top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog med sin 10. strake og første stikk i play-in: - Er ekstremt imponert over denne gjengen

Oppdatert: 26. feb. 2023

Det var en kamp som Lørenskog var det beste laget men slapp Narvik til tider inn i kampen. Allikevel holdt de unna og vant til slutt 5-3 i det første play-in oppgjøret

Foto: H4Y / OCN


Kampen startet i høyt tempo med relativt gode sjanser til begge lag men det skal gå drøye 7 minutter med det som starter en serie med utvisninger for Narvik. Først Christian Wetteland for en boarding, deretter utnytter Cavin Leth en forsvarsfeil av Lørenskog og kommer alene med keeper og prøver å slå inn returen på tennis. Han treffer Lørenskogs keeper i maska og får uheldigvis en utvisning for farlig spill med høy kølle.


Når Narvik får utvisning for med for mange spillere på isen så ender det opp med at Lørenskog skal spille i fem mot tre i nesten 1,5 minutt. I det påfølgende powerplayet ender med store sjanser til bortelaget og rett før Cavin Leth blir ferdig med sin utvisning setter kaptein Kristoffer Pihlqvist det første målet for bortelaget etter et flott forarbeid av David Aas-Larsen.


Den største sjansen for Narvik i perioden er det Cavin Leth som får som nok en gang kommer alene med Lørenskogs Theo Rooseboom de Vries i det påfølgende undertallet uten at han foredler det til et mål for hjemmelaget. Narvik får etter hvert også et powerplay i perioden men Lørenskog forsvarer seg godt og forstyrrer hjemmelaget såpass at de får lite eller ingenting ut av den fordelen. 1-0 til bortelaget etter første periode.


Den andre perioden starter friskt med en stor Narvik-sjanse ved Connor Klees etter bare noen sekunder men klarer ikke å treffe pucken inn i det åpne målet. Like etter får kampens hete spiller Cavin Leth matchstraff for takling mot hodet og det betyr at Lørenskog får fem minutter med overtallspill.

Allikevel er det er Narvik som skal sette pucken i mål ved at Ryley Lindgren vinner en puck i offensiv sone og legger en pasning til Marcus Nordlund som setter pucken nede i hjørnet bak Lørenskogs keeper. Lørenskog slår tilbake i samme powerplay og som en kopi av det første målet så er det denne gang Espen Hermanrud som sender en pasning til Kristoffer Pihlqvist som setter sitt andre mål for kvelden og 2-1 til Lørenskog.


Det blir mye Lørenskog utover perioden hvor de har mye puck og styrer spillet i slutten av perioden uten at det blir noen mål. Ryley Lindgren får også både en og to større muligheter på kontring for Narvik uten resultat. Dermed står det 2-1 til Lørenskog etter to perioder.


Det var Lørenskog som fortsatte å ha initiativet og spilte godt i den tredje perioden og var kanskje det beste laget totalt sett. Men mot spillets gang og ut av ingenting klarer Marcus Nordlund å sørge for balanse i regnskapet med et skudd som går i motsatt hjørne for Theo Rooseboom de Vries denne gangen og 2-2.

Men Lørenskog slo tilbake. Tomas Trondsen får en utvisning for å forsinke spillet og det skulle bli Kristoffer Pihlqvist sin store kveld der hvor han fullfører sitt hattrick og sørger for at det står 3-2 på tavla i Nordkraft Arena.

Lørenskog følger opp og viser seg dødelig effektive i powerplay når David Aas-Larsen setter 4-2 til bortelaget på tennis etter skudd fra Pihlqvist etter drøye 14 minutter. Narvik svarer like etter der hvor Marcus Nordlund også fullfører sitt hattrick for kvelden for hjemmelaget i powerplay etter en flott pasning av Johan Ceder.


Narvik prøver å ta ut keeper på slutten av kampen og Jacob Hallberg setter spikeren i kista i det åpne Narvik-målet og fastsetter sluttresultatet til 5-3 til Lørenskog. Alt i alt var Lørenskog det spillemessige beste laget der hvor de ville mest og leder dermed 1-0 i kamper.


En tett og jevn match

Etter kampen er det en smørblid trener Niklas Andresen som er storfornøyd med å ta det første stikket i play-in serien mot Narvik.


- Jeg synes vi var det beste laget i kampen men så slurver vi littegrann og med deres gode spillere så straffer de oss med en gang vi slurver. En tett og jevn match hvor vi er bedre over hele linja egentlig, sier Andresen før han fortsetter:


- Spesielt i andre periode der så er de best i de første fem men så får vi i gang maskineriet og da ser vi jo at dem begynner å bli møre egentlig.

Og man ser også at powerplayet til Lørenskog sitter som et skudd når de scorer fire av sine fem mål i overtall i kampen og det er noe Andresen forteller at de har brukt mye tid på å studere i forkant.


- Ja, vi har brukt en del video på primært undertall mot deres powerplay men vi har hatt et bra powerplay etter jul og alt har vel egentlig klaffet etter jul også, det er kult for gutta og laget, sier Lørenskog-treneren.


- Og så har vi Kristoffer Pihlqvist da med hattrick?


- Han fleipa med meg på trening i går at nå skulle han begynne å skyte for nå var det playoff, den kommentaren satt ganske greit. Jeg har jo klaga på han at han skyter for lite gjennom hele sesongen så sa han skulle begynne å skyte og svarer med et hattrick, humrer Andresen.


- Etter den kampen her, hva tenker du om kampen i morgen?


- Jeg tenker nok at dem kjenner nok på presset, dem hadde nok ikke forventa at vi skulle vinne den første matchen så for vår del så blir det å pushe på det samme. Så har vi ting vi ønsker å justere med overganger som vi slurver litt der, noe dem er veldig veldig bra på. Det blir å komme med samme innstilling og være "litt mer" skjerpet i enkelte situasjoner, forteller den unge treneren.


Ekstremt imponert

Og med dagens seier i Narvik så har klubben klart å få sin 10. strake seier så langt i år og det imponerer Andresen stort.


- Ja, det må jeg si. Det er helt ekstremt. Den snittalderen på det laget her og hva man presterer går under radaren for de fleste føler jeg så dem fortjener skryt. Jeg er ekstremt imponert over denne gjengen her, dem har blitt en kul gjeng som jobber for hverandre og unner hverandre suksess. Det er uvurderlig i et kollektiv, sier 28-åringen og skyter inn:


- Så må man jo trekke fram Kristoffer Pihlqvist og David Aas-Larsen som har virkelig har tatt på seg ryggsekken, dem har vært enorme etter jul og dominerer i hele ligaen egentlig. Dem er gode hockeyspillere og det er kult å se på, avslutter han til Hockey4You.


Hockey4You har ikke lykkes å få en kommentar fra trener Martin Persson i Narvik.


Alle kampfoto: Christina Paulsen


Comments


bottom of page