top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Skjebnekampen: - Blir en spennende og viktig kamp

Patrick Eriksson er tilbake i Tønsberg Ishall på søndag hvor de skal prøve å ta et grep om kvalikplassen i serien

Foto: H4Y / OCN


Med full åpning av 2. divisjon og stort sett samfunnet for øvrig tar Tønsberg Vikings sikte på å fylle hallen i skjebnekampen mot Ski førstkommende søndag kl. 17.00 Det kan på mange måter omtales som en skjebnekamp for begge lag. Vinner Tønsberg så får de et pusterom fra et sulten Ski-lag som også har ambisjoner om opprykk. Vinner bortelaget så vil det være full kamp helt inn til døra om den siste kvalikplassen.

Normalt hadde lagene i 2. divisjon møttes fem ganger i løpet av sesongen men etter det Hockey4You erfarer så vil en runde kuttes ned til totalt 4 møter for at man skal kunne ta høyde for smitte og at man rekker å spille kvalik. Det gjør at kampen til søndag, hvor ingen av lagene knapt har vært på is gjør det mer åpent og mye viktigere enn det ellers ville ha vært.


Patrick Eriksson forteller at han ikke har vært på isen siden bortemøtet mot Bergen 5. desember men melder seg klar til søndagsoppgjøret i Tønsberg Ishall.


- Ja, det blir vel trening i morgen for meg og så har dem lagt inn noen ekstra treninger i helgen men vi skal være klare til søndag, forteller han til Hockey4You

.At det blir en spennende kamp er det ingen tvil om og Eriksson er like spent selv om hva man kommer til å møte etter et såpass langt opphold i ligaen.


- Ja, vi får se da. Det blir jo spennende som du sier for man vet jo aldri hvordan de andre lagene har håndtert dette i den pausen som har vært men det er jo noenlunde likt for alle så da er det bare å gjøre det beste ut av det, sier Eriksson.


Tønsberg-trener Andreas Toft mener også at det blir en veldig vanskelig kamp mot Ski hvor det først og fremst handler om gjøre jobben i begge oppgjørene mot dem.


- Skal vi sikre oss kvalikplass så må vi først og fremst vinne mot Ski. Jeg regner ikke bort dem i det hele tatt, for taper vi begge de neste kampene mot dem så er de nesten likt med poeng som oss. Jeg har kjemperespekt for dem, ja vi vant hjemme mot dem men bortekampen var en veldig, veldig tøff kamp. Så Ski blir tøffe - dem er et bra lag, absolutt, sier Toft.


Eriksson fremhever også at det blir en veldig viktig kamp for Tønsberg siden at man ved en seier vil være bedre enn Ski på innbyrdes for Tønsberg sin del.


- Ja, nå har vi vel vunnet to ganger mot dem hvis jeg ikke husker feil, vinner vi mot dem så har vi dem på innbyrdes da så det blir jo en viktig kamp, sier 31-åringen før han fortsetter:


- Vinner vi så skal det nok mye til at de tar oss igjen, mener nå jeg.


Den svenske toppscoreren har latt seg imponere av de blåkledde så langt i sesongen og møter dem til søndag med aller største respekt. Det ble et meget jevnt møte i Ski Ishall i begynnelsen av sesongen hvor Tønsberg til slutt vant 5-3 men en kamp som like gjerne Ski kunne ha stukket av med alle poengene.

- Ja, når vi møtte dem der borte så var det en ganske hard kamp hvor de kom ut og skulle smelle på og ta oss og sånn da. Dem har jo noen som er ganske gode i tillegg til at de er ganske jevne synes jeg.


- Men er du fornøyd med sesongen så langt med tanke på de forutsetningene dere har hatt i forhold til skader osv.?


- Ja, hvis man tenker de kampene i Bergen så vil jeg si at etter forutsetningene så var det meget bra med en seier der, den søndagen burde vi kanskje ha tapt med 10-0 men vi klarte å få med oss et poeng og med litt flaks så kunne vi ha tatt dem i sudden også. Men sånn alt i alt så er vi fornøyde etter alle forutsetningene for Bergen var nok på papiret et ganske mye bedre lag enn hva vi hadde da, avslutter Eriksson.


Søndag åpner altså hockeyen igjen i 2. divisjon med en skikkelig godbit i skjebnekampen mellom Tønsberg og Ski kl. 17.00.

Comments


bottom of page