top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog-toget ruller videre: Ny seier over Narvik og 2-0 i kamper

Oppdatert: 27. feb. 2023

Lørenskog tok en ny skalp og med 2-0 seier i den andre kampen i Nordkraft Arena så kan de avgjøre det hele hjemme i Lørenskog Ishall på tirsdag

Arkivfoto: H4Y / OCN


Narvik måtte klare seg uten suspenderte Cavin Leth som fikk matchstraff for takling mot hode i gårsdagens kamp og trener Martin Persson valgte da å sette inn unggutten Tobias Tveter til denne kampen.


Den første perioden startet litt mer forsiktig enn gårsdagens kamp men økte i intensitet utover perioden med flere solide taklinger fra begge lag. Ingen stor periode for noen av lagene og den største sjansen kom etter 18:30 av perioden hvor Eirik Hafstad Johansen traff med et stolpeskudd. Ellers går perioden til 0-0 med skuddene 5-4 i hjemmelagets favør.


Spillet fortsatte å bølge fram og tilbake uten helt de store sjansene for begge lag. Det var tydelig at det var defensivt pregede lag til denne kampen og det måtte en forsvarsfeil til 15:40 av den andre perioden før den store sjansen kom. Kalvis Ozols sender en feilpasning i egen sone som sørger for at Marcus Ekberg kommer alene med Narvik-keeper Arvid Ljung men den svenske keeperen redder forsøket. Perioden ebber ut uten at det blir noen mål til lagene og med 15-5 i skudd til hjemmelaget.


Vi skal inn 7:58 inn i den tredje perioden hvor Narviks Samuel Klungtveit sitter utvist for krysstakling og Lørenskog får etablert powerplay. Og David Aas-Larsen får lov til å skjære inn i banen og skyte alene med Ljung og det er bortelaget som tar ledelsen i Nordkraft Arena, dette etter pasning fra Kristoffer Pihlqvist.


Men Narvik får muligheten til å redusere like etter når Lørenskog får to mann utvist og hjemmelaget skal spille i fem mot tre i drøye 40 sekunder. Da tar trener Martin Persson en timout for å samle troppene. Dessverre for Narvik så klarer de ikke å utnytte den muligheten og nå begynte det å haste for alvor for en utligning.


Narvik måtte som kampen i går, ta ut keeper for å spille med en mann mer på isen. Og akkurat som i gårsdagen utnytter Jacob Hallberg muligheten til å sette pucken i det åpne målet og 2-0 til bortelaget.


Det blir også sluttresultatet i kampen og Lørenskog leder dermed 2-0 i kamper og kan avgjøre dette hjemme i Lørenskog Ishall på tirsdag kl. 19.00.


Powerplay avgjorde

Og "Narvik-dødaren" fra i går, kaptein Kristoffer Pihlqvist, forteller om god stemning i laget etter at de vant sin andre kamp på rad i Nordkraft Arena.


- Absolutt, det må man si. Det hadde nok vært litt rart med noe annet etter disse to seirene, sier en fornøyd kaptein.


Han fortsetter:


- Vi var vel ganske innstilt på at det kom til å bli en tøffere reise i dag, at dem skulle være mer skjerpet. Jeg synes vi spilte solid hele matchen egentlig, i går fikk vi vel med noen tvilsomme utvisninger og i dag fikk de med seg noen og fikk kanskje litt momentum. Men jeg synes vi spiller veldig bra i boxplay og det gjorde vi også i går. Vi fik vel bare et par powerplay i dag og scora med en gang mens de fikk flere og fikk ingenting, det er nok der det ble avgjort i dag.


- Mange som mener at Narvik var favoritter før disse kampene, hva tenker du rundt det?


- Jeg er veldig dårlig på å følge med på hva som blir skrevet her og der men etter hva jeg har forstått så er det som du sier at vi har vært litt underdogs-tippa og det passer oss kjempebra. Vi kjenner at vi har alt å vinne og ingenting å tape, det finnes ingen press på at vi må opp i Fjordkraft-ligaen mens Narvik kanskje satser litt mer budsjettmessig enn hva vi gjør så vi omfavner det å være underdogs og tar det derfra, sier Pihlqvist til Hockey4You.


- Hva er det som har skjedd med laget etter jul siden dere har den gode trenden som dere har nå?


- Jeg synes vi har hatt innstillingen med å jobbe på, hardt arbeid hver dag og kjøre som faen. Vi kjører på nesten hver dag hele uka, en hviledag, alltid fys, alltid harde istreninger og det er kanskje noe som har kommet etter jul. Alt hardt arbeid fram til jul har kommet som en bonus nå, vi hadde vel en 7-8 strake seire i september/oktober og så hadde vi en liten dipp fram til jul, sier kapteinen før han fortsetter:


- Men vi kjente på det at vi bare skulle fortsette å tro på det så ville det gi resultater og så kom det til en liten make it/break it føltes det ut som når vi møtte Furuset der i to matcher - enten så drar vi i fra eller så kan det bli en skikkelig krise. Der gjør vi to solide innsatser og etter det føler jeg alle har fått selvtillit og bare ser oppover.


Lørenskog-kapteinen påpeker at ingen hadde trodd at Lørenskog skulle vinne to strake kamper i Narvik og selv om de hadde vunnet en av dem så hadde de fortsatt hatt en hjemmefordel.


- Nå har vi vunnet to kamper og nå skal vi hjem til Lørenskog og forsøke å vinne på tirsdag. Narvik har ikke lagt seg ned for å dø på noe sett så vi må forberede oss 100 % her nå og virkelig ha en innstilling som er tøff, det blir en tøff kamp på tirsdag så det er ingen lette kamper igjen. Disse to seirene betyr ingenting hvis vi ikke tar det hjemme i Lørenskog og slår inn spikeren, avslutter han.


Lørenskog er desperate og ofrer seg for hverandre

Narvik-trener Martin Persson var naturligvis skuffet over tapene mot Lørenskog men mener at laget var det bedre spillende laget i dagens kamp enn forhold til i går hvor de havnet på ryggen hele veien.


- Dem gjør fem mål i powerplay, vi må være mer disiplinerte og holde oss utenfor utvisningsboksen. Det er klart at vi mister mye offensiv styrke med Cavin Leth som fikk matchstraff i går. I powerplay fem mot tre der så kommer vi ikke til skudd en gang, skal ikke ta i fra Lørenskog noen ting for dem er desperate og ofrer seg for hverandre, sier Persson.


- Møter dere et bedre lag? Eller er det andre ting, dere var jo misfornøyd med dommerne i går?


- Nei, det går ikke å skylde på så mye. I sluttenden så må vi se på oss sjøl i speilet, klart jeg syntes at i går var det en del dårlige avgjørelser men i dag fikk vi mye med oss, gjør vi ikke mål i powerplay så blir det tøft å vinne sluttspillkamper, sier Persson.


- Hvor tøft er det å være Narvik-trener nå?


- Klart det er tungt men det er ikke over ennå. Større undere har skjedd og vi har vunnet to matcher i Lørenskog før, vi får ta match for match her og det begynner på tirsdag.


Og trener Persson forventer en helt annen innstilling av spillerne sine når de møter opp i Lørenskog på tirsdag.


- Ja, de må være helt desperate og spille for livet, ikke noe mindre enn det, sier han.


コメント


bottom of page