top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Runar Hoff Skaråsen (26) blir ny daglig leder i Nidaros

Nidaros har ansatt Runar Hoff Skaråsen som ny daglig leder fra og med 1. august og blir med det klubbens ansikt utad fremover

Foto: SJ Photo


For det blir den klassiske historien om den hjemvendte sønnen som vil bekle en av klubbens aller viktigste roller. Etter å ha bodd og studert i Bergen siden 2018, klarte 26-åringen å oppnå en bachelor i markedsføring og salgsledelse. Jobben i Bergen var klappet og klart, Skaråsen var tiltenkt som Key Account Manager i en av byens restaurant- og hotellkjeder - det var inntil Nidaros ringte.


- Ja, jeg hadde tenkt til å fortsette å bo i Bergen egentlig og hadde akkurat takket ja til en veldig interessant jobb, men så kom jo det her i min hjemby der hvor jeg har tilbragt de 15 første åra av mitt liv minus par år på Lillehammer. Jeg får jo den muligheten til å jobbe med ishockey som jeg har brent for store deler av livet og kan gjøre det her på godt over 100% vil jeg si, kanskje nærmere 150%, sier den nytilsatte daglige lederen til Hockey4You.


"For å si det mildt så er det en drøm som går i oppfyllelse" Skaråsen om Nidaros-jobben

For Runar Hoff Skaråsen har selv spilt ishockey på juniornivå i Trondheim og rakk så vidt å få med seg TIK-tida men det er hovedsakelig Rosenborg-epoken han husker best. Selv om han forteller at han bare har vært "ansatt i 3 timer" når Hockey4You snakker med han, så brenner han for trønderhockeyen og har hatt tid til å glede seg til å ta fatt i jobben.

- Det er bare en drøm. Hvis man hadde sagt til meg for 4 år siden når jeg begynte å studere at man skulle ende opp med å kan jobbe med du brenner så mye for, så vet jeg ikke om jeg hadde trodd på det for å være helt ærlig. For å si det mildt så er det en drøm som går i oppfyllelse, sier Hoff Skaråsen.


- Det er vel ikke så mange som får den muligheten der når man er 26 år?


- Nei, jeg har vært veldig heldig og takknemlig for den muligheten ikke minst. Er ikke mange under 30 som får den muligheten så det er bare gripe og jobbe rævva av seg. Jeg har stort hjerte for trøndersk hockey og idrett, fortsetter han.For det er mye å ta tak i for Nidaros og oppgavene for Skaråsen er store. Klubben er tilbragt de siste 6 årene i 1. divisjon og har et sterkt ønske om å rykke opp til landets øverste liga. Hockeyinteressen i byen har alltid vært der og det er mye historie i Leangen Ishall, faktum er at hele norsk hockey ønsker en trønderlag på toppen av norsk ishockey men det koster penger.


- Ja, det blir å bygge sunne og gode relasjoner, ut mot sponsorer og det å skape en god merkevare og "brand" av trøndersk hockey som kanskje ikke har vært så bra som jeg mener det er og burde være. Det er det jeg ser for meg vil være den viktigste oppgaven jeg kommer til å gjøre i denne rollen. Rett og slett gjøre klubben mer attraktiv og ha muligheten til å tiltrekke seg større sponsorer, sier Skaråsen.


- Hva blir den største utfordringen din i første omgang?


- Det blir nok rett og slett å kartlegge hvor vi må forbedre oss og hvordan vi skal nå ut til flere og gjøre seg mer attraktiv. Det blir å lage planer for utvikling det neste året, 3 år og 5 år tror jeg kan bli det mest krevende.

Foto: IMAGO / Beautiful Sports


Nidaros er inne i sesong nr. 2 av sin 3-års plan om å rykke opp til Fjordkraft-ligaen. På sportslig ledelse sitter Martin Jansson som har høy status i klubben og er betraktet som et scoop da han ble hentet fra Frölunda i 2020. Han har sakte men sikkert bygd opp et lag der hvor store delen av stammen består av trøndere som pr. nå teller 13 mann i stallen samt fått hentet inn Jordan George (bilde) på 3-års kontrakt. George herjet i daværende GET-ligaen for både Rosenborg og Stjernen og har de senere årene tilbragt tiden i tyske DEL 2. Han skal i tillegg jobbe på markedssiden i klubben ved siden av det å være en av bærebjelkene i et ungt Nidaros-lag til høsten.


