top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

- Dem har spilt best av de lagene vi har møtt

Narvik-keeper Arvid Ljung gleder seg stort til å møte Lørenskog i play-in oppgjøret og mener det er laget som har vært best av alle lag han har møtt denne sesongen

Foto: H4Y / OCN


Det er duket for et meget spennende oppgjør i det andre play-in møtet. Narvik og Lørenskog har spilt svært jevnt mot hverandre men på tross av det har det nord-norske laget gått av isen med 4 av 5 seire. Derimot møter de nå et Lørenskog-lag som er i ligaens beste form hvor de har vunnet 9 strake kamper og har ikke tapt siden 14. januar mot nettopp Narvik på bortebane.


Narvik-keeper Arvid Ljung har to solide sesonger i nord bak seg og stortrives i byen, ved siden av jobben som vaktmester for Quality. Keeperen står med 91,1 % på sine 23 kamper i den blå drakta og skal ha sin del av æren sammen med keeper-makker Fabian Plogås (91,2 %) for at Narvik er det laget som har sluppet inn minst mål i 1. divisjon. 30-åringen gleder seg veldig til møtene mot Lørenskog som han langt på vei mener er det beste laget han har møtt denne sesongen.

- Det blir kult, det er altså ingen snakk om det. Jeg synes dem er det laget som har spilt best av de lagene vi har møtt, jeg synes dem spillemessig spiller bra. Dem kjører på hele tiden og dem har vel 9 strake seire. Samtidig har vi vunnet fire av fem mot dem og spiller vi på vårt høyeste nivå og ligger der så kommer vi til å slå dem, sier Ljung til Hockey4You.


Selv om keeperen mener at Narvik er favoritter i denne kampserien så mener han at det kommer til å bli veldig jevnt mellom lagene. Og jevnt har det også vært hvor 4 av 5 oppgjør har endt med et-måls seier til et av lagene.


- Jeg vet ikke om det går til fem kamper, vi kan fort vinne tre strake men det er ikke noe jeg regner med for det kan bli en lang serie også. Jeg mener at vi absolutt er favoritter men det kommer til å bli tight, sier Ljung.


- Dere får kanskje en fordel med å starte med to hjemmekamper?


- Ja, hjemmebanefordelen kommer til å veie tungt. Vi starter jo med to hjemme og avslutter eventuelt med en hjemmekamp så klart det veier jo tungt. Det å starte med to hjemmekamper er selvfølgelig flott for oss, påpeker Narvik-keeperen.


- Dere reiser jo ganske mye, hvordan har det vært for deg?


- Det er slitsomt altså, det sliter på kroppen og allting når vi reiser annenhver helg. Vi må ta 50 minutter buss til flyplassen, sitte å vente før man setter seg på flyet og flyr nedover, så er det buss igjen til Trondheim eller Bergen og så kommer vi hjem midt på natta fra søndag til mandag. Det er klart at det er seigt lissom og kanskje bakdelen ved å være her oppe. Men alt i alt så går det bra, det finnes folk som har det verre, så farlig er det ikke, utdyper han.


Trives veldig godt i Narvik

Selv om all reisingen sliter på kroppen til 30-åringen, understreker han at han trives godt i Narvik. Han berømmer sin arbeidsgiver Quality for å være forståelsesfulle for hans travle liv som hockeyspiller i byens hockeylag.


- Ja, jeg trives kjempebra her. Forrige sesongen var del ikke så vanskelig å stå i mål, ler Arvid Ljung mens han tenker tilbake hvordan det gikk.


Han fortsetter:


- Jeg trives jo mer når jeg har mer å gjøre og forrige sesong hadde jeg ikke så mye å gjøre. Og matchene som har vært best i år er i de matchene jeg har hatt mest å gjøre, mot lag som Comet, Nidaros og Lørenskog egentlig så det passer jo bra nå.


Samtidig innrømmer han at han slet litt med motivasjonen etter jul når han følte at Narvik ikke hadde noe å spille for ettersom de hadde gjort det så bra og lå an til å sikre seg en play-in plass på et tidlig tidspunkt.


- Jeg hadde vel en liten dipp etter jul synes jeg, følte ut som at vi ikke hadde så mye spille for men at det bare rullet på lissom. Mot slutten så synes jeg at jeg kom meg igjen og nå som det kommer matcher som betyr mye så er det kamper jeg ønsker å spille. Men jeg synes jeg har gjort en bra sesong men vi har vel bare ventet på det som kommer nå i helga, sier Ljung.


Den 1,91 meter høye keeperen har stor rekkevidde og fyller målet men han mener bestemt at det ikke gir han noen fordeler av den grunn.


