top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Ski imponerte stort tross tap: - Kjempestolt over gutta

Oppdatert: 28. sep. 2023

Det ble en thriller av en hockeymatch der hvor Ski slo voldsomt tilbake og hadde gode muligheter til å utligne på tampen av kampen men Grüner dro det omsider i land og vant til slutt 3-2

Foto: H4Y / OCN


Det var duket for det andre oppgjøret i "back to back" møtet mellom Grüner og Ski Ishockey der hvor kveldens hjemmelag vant komfortabelt med 8-1 i serieåpningen. Det skulle bli noe helt annet i det andre oppgjøret der hvor Ski imponerte stort i Grünerhallen i går kveld.


Det startet oppskriftsmessig med et Grüner-overtak i starten av oppgjøret hvor hjemmelaget presset på offensivt og Ski måtte forsvare seg så godt de kunne i den første perioden. Omsider skulle Grüner få hull på byllen etter scoring av Julius Kvandal etter drøye 15 minutter spill noe som ble perioderesultatet etter den første perioden.


Hjemmelaget fortsetter å kjøre på i den andre perioden og setter en tidlig scoring signert av Tjue Koblar etter underkant av fire minutter og da trodde nok de fleste at dette fort kunne bli stygge sifre som i den første kampen mellom lagene.


For etter at Ski pådro seg en utvisning tidlig i den andre perioden startet det et voldsomt Grüner-press i det påfølgende powerplayet og videre utover perioden. Bortelaget forsvarte seg godt og en god keeper i Sebastian Heggelund-Nilsen holdt de blågule inne i matchen men måtte til slutt kapitulere etter drøye 11 minutter når Vålerenga-innlånte Herman Mowe satt 3-0.


Etter dette endrer kampbildet seg og Grüner begynner å bli udisiplinerte og pådrar seg en del utvisninger som inviterer Ski inn i kampen igjen. Dette utnytter Vegard Aspehaug som setter 1-3 i spill med to mann mer på isen og som blir resultatet etter to perioder.


I den tredje perioden er det relativt jevnt spill fram til Ski reduserer ytterligere etter drøye seks minutter av perioden ved Sebastian Rismyr Johnsen. Da får Ski-laget momentum og har virkelig trua på at dette kan gå veien og presser til tider Grüner i resten av perioden. På tampen av kampen tar man timeout, tar ut keeper og det er nære på at Ski reduserer men hjemmelaget rir unna presset og vinner til slutt thrilleren med 3-2.


Etter kampen ble Ski sin keeper Sebastian Heggelund-Nilsen kåret til dagens bestemann, vel fortjent.


- I dag fulgte vi gameplan til det fulle, tekka skudd og alle ofra seg og vi kunne ha lurt med oss et poeng på slutten der også. Hvis vi fortsetter å bygger videre på dette her så kan det bli gøy å være Ski-spiller i år altså, sier Heggelund-Nilsen etter kampslutt.


Han forteller videre at laget kom ut og var med fra start og hadde litt mer trua på det enn hva som var tilfelle i den første kampen.


- Plutselig står det 3-2, vi tar ut keeperen og prøver å få 3-3 der. Det er synd vi ikke setter'n der og skyter på siste sekundet men det er mye å bygge videre på her, sier han.


- Det ble mye å gjøre for deg?


- Backene mine gjorde at forholdene ble ganske kurante, dem hadde et par farligheter på slutten der og fikk "läge" men synes vi går ned og tekker mye skudd og presser dem på utsiden og da blir det lettere for meg å være keeper, sier en fornøyd Ski-keeper selv om det ble et tap for det nyopprykkede laget.


Et lag uten nervøsitet

En kamp som Ski var helt på høyde selv om det var forsvarskamp i starten av matchen, så kom de tilbake og hadde et høyt tempo på lik linje med Grüner. Verdt å nevne også at keeper Heggelund-Nilsen sto for Storhamar 2 i 3. divisjon forrige sesong og storspilte mot topplaget Grüner og skal virkelig gi Oscar Darnell en konkurranse mellom stengene denne sesongen. Selv om man var litt skuffet etter tapet var det allikevel en fornøyd Ulf Berglund som Hockey4You pratet med etter matchen.


- Det var et lag uten nervøsitet, vi hadde fått vår første kamp i 1. div. og var helt nullstilte der hvor vi startet helt på nytt. Vi visste hva som gjaldt og jeg synes det ikke hadde vært ufortjent med 3-3 eller 3-4. Selvfølgelig storspilte Sebastian i mål og backene spilte bra alle sammen, alle løperne gjorde jobben 100 %, sier Berglund.


Han fortsetter:


- Jeg er kjempestolt over laget og det vi gjør i dag, er det her vi skal gå videre med så kan jeg si "heads up, boys", humrer han.


- Men det må være moro for deg som coach å se den innsatsen som legges ned av laget her i dag?


- Selvfølgelig og skal vi være helt ærlig så er jo Grüner som gikk ut av Eliteserien og vi fikk en friplass der hvor vi ikke klarte å kvalifisere oss en gang, det er to forskjellige verdener og budsjett som sikkert skiller millioner mellom oss. Vi har bygd vårt lag over mange år og forsterket det littegrann og de nye spillerne passer perfekt inn i vår måte å spille hockey. Jeg er så stolt over gutta samtidig som vi fortsatt har noe å jobbe med men dette skal bli gøy, avslutter han.


Neste kamp for Ski er hjemme mot Gjøvik på lørdag, Gjøvik som forøvrig slo Furuset 4-3 på sudden death i Fjellhallen i den andre kampen for dagen.

Comments


bottom of page