top of page
  • Forfatterens bildeOle Christer Nylende

Signeringsgodis i Halden: Klar for de tre neste sesongene

Årets store overgangssaga i Halden er over etter at Paulius Gintautas har signert en 3-års kontrakt med Comet


Foto: Sofie Alexandra Kitterød


Årets store overgangssaga i Halden skal nå omsider har fått en lykkelig slutt etter at Comet og Paulius Gintautas har blitt enig om kontrakt for de tre neste sesongene.


29-åringen har lang fartstid i norsk ishockey og kom til Comet i 2014 og ble en umiddelbart en hit for klubben. Han gjorde 310 poeng på 263 kamper for Comet før han gikk videre til Sparta i to sesonger.


"Vi ser jo Paulius som en lokal gutt, en goalgetter og en som kan avgjøre kamper"

Hockey4You har i flere omganger skrevet om at Gintatuas nærmest har vært klar for klubben før det kom fram at klubben hadde økonomiske utfordringer som måtte løses. Nå er sportssjef Martin Engebretsen meget fornøyd med å kunne presentere sin "hjemvendte sønn" for spill de neste tre sesongene.


- Ví er så klart fornøyde med å lande denne avtalen. Paulius er den type spiller vi manglet litt i Comet i fjor. En goalgetter og en trussel i powerplay. I tillegg til dette får vi tilbake en mer total spiller enn sit han forlot Comet til fordel for Sparta. Han har tatt store steg i den defensive delen av spillet, noe som er viktig for oss som kommer til å kjempe på nedre halvdel av tabellen. Så alt i alt er vi veldig fornøyde med dette, sier en smørblid Engebretsen til Hockey4You.- Kan man kalle det Comets viktigste signering for sesongen?


- Det er helt klart en viktig signering. Vi ser jo Paulius som en lokal gutt, en goalgetter og en som kan avgjøre kamper. Så det er helt klart at han vil være veldig viktig for oss. Det har ikke vært noen hemmelighet at vi har ønsket oss han tilbake.


- Og ikke minst for tre sesonger også?


- Det gjør jo det litt mer forutsigbart for klubben med tanke på den økonomiske situasjonen vi er i, så er det selvfølgelig lettere å signere en spiller av en slik kaliber på en langtidskontrakt for da viser man jo at det her er noe klubben ønsker å satse på og han ønsker å satse på klubben. Vi er jo selvfølgelig veldig fornøyde med det for det er ikke typisk han å signere lange kontrakter.To spillere som fortsatt er sterkt linket til klubbener er Daniel Trnavský og Ugnius Cizas der hvor sportssjefen åpen forteller at han er interessert i knytte dem til Comet. Samtidig skal det også inn en førstekeeper som høyst sannsynlig nå vil være en importkeeper. Men de økonomiske utfordringene til klubben gjør det vanskelig for Engebretsen å forplikte seg til spillere så lenge det er så usikkert som det er.


- Det er jo litt sånn dårlig gjort da men vi prøver jo å holde de vi har snakket med på gress og så er det kanskje hvor begrenset hvor lenge man klarer det. Men vi kan ikke gå videre før det økonomiske er på plass og nå er det slik at hver enkeltsignering må vedtas av styret og mener de at vi ikke har råd så må vi respektere det, sier Engebretsen.Han fortsetter:


- Det er 100 % helt krystallklart at vi må ha inn en førstekeeper så det er på en måte høyest på prioriteringslista akkurat nå.


- Er det en frustrasjon at spillere glipper som følge av at du ikke kan love noe før økonomien er på plass?


- Klart det blir jo frusterende for jeg har et veldig hjerte for klubben og forstår at den situasjonen vi er i er veldig krevende. Ønsker på ingen som helst måte at klubben skal gå helt i grus så har jeg en forståelse samtidig som man blir litt utålmodig med at spillere glipper. Men vi må på en måte erkjenne at det er den situasjonen vi er i og så får vi plukke de "bæra" som er igjen til slutt når vi har mulighet, avslutter Comets sportssjef Martin Engebretsen.


Men sportssjefen har helt klart fått et av sine ønsker oppfylt når han nå har hentet hjem publikumsfavoritten de neste tre sesongene.


Alle bilder Paulius Gintautas: Sofie Alexandra KitterødStatistikk Paulius Gintautas:Kommentare


bottom of page