top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros henter toppkeeper fra Gjøvik

Nidaros har hentet den svenske toppkeeperen Alexander Johansson som spilte i Gjøvik Hockey forrige sesong

Foto: Dan Kenneth Reinli


24-åringen fra Jönköping hadde en kanonsesong for Gjøvik forrige sesong og var en av bærebjelkene i laget og var matchavgjørende i flere av kampene. Gjøvik og Nidaros kjempet en bitter kamp om det siste play-in plassen som Nidaros gikk seirende ut av. Neste sesong skal altså den svenske keeperen spille i Trondheim.


- Det er ulike årsaker til at jeg bytter klubb nå. Jeg tror Nidaros passer meg bedre og at jeg har bedre forutsetninger enn jeg hadde Gjøvik, forteller Johansson.


- Dere var vel litt rivaler i serien, hvordan tror du Gjøvik føler om dette?


- Det påvirker ikke valget mitt egentlig, jeg velger det som kjennes best for meg. Det kan hende at de ikke så er fornøyd med det men sånn er det. Men det skal sies at jeg trivdes bra i Gjøvik og jeg ønsker dem lykke til og håper det går bra for dem, sier han videre.

Johansson hadde en plan om et Norges-eventyr på bare en sesong i Gjøvik før han skulle dra tilbake til Sverige men trivdes såpass i Norge at han ville bli. Når tilbudet fra Nidaros kom så var det ikke noe vanskelig valg for han.


- Sesongen har vært kul, det har vært et eventyr, gøy å kunne få møte nye spillere og oppleve nye ishaller. Jeg har trivdes veldig godt så jeg hadde et ønske om å fortsette i Norge. Jeg har bare vært i Trondheim en helg men jeg har hørt mye bra om byen og har snakket en del med Martin (Jansson) som virker dyktig og profesjonell i det han gjør, avslutter Johansson.


Sportssjef Martin Jansson er selvfølgelig svært fornøyd med å sikre seg en av divisjonens beste keepere til trønderne.


- Først og fremst signerer vi han fordi jeg og klubben mener at han var den beste keeperen i serien forrige sesong. Han viste best stabilitet gjennom hele året. Det fantes selvfølgelig andre bra keepere men Johansson spilte på et lag som hadde 7-800 skudd på seg og hadde fortsatt topp 2 plass i keeperligaen.


- Dere henter toppkeeperen fra "rivalen" deres i ligaen?


- Det er nok mer rival for Gjøvik enn for oss tror jeg. Og så gjorde Gjøvik det bra i fjor men de bygde sitt spill på Alexander (Johansson) da, skal vi ta ekstra steg så bør vi få inn en toppkeeper og det synes jeg vi får i denne keeperen, sier sportssjefen til Hockey4You.Alle foto: Dan Kenneth Reinli

Comments


bottom of page