top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog-trio til Furuset - trener Kenneth Larsen en faktor

De siste dagene har flere spillere forlatt Lørenskog til fordel for Furuset etter at Kenneth Larsen ble ansatt som trener, sist ut til å forlate Lørenskog er Patrik Vaakanainen

Foto: H4Y / OCN Hellerød, Skjervold og Vaakanainen er siste tilskudd for Furuset


Først ut var nyheten om at backen Tan Hellerød hadde signert for Furuset neste sesong, deretter sprakk nyheten om at Kristoffer Skjervold fulgte etter. I dag er det altså klart at Patrik Vaakanainen også følger sine lagkamerater til Furuset og forsterker laget betydelig foran neste sesong.

Hellerød kommer etter to sesonger i Lørenskog og før det spill i Narvik på det høyeste nivået men forteller ikke at det er noen dramatikk bak den overgangen.


- Nei, det er vel ikke noe dramatikk. Jeg følte at det var mye rundt Lørenskog som ikke var helt på stell så man orker ikke mer av det og har lyst til å prøve noe nytt, sier Hellerød.


25-åringen er opprinnelig Furuset-gutt og har spilt i daværende GET-ligaen med Lørenskog og Narvik samt Champions Hockey League med Lørenskog i 2016/2017 sesongen og blir et viktig tilskudd for Furuset. Han påpeker at trener Kenneth Larsen spiller en rolle for at han velger nettopp dem.

- Jeg har spilt for han før og han er en bra trener, så det er en av grunnene til at jeg valgte Furuset også, forteller Hellerød.


Backen kommer fra en god sesong i Lørenskog hvor sesongen endte med 2. plass og play-in tapet mot Comet.


- Det var gøy de fem kampene der men det var selvfølgelig trist å tape. Vi hadde en ganske bra lagmoral i laget gjennom play-in der. Det var jævlig kjipt og jeg følte at det kunne gå begge veier der, begge lag var gode. Sesongen for min del så startet det litt dårlig der hvor jeg følte at jeg ble satset litt lite på i begynnelsen, etter hvert så løsnet og jeg følte at jeg tok plassen i laget.


- Kan du si noe om den turbulensen som har vært?


- Jeg har ikke lyst til å si så mye om det egentlig, det får dem ta selv. Jeg har ikke så lyst til å gjøre noe ut av det, sier Hellerød.


- Tror du flere spillere forlater Lørenskog?


- Ja, det tror jeg, dessverre, avslutter Hellerød.


Prøve noe nytt - gjenforenes med tidligere trener

Fjorårets assisterende kaptein Kristoffer Skjervold har også valgt å forlate Lørenskog til fordel for Furuset og mener at turbulensen i klubben har vært slitsomt å forholde seg til men han går til Furuset av helt andre grunner.


- Jeg går til Furuset først og fremst fordi jeg vil prøve noe nytt og fordi de signerte Larsen som trener. Det er en trener jeg trivdes veldig godt med når han var i Lørenskog, jeg følte at han fikk mest ut av meg og utviklet meg best. Samtidig har man ikke lykkes med opprykk de siste tre årene i Lørenskog så tenkte jeg at hvis man skal komme seg opp til det øverste nivået så får vi gjøre det på en annen måte, i tillegg skal Furuset samarbeide med Grüner og kanskje det er muligheter der også, sier Skjervold.


At Kenneth Larsen har en tiltrekningskraft til sine tidligere spillere er det ingen tvil om og Skjervold fremhever trenerens egenskaper.


- Jeg synes han er en veldig bra trener, veldig flink til å få folk til å skjønne oppgavene sine og gjøre dem bra. Egentlig er han bare god til å få det beste ut av folk og så er han litt menneskekjenner og lærer seg å kjenne spillerne sine, det var i alle fall det inntrykket jeg fikk når jeg har hatt han, forteller Skjervold.

23-åringen forteller også noe om turbulensen som har vært slitsomt selv om det ikke er årsaken til at han forlot klubben av den grunn.


- Ja, det har vært litt turbulent og som spiller så får man alltid med deg ting som skjer og det er litt slitsomt å måtte forholde seg til ting. Nå har det heldigvis ikke gått direkte utover meg utover det at man bryr seg om klubben og har lyst til at det skal være bra. Jeg føler at det tok mye energi for meg og åpenbart for flere av spilleren og det er derfor folk søker nye utfordringer andre steder også, svarer Skjervold.


Forsvarer trenerne i varslingssaken

I januar sprakk nyheten på TV2 om at at det hadde vært en varslingssak i klubben mot begge trenerne hvor angivelig spillere skal ha følt seg trakassert. Skjervold var like sjokkert som trenerne når de mottok varslet og han tar dem gjerne i forsvar når han ser tilbake på saken i dag.


- Når saken kom opp så fikk jeg ganske sjokk fordi jeg var jo assisterende kaptein i Lørenskog og følte jeg hadde en del ansvar og skulle ta vare på en del folk og det hadde gått meg helt hus forbi at noen hadde følt seg det. Jeg var ikke klar over det i hele tatt og vet fortsatt ikke hvem av spillerne det skulle ha vært. Det var en veldig vanskelig situasjon å forholde seg til når man ikke hadde noe særlig informasjon.


- Hva tenkte du om trenerteamet i den saken her?


- Jeg synes det var jævlig trist. Sånn som Niklas (Andresen red anm.) har jeg kjent i flere år og jeg veit at han ikke er en dårlig person i det hele tatt og trenere skal være litt autoritære men har aldri sagt noe sånn som noe skal føle seg på den måten. Det samme gjelder Espen (Olsen Lie red anm.) som er trebarnsfar og han går ikke rundt å sjikanerer folk, sier Skjervold og fortsetter:

- Jeg har hatt god dialog med de i ettertid og har sagt at jeg skal bytte klubb, de er veldig forståelsesfulle, har respekt for meg og jeg har inntrykk av at de er ordentlige folk.


På tross av en litt spesiell sesong så forlater løperen Lørenskog med gode minner og lukker ingen dører selv om han går til Furuset denne sesongen.


- Jeg er absolutt glad i Lørenskog og hadde min tre beste seniorår der og fått helt utrolig mange gode venner og relasjoner der. Jeg har lissom ikke sagt hadet til Lørenskog på noe som helst måte men bare satt det på vent kan du si. Bare håper at ting ordner seg der, jeg har satt veldig pris på den klubben, det gjør jeg, avslutter løperen.


Siste tilskuddet for de blåkledde er Patrik Vaakanainen som har spilt i Lørenskog bortimot hele livet men som nå har valgt å forlate Lørenskog til fordel for Furuset. Til Hockey4You ønsker ikke Vaakanainen å kommentere overgangen utover at han gleder seg til å spille for Furuset neste sesong.


Kommentare


bottom of page