top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Furuset-avviklingen: - Sjokkert

Oppdatert: 13. mar. 2023

Kaptein Kristoffer Skjervold ble sjokkert når nyheten om avviklingen av elitesatsingen til Furuset sprakk internt i klubben tidligere i uken

Foto: H4Y / OCN


Det var på lørdag sjokkbeskjeden kom om at Furuset skulle avvikle sin elitesatsing etter å ha hentet inn Kenneth Larsen som trener og en rekke spillere til klubben med et langsiktig mål om å spille kvalik i 24/25-sesongen. Etter det Hockey4You har fått opplyst, mangler det kr 400 000,- som klubben måtte skaffe til veie på toppen av tidligere kostnader etter at breddeklubben har gitt beskjed om at de vil gi reduserte overføringer til A-laget neste sesong.


Årsmøtet konkluderte med at videre drift av A-laget ville være for usikkert økonomisk til at det var forsvarlig å søke om lisens til spill for 1. divisjon neste sesong. Frist for å søke lisens hos Norges Ishockeyforbund er 15. mars. Fra pressemeldingen til Furuset Ishockey Elite heter det:

"Dette er en følge av at man ikke ser at de nødvendige økonomiske forutsetninger er tilstrekkelig til stede for en fortsatt Elitesatsing på herresiden for kommende sesong. For Furuset Ishockey Elite og klubben som helhet er det viktig at man til enhver tid arbeider med realistiske målsettinger og budsjetter overfor egne medlemmer og omverden."


I 21/22 sesongen var støtten til A-laget fra breddeklubben, før man skilte Elite fra bredde, på nærmere kr 800 000,-. Når da klubben praktisk talt hadde en fot i 2. divisjon barberte breddeklubben støtten i utgangspunktet med kr 500 000,- som da det nye Elitestyret måtte skaffe til veie for å gå på en ny sesong, noe de også i utgangspunktet gjorde. Breddeklubben gjorde dette som følge av at de skulle blant annet satse på sitt nye Bambusa-lag som ble en realitet denne sesongen. Etter ansettelsen av Kenneth Larsen ble det klart at støtten ble redusert med kr 400 000,- i stedet for de 500 000,- som opprinnelig ble planlagt.


"For det første så har jeg liten forståelse for at det skulle forekomme og at det plutselig ble tilfelle"

Beskjeden fra breddeklubben for neste sesong er etter det Hockey4You har fått opplyst, at støtten skulle reduseres ytterligere med kr 100 000,- slik at den på to sesonger hadde blitt redusert med nærmere halv million kroner. Dette var som en del av en plan om at elitedelen i klubben skulle bli økonomisk uavhengig av breddeklubben. I følge kilder Hockey4You har snakket med så mener man at den planen skjedde for raskt og at det ikke var mulig for elitedelen å være bærekraftig på egne bein etter så kort tid.


I tillegg pådro Furuset Ishockey Elite seg et underskudd på nærmere kr 150 000,- for inneværende sesong som er gjeld til internt i klubben som er blant annet leverandørgjeld og garderobeleie. Et underskudd som skal ha vært uforståelig i følge kilder nærme klubben. Dette er på bakgrunn av at klubben har drevet svært nøkternt og det blir også bekreftet gjennom pressemeldingen. "Det har kontinuerlig gjennom sesongen vært arbeidet godt administrativt fra styret innenfor et stramt økonomisk regime. Arbeidet med å innfri budsjettrammene har vært krevende, og kostnadskontroll har vært kontinuerlig fokus. Til tross for dette gikk Elite regnskapsmessig med et underskudd på ca. 150.000 for 22/23 sesongen."Lite forståelse for at det skjer

Kaptein Kristoffer Skjervold som i disse dager er opptatt med å hjelpe moderklubben Ski Ishockey med et opprykk, skulle etter planen komme tilbake til Furuset neste sesong etter sitt lille eventyr med moderklubben. Han deltok også på møtet fredag kveld der hvor spillerne fikk sjokkbeskjeden om at klubben forsvant ut av 1. divisjon med et pennestrøk neste sesong.


- For det første så har jeg liten forståelse for at det skulle forekomme og at det plutselig ble tilfelle. Hadde inntrykk at man drev på en god måte og at Anders Kristiansen (styreleder red. anm.) jobbet bra, fikk inn en del midler og at det gikk mot en riktig vei da med tanke på at elitesatsingen av en plan på flere år og ikke et år. Så forstår ikke at man kan endre så mye av å gå kr 150 000,- minus på et år, som jeg personlig mener er innafor, sier kapteinen.


Han fortsetter:


- Så gir man opp så mye. Det har ikke skjedd noe uforutsigbart, ikke skjedd noe nytt i klubben eller i elitedelen. Det er ingen nye ansettelser så alle utgifter er forutsigbare og man hadde visst ville komme. Så jeg forstår ikke at man kan gi opp sånn på en måned.


