top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Siste nytt fra 1.divisjon: Lørenskog-kapteinen bryter kontrakten: - Trengte et miljøskifte

Oppdatert: 19. jun. 2022

Flere Lørenskog-spillere forlater klubben og neste ut er fjorårets kaptein Marius Johansen og førstekeeper Julian Nylen som begge nå har signert for Furuset

Foto: H4Y/OCN


En del nyheter fra 1. divisjon i dag hvor det har vært en del bevegelser hos klubbene. Den største og ikke minst oppsiktsvekkende nyheten er at fjorårets Lørenskog-kaptein Marius Johansen bryter sin 14 dager gamle kontrakt med klubben og signerer i stedet for Furuset. 24-åringen har spilt 4 sesonger for Lørenskog og var kaptein for fjorårets kruttsterke Lørenskog-lag som måtte se seg slått av Comet i play-in etter fem spilte kamper. - Jeg fant vel ut at jeg trengte et miljøskifte og fant vel ut det litt seint at jeg trengte en ny start. Jeg følte at etter at jeg hadde skrevet under, at jeg trengte noe annet, sier Johansen.


- Så du er ikke i konflikt med klubben?


- Nei, jeg har vært i møter med dem etterpå og det er ikke vonde minner fra min side i allefall. Det var rett og slett bare for min egen del at jeg gjorde dette.


- Hvilke tanker slår det deg at du gjør dette med den rollen du har hatt i klubben? Man vil jo tro at det er mange som ser opp til deg?


- Ja, det vil jeg jo tenke kanskje men allikevel så må man tenke på hva som er best for en selv. Man kan ikke gjøre alle rundt seg fornøyde og ikke være 100% til stede selv.


Johansen forteller at det har vært mye "styr" men påpeker at det ikke har vært noen spesielle hendelser som har gjort til at han ombestemte seg. Nå gleder backen seg til å kle på seg Furuset-drakta og spille under Kenneth Larsen. - Det er spennende ting som skjer i Furuset, flere av mine lagkamerater har gått ditt og treneren liker jeg veldig godt så det var veldig lett å ta det valget. Jeg har spilt mye mot Furuset som junior i tillegg til at jeg var lånt ut til klubben for noen sesonger siden og jeg har bare positive minner fra disse tingene - det er en klubb med mye historie, avslutter 24-åringen.


Julian Nylen følger på til Furuset

Fjorårets førstekeeper i Lørenskog, Julian Nylen, har også valgt å dra til Furuset denne sesongen, overgangen ble klart i går. Han vil danne keeperduo med Anders Haugum som re-signerte litt tidligere etter å ha vært på utlån nettopp fra Lørenskog. Nylen har med ett lite unntak i Viking vært i Lørenskog hele karrieren siden han var 4 år gammel og innrømmer at det er vemodig å forlate moderklubben nå.

- Det er litt av en totalpakke det å prøve noe nytt. Føler jeg har stått på stedet hvil de siste åra og så veit jeg det at de beste sesongene jeg har hatt er under Kenneth (Larsen red anm.). Det virker som Furuset har en god plan rundt det, driver seriøst og har en langsiktig plan som jeg har trua på, sier keeperen og fortsetter:


- Lørenskog har betydd veldig mye for meg og ikke minst er jeg glad i klubben. Det er vemodig å gå men samtidig føler jeg at på det tidspunktet her så trengte jeg noe annet og nytt.


Nylen skal danne keeperpar med Anders Haugum som hadde en meget god sesong for Furuset forrige sesong og Nylen gleder seg til å konkurrere om plassen med makkeren som han har gjort tidligere på Romerike.


- Jeg og han har hatt keeperolle i Lørenskog tidligere også og jeg synes det fungerte veldig bra. Haugum er ung og en veldig god keeper. Han har tid på seg til å ta de stega som trengs samtidig som han har mye av det allerede. Han er en kjempefin fyr som jeg trives veldig med.

- Hva tenker du om det Furuset-laget nå med tanke på alle spillerne som er signert?


- Jeg tror vi kan kjempe om topp 4, det høres sikkert litt hårete ut når man egentlig rykka ned men sånn som ting ser ut så tror jeg uten å ha snakke med laget eller ledelsen at vi skal klare topp 4. Og i play-in kan alt skje.


- Kan det vekke litt hockeyfeber i Groruddalen også?


