top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ung og lovende back i fra Manglerud, klar for Furuset

Den 19-årige backen Theodor Freidher Hamm signerte i dag en kontrakt ut sesongen med Furuset i 1. divisjon

Foto: Lisbeth Halvorsen


Nok en spiller har valgt å forlate Manglerud og denne gang er det unggutten Theodor Freidher Hamm som har valgt å melde overgang til Furuset. 19-åringen har de siste to sesongene spilt i Manglerud i Fjordkraft-ligaen og har 30 kamper på det øverste nivået. Manglerud Star har for kort tid siden innrømmet at de har økonomiske utfordringer og har måtte fristille importene sine til andre klubber. Freidher Hamm mener at turbulensen i klubben har påvirket valget hans til å forlate klubben nå.


- Det er mye rot i klubben og det påvirker valget mitt. Jeg synes Furuset virker som en spennende klubb å bytte til, sier Freidher Hamm.


- Er det måten Manglerud driver klubben på som har gjort at du har valgt å forlate klubben?


- Ja...det er egentlig det.


Den unge spilleren kjenner til Furuset-trener Kenneth Larsen fra tidligere da han gikk på hockeylinja på Hellerud videregående skole slik at det også var med å påvirke valget om å kunne gå til Furuset nå. Men han er ikke enig i at det er en nedtur å gå til 1. divisjon etter å ha spilt to sesonger i Fjordkraft-ligaen.

- Det synes jeg bare er spennende, jeg gleder meg til å komme til klubben, forteller han.


Kenneth Larsen har Marius Johnsen langtidsskadet til jul i første omgang slik at tilskuddet fra Manglerud kommer godt med i kveldens kamp mot Gjøvik.


- Han er i utgangspunktet en back med bra instinkter, bra på skøyter men kan virke litt uryddig i spillestilen sin. Det er en god back som vi tenker at vi kan videreutvikle til Fjordkraft-ligaen, selv om han har vært der tidligere, sier Kenneth Larsen om sin nyervervede back.


- Hva kan du tilby han i Furuset?


- Økonomisk ingenting, humrer Larsen før han fortsetter:


- Det er spilletid og det å komme inn i gruppa. Vi er en voksen gruppe med seriøse gutter nå så det er mye spillere på hans alder og noen eldre slik at han sklir rett inn og får en bra treningshverdag. Ikke minst det å videreutvikle de tinga i mer ro enn ofte det Fjordkraft-ligaen gjør.


Furuset-treneren påpeker at det på ingen måte er noe nedtur for en enkeltspiller å ta turen ned en divisjon for å kunne utvikle seg videre der.

- Det spørs jo litt hvor du ser på tabellen men enkeltspillere så ser vi gang på gang at det ikke er så stor forskjell om man er i Fjordkraft-ligaen eller 1. divisjon. Men på lagene er det stor forskjell fra Sparta til Hasle for eksempel. For enkeltspillere kan man ofte ha bedre utvikling i en 1. divisjonsklubb så lenge den klubben trener tilnærmet det en Fjordkraft-liga klubb gjør. Man får kanskje spille mer i de rollene som er satt bort til importer og de mer etablerte spillerne så det kan være en god vei å gå, utdyper han til Hockey4You.


Klubben ligger i øyeblikket på femte plass med 11 poeng opp til topp 4 i 1. divisjon og seieren borte mot Narvik er kanskje sett med en supporters øyne det man gledet seg mest over og imponert så langt. Larsen er også imponert over lagets prestasjoner i serien.


- Jeg er veldig fornøyd med laget. Hvis vi tar bort to kamper så har vi spilt jevnt og godt hele veien. Ting sitter mer og mer men så må vi "re-groupe" hele tida. Det er mange som har første år på seniornivå så jeg synes alle dem som har kommet inn og de som har vært her noen år, har tatt bra tak i det og vi har fått en veldig bra gruppedynamikk. Jeg er veldig imponert over laget faktisk, sier Larsen.


- Lot du deg imponere over Narvik-seieren?

- Ja, absolutt. Men Narvik var bedre enn oss i den kampen vi vant. Og så hadde kanskje vi fortjent å få med oss noe i serieåpninga mot dem så poengmessig har vi fått det vi har fortjent. Vi var litt bakpå der oppe, de var veldig gode. Jeg synes dem har gjort store steg i Narvik og dem var mye bedre nå enn i serieåpningen. Det var jo selvfølgelig en boost i gruppa men vi ser jo det at alle matchene i 1. divisjon har vært jevne så vi har en sjanse i hver kamp til å ta med oss poeng.


- Du sa før sesongen at dere ikke var noe topp 4 lag, vil du endre på det nå?


- Det er alltid vanskelig å vite om du er topp 4 eller havner på 7. plass. Det er lag som har overraska meg som vi ikke visste så mye om for å være helt ærlig. For eksempel Bergen har vært mye bedre enn jeg hadde trodd dem skulle være og topp 4 i 1. divisjon er veldig gode lag. Det ser vi at det vipper i hver retning hele tiden så det er en hard bøy å komme oss opp dit men oppe i huet mitt så skal vi bruke sesongen til at alt skal sitte.


- Jeg vet at det tar lang tid så vi skal bli enda bedre neste år og topp 4 neste år er absolutt et mål.


Etter noen måneder i sjefsstolen på Groruddalen innrømmer Larsen at han trives godt allerede.


- Ja, jeg trives veldig godt i Furuset. Det som slår meg er at det er en veldig ryddig klubb og jeg gleder meg til fremtiden, avslutter han.


Theodor Freidher Hamm er spilleklar for de blåkledde og Furuset møter Gjøvik til kamp i Furuset Forum i kveld kl. 19.00.


Alle bilder Freidher Hamm: Lisbeth Halvorsen


Statistikk Theodor Freidher Hamm:


Comments


bottom of page