top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lukas Rhodin fortsetter i Nidaros, avslo tilbud fra flere andre klubber

21-årige Lukas Rhodin hadde flere klubber å velge mellom men valgte til slutt å bli i Trondheim

Foto: H4Y / OCN


Unggutten i fra Åmål i Sverige spilte sine siste år av sin juniorkarriere i Färjestad før han satte kursen mot Norge og Tønsberg i 20/21-sesongen. For øvrig en tung sesong hvor laget endte med nedrykk.

Videre fikk han tilbud om å spille i Nidaros forrige sesong og har sakte men sikkert fått tillit og gjorde respektable 13 poeng på 31 kamper som back. En som var veldig fornøyd med denne nyheten er fjorårets kaptein Sigve Bråten.


- Først og fremst er han en fantastisk fyr i og rundt garderoben. På isen så snakker han for seg sjøl, han er en fantastisk skøytegåer og har et bra blikk. Så for Nidaros sin del så er dette veldig gode nyheter, sier Bråten.

Bråten forteller videre at han føler Rhodin har vokst som spiller utover sesongen og at det er stor forskjell å spille for Tønsberg i bunnen av tabellen og Nidaros som kjemper i toppen.


- Første året hans var i Tønsberg der hvor de har en måte å spille på som for eksempel defensivt og og en helt annen spillestil. Han hadde helt sikkert 28-30 minutter hver kamp og det å komme over til en klubb som har litt andre forventinger til sesongen, konkurrerer mer med alle lagene og har flere spillere å dele tida på - når han ble vant til det så synes jeg han vokste mer og mer.


Bråten har fortsatt ikke signert kontrakt med Nidaros men legger ikke skjul på at han stortrives og ønsker seg videre i klubben. Dessuten er han veldig fornøyd med sportssjef Martin Janssons lagbygging og neste sesongs backbesetning.


- Martin (Jansson) har gjort jobben sin han, synes det virker veldig lovende. Det er artig og spennende å se at det er trønderske spillere som kommer hjem igjen og det er en trend vi har lyst til å snu litt. Vi har et veldig bra kull i U15-årgangen som gjorde en veldig bra sesong som blir U16 neste år som kan bli sykt bra. Klarer vi å beholde 90 % av dem så har vi noe å bygge videre på, sier Bråten.


- Så det skal mye til for å få deg vekk fra Trondheim nå?


- Ja, det skal det.


Jobben i barnehagen var viktig

I følge Hockey4You sine opplysninger var Bergen sterkt inne i bildet med å kunne kapre 21-åringen men et sterkt bånd til en sivil jobb i barnehagen i Trondheim og en sjef som hadde et sterkt ønske om at svensken skulle fortsette, skal ha vært vekten på skålen for at Rhodin spiller for Nidaros neste sesong.


- Jeg har en jobb nå som jeg trives med og så har jeg det veldig bra her i Nidaros så da ble det til at jeg ble her. I blant vil man jo teste noe nytt men jeg følte at Nidaros var best for meg i tillegg til at lagbygget ser veldig bra ut, så det var vel egentlig ikke noe vanskelig valg, sier Rhodin til Hockey4You.


21-åringen kom fra Tønsberg forrige sesong som lå og kjempet om å unngå nedrykk og han forteller at det ble en stor omstilling å komme til Trondheim.


- For egen del så synes jeg at det var en helt ok sesong. Det var jo litt av en omstilling å komme til Nidaros, det var en fin tid i Tønsberg men det var ikke mange matcher man vant. Men jeg vet at jeg kan være bedre og det skal jeg nok vise neste sesong, forteller Rhodin.


- Hva tenker du om lagbygget så langt? Ny keeper fra Gjøvik og en løper fra DEL blant annet?


- Ja, det er to klasseforsterkninger så det ser veldig bra ut. i tillegg til dem andre som har kommet så er det også en veldig bra kjerne i laget, avslutter han.

Alle øvrige foto: SJ Photo
Comments


bottom of page