Og Skjervold innrømmer at han ble tatt helt på senga, ble sjokkert og når nyheten sprakk så var det lyn fra klar himmel for både han og spillergruppa. Trener Kenneth Larsen har også bekreftet det samme ovenfor Hockey4You at dette kom uventet på dem.- Egentlig helt lyn fra klar himmel. Før jeg dro fra Furuset til Ski så hadde vi på en måte en avtale for fire uker siden om å komme tilbake til neste sesong, sier han.


"Vi struper ikke støtten men vi har en nedtrappingsplan i forhold til dette her. Bredden har jo 17-18 lag som skal driftes og vi har jo ikke mer penger enn det vi har"

- Har spillergruppen følte seg lurt og ført bak lyset etter det som har skjedd?


- Kanskje litt vel å kalle seg lurt fordi det var ikke intensjonen til Furuset. Jeg vil kanskje påstå at det har vært uryddig og at de burde informere oss så tidlig som mulig synes jeg. I hvert fall hvis man tenker på de spillerne som kanskje har hatt interesse fra andre klubber at de hadde fått beskjed om at det var greit å dra siden man ikke visste om man hadde lag neste år.


- Jeg skulle i hvert fall ønske de hadde vært mer åpne tidligere men jeg tror de gjorde det med god tanke at de ikke ville forstyrre oss på slutten av sesongen.


- Blir du påvirka av dette når du gjør den oppgaven du har i Ski Ishockey?


- Ikke sånn egentlig. Jeg fokuserer bare på Ski om dagen uansett så det tar ikke mye tid eller hodebry for min del. Det er sånn man tar stilling til senere, man får informasjonen og det er jo helt utelukkende å starte der neste sesong så det er ingen vits å bruke mer tid på det, sier Skjervold til Hockey4You.


- Men da må du tenke annerledes når det gjelder hvilken klubb du skal spille for neste sesong?


- Ja, det er for så vidt sant. Men pr. nå så fokuserer jeg bare på Ski Ishockey, jeg har ikke tatt noen stilling til det og kommer ikke til å gjøre før slutten av sesongen.


Og Skjervold & co avsluttet seriespillet i 2. divisjon med å vinne 9-0 og 10-2 over Tromsø i de to siste matchene denne helgen før kvalikspillet tar til i Gjøvik neste helg.


- Det er veldig fin gruppe og er veldig glad for å ha tatt det valget om å komme tilbake til Ski. Jeg gleder meg til kvaliken - det blir bra det, avslutter han.


Trist men forståelig

Styreleder i breddeklubben, Damir Cokovic, forteller også at det er trist at A-laget nå settes på en pause som han kaller det. For han håper at det er noen andre som kan ta opp hansken og drifte elitedelen på et senere tidspunkt.


- Jeg synes det er veldig trist men har forståelse for det. Etter at jeg har fått informasjon fra styreleder i Elite så er det snakk om anstrengt økonomi og jeg synes det er kjempevoksent gjort av dem å sette dette på pause nå, sier Damir Cokovic til Hockey4You.


Samtidig mener han at det ikke er mer penger å hente fra breddeklubben til å kunne gi mer støtte til A-laget på nåværende tidspunkt etter at man har kuttet støtten med nærmere halv million på to sesonger for klubbens øverste lag.


- Vi struper ikke støtten men vi har en nedtrappingsplan i forhold til dette her. Bredden har jo 17-18 lag som skal driftes og vi har jo ikke mer penger enn det vi har. Man har en pott med penger som man deler fra skøyteskolen og opp til A-laget som skal ha sin del av totalpotten, forklarer han.


- Men var det ikke en langsiktig plan når man ansatte Kenneth Larsen på en tre års kontrakt til klubben?


- Det er Elite som skal svare på den biten der. Det er de som skal ha en organisasjon der som skal stå på egne bein med tilskudd fra bredden som er gitt på forhånd. Jeg er feil mann å spørre, sier Cokovic.


- Man antar jo at A-laget er viktig for Furuset, hvorfor reduserer man støtten da?


- A-laget er kjempeviktig. For alle klubber er det viktig å ha et A-lag. Vi reduserer ikke, altså teknisk så reduserer vi men det har vi sagt at det er noe vi måtte gjøre neste gang fordi potten vår er ikke større enn det det er. Vi har jo en total kostnad på å drive en klubb som vi må fordele og du kan spørre så mange ganger du vil men vi har ikke mer penger å fordele, sier styreleder for bredde Damir Cokovic.


- Men hvorfor prioriterer dere ikke A-laget, hvis det er så viktig?


- Jeg mener vi prioriterer A-laget ut i fra hva breddedelen har og vi gjør alt vi kan. Vi skulle ønske å ha gitt enda mer men det er vanskelig når man har andre prosjekter, sier han.


Klubben har foreløpig formelt ikke meddelt Norges Ishockeyforbund om at de ikke søker om lisens for å spille i 1. divisjon neste sesong og søknadsfristen for alle klubber er 15. mars.


Comments


bottom of page