubel fra hjemmefansen.


Et tafatt Narvik-lag taper helt fortjent og overraskende slått ut av play-in serien med tre strake tap for laget de har slått i 4 av 5 oppgjør tidligere denne sesongen. Fredrik Pedersen blir kåret til banens beste spiller av den lokale juryen og var litt tom for ord etter kampslutt.


- Det er ubeskrivelig, det er så jævlig deilig! Har ikke så mye mer å si mer enn det egentlig ass, sier en lattermild Pedersen til Hockey4You.


- Jeg føler at vi kontrollerte mye av matchen egentlig, de får det vi gir dem. Dem får noen kontringer og der er dem sterke men Theo (Rooseboom de Vries red. anm.) står igjen en jævla bra match og holder nullen igjen så hele laget fortjener det egentlig, ikke bare meg, sier Pedersen om bestemannspremien.


"Jeg føler at per dags dato så har vi mannskap til å rykke opp"

- Du scora mål da, var vel deilig å se den gå inn?


- Ja, det var utrolig deilig å se den gå inn. Det er mye følelser. Det blir såpass mye følelser når det er såpass mange som tar turen hit i dag og hjelper oss på tribunen så det er jævla kult, sier Pedersen.


Nå møter Lørenskog Fjordkraft-liga lagene Grüner og Ringerike samt vinneren av oppgjøret mellom Nidaros og Comet i en kvalik. Lørenskog-backen har trua på at laget kan gjøre en god figur også der.


- Jeg tror det blir jævla kult med kvalik, tror vi har mye bra muligheter til å gjøre det bra der. Vi har klart målet vårt for i år ved å komme dit - det er ikke så mange som tror det når det er en gjeng med 20-åringer + Pihlqvist, sier han med dagens bredeste smil.


Jævla stolt av den gjengen

En annen gladgutt som står og spiser en fortjent donut under intervjuet er keeper Theo Rooseboom de Vries som holdt nullen i to kamper på rad og står med 95,7% i play-in.


- Det er egentlig ubeskrivelig, det er ingen som hadde trua på oss før sesongen. Vi ble dømt nedenom og hjem, nå står vi i en kvalik. Jeg er så jævla stolt over gjengen der inne, sier en tydelig rørt Rooseboom de Vries utenfor Lørenskog-garderoben.

Han fortsetter:


- Vi er en jævla fin gjeng med en snittalder på 19 i garderoben der inne, jeg tror folk undervurderer sterkt hvor mye det betyr å ha en sammensveiset gjeng som bare jobber for hverandre og bare kriger på. Vi har kanskje ikke den spisskompetansen som resta av laga har men du kan ikke kjøpe hjerte - jeg er bare jævla stolt over gutta.- Dere virker helt uslåelig nå med 12 strake seire, holder nullen to kamper på rad, må være en enorm følelse å ta med seg inn i en kvalik?


- Ja, absolutt. Vi går inn i en kvalik med mye selvtillit men man veit fra tidligere erfaringer at nivået kan være stort mellom første og Fjordkraft, så vi er absolutt ydmyke til den utfordringa. Man veit aldri om hva som kan skje i en kvalik og med den gjengen her så tror jeg at vi kan rykke opp, det er bare oss selv som står i veien for det, forteller keeperen mens han nyter donuten sin.


Rooseboom de Vries har hatt mye motgang med skader forrige sesong men har denne sesongen stått glimrende i serien med 91 % og i nevnte play-in, han er på formtoppen før kvaliken starter.


- Jeg føler meg bra om dagen men jeg hadde ikke sett så bra som jeg gjør hvis det ikke hadde vært for det laget der inne. Sånn som i dag så kommer det 16 skudd fra blå og da er det min jobb å ta dem, det er ikke noe å lure på. Det har vært en bra sesong for meg så langt, det er gøy for meg å vise at jeg hører hjemme på det nivået her og jeg føler at per dags dato så har vi mannskap til å rykke opp, avslutter han selvsikkert.


Sjekk ut jubelscenene fra isen og i garderoben etter kampslutt hos Lørenskog-gutta:


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"

Comments


bottom of page