- Ja, det hadde vært litt moro det med litt folk igjen i Forum. Dem har en stor og fin hall, leverer vi gode resultater så skal du ikke se bort i fra at det kommer litt folk også, avslutter keeperen.


Nylen blir spiller nr. 7 som går fra Lørenskog til Furuset denne sesongen, etter at Anders Haugum og Sander Desmot gjorde sine lån fra Lørenskog til permanente overganger.


Haugum fortsetter i Groruddalen

Nevnte Haugum er også en spiller som har vært i Lørenskog hele karrieren og valgte nå å melde permanent overgang til Furuset. 21-åringen gjorde et solid inntrykk selv om laget slet på bunnen av tabellen og hadde sterk konkurranse med Julius Avén. På tross av dette så ble han satset på i kvalik-kampene.

- Jeg synes allerede i fjor at klubben begynte å ta steg i riktig retning og nå så har de tatt enda flere så jeg er veldig spent på den sesongen her, sier Haugum. 21-åringen var på utlån i klubben i fjor og har høstet mye positive tilbakemeldinger, derfor var det ingen overraskelse at Furuset signerte den unge keeperen til neste sesong.


- Jeg følte at det var et steg opp fra juniorhockeyen men det kom seg ganske fort. Jeg fikk jo dessverre kyssesyken forrige sesong så det gikk to måneder hvor jeg ikke fikk spilt. Men uansett så var det en morsom sesong og jeg trivdes veldig godt i gruppa, forteller keeperen. - Det var en tøff kvalik? - Ja, jeg synes vi var det beste laget. Jeg vet ikke hva som skjedde men synes vi spilte bra matcher. De lagene fra 2. divisjon visste jeg ikke hvordan de var, de var bedre enn det jeg trodde de skulle være så det var ikke noen lette kamper, avslutter han. Les også: Lørenskog-trio til Furuset - trener Kenneth Larsen en faktor

Wibe-Lund og Lørenskog skiller lag Daglig leder Mats Wibe-Lund slutter også i Lørenskog etter enighet med styret. Klubben begrunner dette valget ut i fra en økonomisk situasjon. På klubbens hjemmeside uttaler Wibe-Lund følgende:

"Lørenskog Ishockeyklubb er for alltid i mitt hjerte, og jeg vil takke alle frivillige, spillere, fans og samarbeidspartnere for den innsatsen de har lagt ned side om side med meg i disse årene. Uten dere, ingen klubb. Takk for meg!"

Hockey4You har fått bekreftet at Simen Nielsen etter all sannsynlighet velger å legge opp for å forfølge en sivil jobbkarriere/skolegang samt at Anton Lindström reiser tilbake til Sverige. Eirik Lavik er bekreftet klar for Grüner tidligere denne uken.

Selv om det er en del spillere som har forlatt Lørenskog så jobbes det også med spillere inn i klubben. Den unge og lovende backen fra Grüner Magnus Grønvold Menkerud skal etter det Hoceky4You erfarer være i samtaler om en overgang til klubben. Lørenskog ønsker ikke å kommentere dette men bekrefter dog at de ser etter en importkeeper og løper i fra Norden men at ingenting er klart på nåværende tidspunkt. Unggutten Patrik Dalen er også trolig klar Lørenskog for neste sesong. Man kan se kontraktssituasjonen for klubbene i 1. divisjon i denne oversikten I Comet har Andreas Laschitza signert for en ny sesong. Svensken med norsk pass gjorde en godkjent sesong for de grønnkledde forrige sesong med 21 poeng på 29 kamper.

- Veldig fornøyd med å få med Andreas en sesong til. Jeg har store forventninger på at han kan bidra enda mer, spesielt i den offensive delen av spillet kommende sesong. Den vanskelige første sesongen på seniornivå i nytt land er gjennomført. Andreas er meget seriøs i jobben han legger ned for å utvikle seg og han kan absolutt komme langt i sin hockeykarriere. Vi satser på at han kommer til å bidra med at Comet skal ligge i toppen kommende sesong, sier sportssjef Martin Engebretsen. Videre kompletterte de keeperparet med svenske Simon Zurawski som kommer fra Hockeytvåan og IK Tegs med imponerende 93,3 % forrige sesong. Kribler i magen med tanke på å gå ut foran publikum i Halden Ishall

