top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Storhamar henter Anders Haugum fra Furuset: - Litt uvirkelig

Det blir en helomvending for Anders Haugum som setter kursen mot Hamar og skal avslutte sesongen i Storhamar etter en snarvisitt hos Grüner

Foto: H4Y / OCN


Etter at Storhamar har fått skade på en av sine keepere måtte de ut på keeperjakt og har landet på Furusets Anders Haugum for resten av sesongen. 22-åringen har hatt en god sesong for Furuset i 1. divisjon og står med 90,5% og GAA på 2,89 på 23 kamper og laget endte på 5. plass i ligaen.


Nå har han fått permisjon fra jobben i Oslo i to måneder for å prøve seg på profflivet på Hamar inn mot sluttspillet.


- Det er veldig gøy å få lov til å dra dit. Jeg tenker at for min del blir det bare å få trent best mulig, dem har jo et bra opplegg der oppe så det blir kult å få være med på det, sier Haugum etter at overgangen ble klart.


Keeperen vet at det vil bli en stor overgang å gå fra lille Furuset til mektige CC Amfi men har uansett ikke hatt tid til å tenke på kontrastene i særlig stor grad.


- Klart det blir noe annet men jeg får jo bare tenke på at jeg skal gjøre det jeg kan og jobbe med meg selv, forteller Haugum.

- Du har spilt i et lag i medgang, hvordan har det vært denne sesongen?


- Det har vært utrolig kult å være med på den turen jeg har vært med Furuset i år. Jeg følte at det var litt liv i klubben i fjor også og derfor ville jeg være med i år. I år har det blitt enda bedre så jeg tror vi har overraska mange i år. Føler at det har gått bra for min egen del også men jobben min blir enklere når de foran meg gjør en bra jobb, sier en diplomatisk Haugum til Hockey4You.


Haugum var opprinnelig klar for Grüner for resten av sesongen som en del av samarbeidsavtalen mellom klubbene men valgte å gripe muligheten for å kunne gå til Storhamar for et lite eventyr. Men han trodde ikke helt hva han hørte når trener Kenneth Larsen ringte å fortalte at Storhamar ville ha han.


- Nei, det var ikke så vanskelig når jeg fikk den telefonen. Kenneth Larsen ringte meg i går kveld og det var litt sånn uvirkelig når han ringte meg kjente jeg, trodde ikke helt på det med en gang. Nå er det flere derfra som har ringt og sagt velkommen og hilst og gjort det enklest mulig for meg å komme opp der, sier den nye Storhamar-keeperen.


Han har sin første trening med A-laget i morgen.


"Statistikken er med forbehold da den er hentet fra Norges Ishockeyforbunds HockeyLive som er den eneste tilgjengelige offisielle statistikken for norsk ishockey"Statistikk Anders Haugum:


Comments


bottom of page