- Jeg har jo ikke vært så mye rundt klubben enda men jeg har jo forhørt meg litt rundt og må si at det ser veldig lovende ut. Spesielt på backsiden synes jeg vi har tre gode backpar som både er unge og lovende men også noen erfarne på løpersiden. Det kan fort hende at det kommer flere signeringer også uten at jeg kan love noe selvsagt, sier 26-åringen.


"Jeg vil holde han som en av de beste i de to øverste divisjonene i Norge" Jansson om Jordan George

Klubben har også bygd opp en solid organisasjon i tillegg til det sportslige som den daglige lederen vil ha i ryggen. Inn har Frode Storesund kommet som styreleder hvor han blant annet er prosjektleder for anerkjente Kongsberg Gruppen. Med seg har man også fått med seg konserndirektør fra TrønderEnergi Ståle Gjersvold. De øvrige styremedlemmene er Roger Harli, Jon Martin Sørgård, Marianne Moe Steen, Geir Morten Myhre og Stig Sjåland. Alle har lange og varierte styrebakgrunner samt gode relevante utdannelser i bunnen for å kunne drive hockeyklubben fremover.


Jordan George skal utgjøre forskjellen for Nidaros

Det er ingen tvil om at signeringen av Jordan George vil være med å sette Nidaros på toppen av 1. divisjonstabellen om alt klaffer. Amerikaneren hadde flere tilbud på hånda deriblant fra Fjordkraft-ligaen men med sin trønderske kjæreste og mulighet for en sivil jobb i klubben tiltrakk George tilbake til Trondheim.

- Jordan kommer til å bety en hel del for oss, både poengmessig men også at han tar en lederrolle i gruppa. Han har jo erfaring fra både DEL og DEL2 men også tilbake i norsk hockey tidligere så har han gjort det veldig bra så han kommer til å bety enormt mye for oss. Jeg vil holde han som en av de beste i de to øverste divisjonene i Norge, forteller sportssjef Martin Jansson.


Men det vokser også godt i klubbens yngre avdeling. Sportssjef Jansson vegrer seg for å signere så mange flere spillere for å kunne gjøre plass til unge, gode trøndere i laget.


- Vi har veldig mange interessante juniorer og det er viktig for oss og norsk hockey at de er med og sloss om plasser i laget. Vi skal ikke bare signere nye spillere bare for signeringens skyld, det skal også finnes plass å ta seg oppover også. Slik jeg ser det så er det flere unge spillere som kan konkurrere om plassene både innenfra men også utenfra. Det er nå slik at Nidaros har blitt en attraktiv klubb for unge spillere og så håper jeg at vi kan forbedre våre egne spillere også, forteller Jansson og fortsetter:

- Jeg har tre navn som jeg tror veldig mye på og det er Sebastian Moe Marthinsen (19), William Karjalainen-Albertsen (19) og til sist Amund Midtdal (19) som har kommet hjem fra Lillehammer.


Det er tre veldig spennende navn og jeg tror at disse kan være med å snuse på landslagsplasser også, avslutter han.


Bygge stein for stein - etablere seg i Fjordkraft-ligaen

Det sportslige er en ting i Trondheim, men det administrative var også like viktig for den nye daglige lederen når han valgte å takke ja til den lukrative jobben i byens spirende hockeylag.


- Jeg synes vi har veldig ivrige folk i styret i tillegg til en veldig flink sportssjef som er inne i sitt andre år nå. Det virker som ting er veldig på gang, ikke bare på spiller men også på det administrative. Det var litt det jeg så på hvis jeg skulle takke ja til den jobben her er at det ikke bare var på det sportslige var på plass men at det var ambisjoner om å bygge litt organisasjon rett og slett, sier daglig leder Runar Hoff Skaråsen og fortsetter:


- Det er nok alfa omega hvis man skal gjøre det godt - selvfølgelig kan alle rykke opp å få en sesong i Fjordkraft men målet vårt er jo at på et 5-års perspektiv at vi skal etablere oss i Fjordkraft og være et lag man skal regne med i et sluttspill hvert år på sikt. Da må vi bygge stein for stein, ha dyktige folk både på is, trenerfront, administrasjon og ikke minst frivillige, avslutter den unge trønderen til Hockey4You.


Nidaros skal ha oppkjøringskamper mot Norge U20 den siste helga i august i Varner Arena samt to treningskamper mot Bergen i første helga i september. Dessuten jobber klubben videre med å få møtt noen svenske lag også i oppkjøringen.
Foto Jordan George: IMAGO / Eibner

Foto Sebastian Moe Marthinsen: H4Y / OCN


Kommentare


bottom of page