En annen nyhet fra Halden er at de nå har hentet en lokal unggutt fra Borås HC J20. Haldenseren Oscar Hovland har signert en kontrakt med Comet etter å ha gått på hockeygymnas i Sverige. - Veldig positivt for oss å få hjem unge spillere som Oskar som ser at det er utviklingspotensialet i Comet. Han er en ambisiøs hockeyspiller som vil bidra med høyt tempo, han er også en solid toveisspiller og kan også levere litt poeng, sier sportssjef Martin Engebretsen. Hovland gleder seg stort til å debutere som senior i Comet-drakta etter at han forlot klubben som 13-åring. - Det er både morsom og kult å være tilbake igjen og i allefall med en såpass bra stall som det er nå. Jeg gleder meg veldig til å spille foran Comet-fansen og Halden Ishall, forteller Hovland. 19-åringen forteller han alltid har sett opp til spillere som Herman Kopperud, Fredrik Olsson og Paulius Gintautas og synes det blir spesielt å spille med nettopp Kopperud neste sesong.

- Ja, det blir kult det. Han er bra spiller, et forbilde på trening og på match. Han går fram som et godt eksempel både på isen og fys-rommet så det skal bli kult, svarer han.


- Du er jo et ubeskrevet blad, hva kan du bidra med for Comet?


- Jeg tror jeg er ubeskrevet blad for mange, det er nok ikke mange så vet så mye om meg enda. Men jeg håper jeg kan bidra med bra spill i begge ender av banen og fysisk spill, litt som en powerforward type. - Som haldenser så er du vel fornøyd med at Comet tok en telefon og ville ha deg på laget? - Ja, det har alltid kribla i magen når man tenker på at man får muligheten til gå ut på isen når det sitter 1000 i Halden Ishall og heier og hoier, det er noe spesielt med det. Jeg gleder meg til å vise meg fram og vise hvem Oskar Hovland er, avslutter unggutten til Hockey4You. Comet har også signert Ulrik Løvdal som hadde en sterk sesong i Gjøvik forrige sesong, den 22-rige backen har signert for en sesong. - Sist sesong for min del følte jeg var ganske bra, jeg følte jeg leverte bra både defensivt og offensivt. Jeg ønsker å spille en morsom og offensiv hockey. Jeg gleder meg også til å komme “hjem” da jeg er Fredrikstad gutt, sier Løvdal til klubbens hjemmeside.

Ny svensk keeper til Hasle-Løren I Hasle-Løren har man hentet keeperen Victor Kilefors Petterson i fra Segeltorps IF i HockeyEttan. 22-åringen fra Stockholm har aldri vært i Norge før og innrømmer at han ikke er så god på det norske språket. Unggutten har tenkt til å se på den norske serien "Skam" for å lære seg bedre norsk før han ankommer Løren Ishall og gleder seg til å komme til hovedstaden til høsten. - Jeg synes det kommer til å bli kjempespennende. Jeg har aldri spilt i utlandet så det skal bli kult å se hva Norge har å tilby. Jeg har hørt at det tydeligvis skal være en morsom hockey så det blir spennende, sier Pettersson.

- Hva vet du om Hasle-Løren fra før av? - Nei, det er ikke så mye. Jeg vet at det har vært noen svensker som har spilt der og har trivdes bra. Og at det er en klubb som ønsker å utvikle spillere og jeg vil jo utvikle meg så det passer bra. I Sverige ønsker man keeperen lykke til videre med spill i norsk 1. divisjon. "Målvakten Victor Kilefors Petersson har skrivit kontrakt med Hasle/Lören som spelar i norska andraligan. Victor har haft en bra utveckling i Segeltorp under de senaste två säsongerna och får nu alltså möjligheten att pröva vingarna utomlands. Ett stort tack Victor för insatserna i Torpet och lycka till!" skriver Segeltorps IF på sin hjemmeside. I Narvik er det foreløpig stille før stormen etter at det ble kjent at sportssjef André Lysenstøen måtte gå som følge av klubbens økonomiske utfordringer. Men klubben har bekreftet til Hockey4You at man jobber med et trenerteam fra Sverige uten at noe er klart og at det er flere spillersigneringer på gang.


Hockey4You følger bevegelsene videre i 1. divisjon fremover utover sommeren.

Comentarios


bottom of page