- Ja, de fleste keepere er vel store mener nå jeg, men jeg mener i dette tilfellet så har ikke størrelsen en så stor betydning. Er man bra på noen ting selv om man er 1,70, så kan man være god for det. Ja, jeg utnytter at jeg er stor til min fordel men selv de som er kortere utnytter det til sin fordel. Det ser kanskje skumlere ut når man er så stor i målet men jeg tror ikke det spiller noen stor rolle, humrer 30-åringen.


Tøffe kamper i vente i Narvik

En av det faste inventaret i årets Lørenskog-tropp er Edvard Dehli Gjøs som har fått sin første fulle seniorsesong for et av topplagene i 1. divisjon. Tidlig i samtalen forteller han med stor stolthet at han er en ekte Lørenskog-gutt. Han er nok et tydelig eksempel på et produkt av Romerike-mødrene som stadig produserer nye spillere klubbens A-lag der hvor dem gjennom morsmelka får servert "Hardt arbeid, ferdig snakka" gjennom hele oppveksten i Lørenskog Ishall.

Og det slagordet står som Guds ord inne i ishallen over isflaten og noen som også kjennetegner årets Lørenskog-lag godt der hvor de nå står med 11 seire på de 12 oppgjørene man har spilt i 2023. Dehli Gjøs mener det blir tøffe oppgjør mot Narvik i denne femkampsserien og det er nettopp hardt arbeid som må til for å vinne over dem.


- Ja, jeg tror det blir tøft ja og utrolige viktige matcher. Men vi jobber jo hardt da og er noen arbeidsjern så jeg tror vi skal klare å fortsette det toget, sier Dehli Gjøs om de 9 strake seirene.


- Er du overrasket over hvor bra det egentlig har gått?


- Ja, jeg må si det at jeg er overrasket hvor bra det har gått etter jul for oss. Så det viktigste nå er i allefall å minst vinne en match der oppe men så er det helt supert selvfølgelig å vinne to matcher, forteller Dehli Gjøs.


19-åringen spiller sin første fulle seniorsesong for moderklubben men er ikke fornøyd med egen innsats selv om han i de siste kampene har fått mye tillit at trenerteamet Andresen/Olsen Lie. Dehli Gjøs har i de siste kampene stort sett figurert i andre rekka sammen med sine faste partnere i Fabian Hast og Jacob Hallberg.


- Det har vært litt trøblete egentlig. Det har ikke gått helt som jeg har forventa men jeg synes jeg tok meg sammen etter jul. Men jeg trives i klubben og er jo herfra og vært her hele livet og det er ikke noe dårlig lag lissom, avslutter en noe beskjeden Lørenskog-spiller til Hockey4You.


Lørenskog stiller med full tropp og fire rekker. Det samme laget som spilte mot Comet i siste seriekamp men i tillegg spiller også juniorene Mathias Dehli, Fredrik Mikkelsen og Herman Skjefstad.


Trener Niklas Andresen mener det ikke er noe problem å starte med to bortekamper i Narvik for deres del og ser det heller som en fordel om ikke noe annet.


- Vi går inne med at vi ser det som en fordel egentlig fordi om vi vinner i dag så har dem et ekstremt press. Jeg mener dem har press fra før men hvis vi vinner i dag i tillegg så har dem et ekstremt press. Så vi mener at vi kommer tilbake med 1-1 i matcher så skal dem jobbe for det i hvert fall, for vi er et godt hjemmelag, sier Andresen.


Narvik mangler flere av sine spillere til oppgjørene. Robin Söderqvist har som kjent vært ute hele sesongen i tillegg til Tom Andé Christiansen. Nå ser det også ut til at Erik Harr og Samuel Åstrøm trolig er borte for resten av sesongen som følge av skader. I tillegg spiller heller ikke Henrik Mathisen for hjemmelaget.


Kampstart i Nordkraft Arena er kl. 17.00 på lørdag og 14.00 på sørndag.Siste 5 oppgjørene mellom lagene:


01.10.22 Lørenskog - Narvik 1-2 e.str.

02.10.22 Lørenskog - Narvik 2-3

19.11.22 Lørenskog - Narvik 4-5

14.01.23 Narvik - Lørenskog 3-0

15.01.22 Narvik - Lørenskog 2-3 e.sd


Toppscorer for hvert av lagene:


Narvik:

Johan Ceder 30 kamper 14 mål 28 assist 42 poeng


Lørenskog:

David Aas-Larsen 32 kamper 10 mål 40 assist 50 poeng


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"Comments


bottom of page