top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Usikker framtid i møte - partene møtes i dag

Etter at Furuset har besluttet å avvikle elitesatsingen sin, skal klubben og Kenneth Larsen møtes i dag for å avklare 46-åringens framtid i klubben. Larsen sitter med to år igjen av en tre-års kontrakt som ble signert i fjor sommer

Foto: H4Y / OCN


Som Hockey4You har skrevet om tidligere, besluttet Furuset på årsmøte forrige uke om å avvikle elitesatsingen sin som følge av økonomiske utfordringer og usikre økonomiske rammer utover neste sesong. Klubben har i sin tid blitt skilt ut mellom Bredde og Elite men Kenneth Larsen ble i fjor sommer ansatt av breddeklubben og H4Y skal ha fått opplyst at fra flere kilder om at han ansees som ansatt i breddeklubben pr. dags dato.


Styremedlem Lars Erik Norum i Furuset Ishockey Bredde Sport sier til Hockey4You at man nå skal sette seg ned med Kenneth Larsen for å finne løsninger rundt saken. Etter det Hockey4You erfarer skal dette møte avholdes i dag, mandag ettermiddag.


- Han har jo en kontrakt som ble laget i sin tid før Elite ble stiftet og så er det sånn formelt overflyttet til Elite, men vi har en plan med å snakke med Kenneth (Larsen red. anm.) nå til uka. Vi skal skal sette oss ned pent og rolig for å ha en samtale med han, det er ingen her som ønsker noen noe vondt og vi må se på hvilke handlingsrom vi har. Så vi er ikke ute etter noe annet enn å finne løsninger, sier Norum.


Norum påpeker samtidig at Elite ble skilt ut fra Bredde i fjor sommer og at det er Elite som driver på selvstendig grunnlag med sin økonomi, egne beslutninger og kostnadskontroll samtidig som breddeklubben gikk inn med støtte til A-laget.


- Det er ikke noe hemmelighet det men vi har bidratt med mer enn det som var opprinnelig i avtalen, sier Norum."Hvis vi finner rom for det så ønsker vi å beholde Kenneth i systemet"

H4Y har forsøkt å få brakt på det rene om hvor Larsen er ansatt i klubben da det foreligger motstridende opplysninger om hva som faktisk er korrekt. En av vurderingene som ble gjort når elitedelen ble besluttet avviklet var at Larsens kontrakt skulle overflyttes fra bredde til Elite fra og med neste sesong. H4Y har fått opplyst at vurderingen var slik at man ikke hadde mulighet til å bære den kostnaden nå og bidro til at avvikingen ble en realitet.


- Han ble ansatt av oss på bredde og i den i kontrakten ble den transportert over til Elite når det ble etablert for de var ikke etablert på det tidspunktet. Rent formelt er det slik, sier Norum før han fortsetter:


- Vi har snakket med Kenneth i sin tid med det utgangspunktet at vi støtter det prosjektet rundt han men sånn rent formelt står den kontrakten i Elite og ble tegnet av bredde i sin tid. Men vi har en intensjon om å sette oss ned med Kenneth til uka og det er det viktigste egentlig, det å finne løsninger.


Ønsker å beholde Kenneth Larsen i Furuset

- Hvilke løsninger ser dere på? At dere avvikler kontrakten eller ønsker dere fortsatt å ha han med videre?


- Hvis vi finner rom for det så ønsker vi å beholde Kenneth i systemet vi, hvis vi kan bli enige om det så er det utgangspunktet vårt og han ønsker det.


Hockey4You har fått opplyst at det mangler om lag kr 400 000,- for å kunne gjennomføre neste sesong i tillegg til å dekke opp underskuddet som er pådratt seg internt i klubben. Den interne fordringen skal være blant annet leverandørgjeld og garderobeleie som Elite betaler til Idrettsforeningen som eier selskapet som drifter Furuset Forum.


- Vi hadde jo ikke det ønsket om at det skulle legges ned når vi fikk på plass elitebiten i fjor, snarere tvert i mot at man skulle bygge langsiktig. Men så ser man jo på Elite om hvordan de har drevet den sesongen her så har de drevet ekstremt kostnadseffektivt og sannsynligvis 1. divisjons laveste budsjett. Og nå ser man mørke skyer inn i neste sesong med å få inn nok inntekter for å være safe så det er en forståelig konklusjon fra deres side. Men det er en beslutning som Elite har tatt og ikke vi i Bredde, sier styremedlem i bredde Lars Erik Norum.


Nedtrappingsplan om økonomisk uavhengighet

Planen mellom styret i bredde og det nye styret i elite var at det skulle startes en nedtrappingsplan der hvor Furuset Ishockey Elite skulle være økonomisk uavhengig og ikke være avhengig av støtte fra breddeklubben som inntil i 21/22-sesongen gikk inn med kr 800 000,- i økonomisk støtte. I følge kilder Hockey4You har snakket med så mener man at den planen skjedde for raskt og at det ikke var mulig for elitedelen å være bærekraftig på egne bein etter så kort tid.


- Det kan man godt si. Men poenget er at når vi lagde den planen når elitedelen skulle skilles ut så hadde vi en tre års nedtrappingsplan fra bredde sin side. Vi driver en stor breddedel som krever mye økonomi og ressurser, tanken var at vi ikke skulle havne eller at ting ble uklart for å si det sånn. Så har vi bidratt sterkt i år igjen, mer enn det planen tilsa men at vi trappe ned dette over tid som det var planlagt, forklarer Norum.


- Men hvorfor er man ikke desperate nok til å kunne beholde A-laget?


- Utfordringen er at vi har rett og slett ikke mulighet innenfor økonomien til bredde til å drifte et A-lag sånn som det er nå, det går ikke og ikke økonomisk forsvarlig. Hadde vi kunnet det så ville vi gjort det for det er ingen annen intensjon fra vår side, avslutter Norum til Hockey4You.


Taus Kenneth Larsen om situasjonen

Hovedtreneren som kom til Furuset i fjor sommer på en 3 års kontrakt har valgt å forholde seg relativt taus om situasjonen når H4Y kontaktet han på lørdag. Han fikk beskjeden av styreleder for Elite Anders Kristiansen fredag kveld.


- Jeg veit ikke noe mer enn den samtalen der så jeg veit ikke helt hva jeg skal gjøre fordi jeg har jo to år igjen av kontrakten, sa Larsen.


- Hva er dine første tanker rundt det som skjer?


- Mine første tanker er at det er trist selvfølgelig. Men jeg har ikke hørt noe fra styret så jeg vil ikke si så mye om det enda. Jeg har ikke hørt noe fra dem som jeg har skrevet kontrakt med så jeg har egentlig ikke fått en ordentlig forklaring på hva som har skjedd.


- Så du forholder deg til den kontrakten du har?


- Ja, jeg forholder meg til den kontrakten. Men det er ikke noen som har tatt kontakt med meg foreløpig så jeg regner med at dem tar kontakt snart så jeg vil ikke si så mye mer når jeg ikke veit så mye mer, sa han.


- Er du overrasket over at det har skjedd?


- Det kom som lyn fra klar himmel. Jeg hadde begynt å snakke med spillere og alt mulig for neste sesong, sa Kenneth Larsen til Hockey4You på lørdag.


Klubben har foreløpig formelt ikke meddelt Norges Ishockeyforbund om at de ikke søker om lisens for å spille i 1. divisjon neste sesong og søknadsfristen for alle klubber er 15. mars.

Comments


bottom of page