top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Tønsberg tok grep om kvalikplassen etter seier over Ski

En innholdsrik kamp til tross, stakk Tønsberg av med 8-4 seier over Ski i går kveld og kan med det ta et solid grep om kvalikplassen

Det var og ble en skjebnekamp for lagene da mye av utfallet av serien kunne avgjøres etter denne kampen. Det var allikevel bortelaget Ski som åpnet aller best etter at Kristian Moflag satte pucken i målet i powerplay før 3 minutter var spilt og med det satte en ekstra nerve blant de drøyt 150 fremmøtte på tribunen. Sakte men sikkert jobbet Tønsberg seg inn og tilbake i kampen, selv om Ski hadde flere gode sjanser så kunne Tønsberg gå til periodehvile med 2 rappe mål hvor det ene var i spill 5 mot 3 på tampen av perioden.

Ski åpnet på nytt den andre perioden best etter at Eirik Evensen satte inn sin egen retur fra Tønsbergs målvakt Mats Smedsrud. Deretter tok Tønsberg fullstendig over kampen og i en periode på seks minutter av den andre perioden satte hjemmelaget fire mål bak Ski sine keepere, etter at Henrik Østli forlot buret etter Tønsbergs fjerde nettkjenning.

Med en komfortabel 6-2 ledelse før den siste perioden trodde nok alle at Tønsberg skulle seile inn til en sikker seier men Gustav Stenseth og Vegard Aspehaug ville det annerledes og skapte en ny nerve i kampen med sine to scoringer. Det gjorde at Ski fikk momentum i kampen og la et godt press mot hjemmelaget. Når det var under fem minutter igjen å spille fikk Patrick Eriksson gå alene og sette et velplassert skudd i nota bak Marcus Rustad og med det så avgjorde han praktisk talt kampen. Ski tok timeout og tok ut keeper der hvor Tønsberg satte pucken i det tomme målet og fastsatte sluttresultatet til 8-4 for hjemmelaget. Med det resultatet så blir det en veldig lang vei å gå for Ski med å kunne ta igjen Tønsberg på tabellen.

Høydepunkter av kampen og intervjuer med Ski Hockeys Gustav Stenseth, keeper Mats Stemre Smedsrud og nykommer Isak Billett finner man i videoen under: