top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nye backer til Ski - keeperjakten godt i gang

Ski Ishockey har i dag forsterket backrekka med William Henriksson etter at han har vært på prøvespill hos klubben. I tillegg er keeperjakten godt i gang etter at Andreas Johansen valgte å legge opp

Foto: H4Y / TB


Ski Ishockey forsterker troppen med en ytterligere svensk spiller og det er unggutten William Henriksson som kommer i fra HockeyEttan-klubben Vännäs. Han har vært på prøvespill hos Ski Ishockey i en periode og coach Ulf Berglund var såpass fornøyd at man valgte å signere en kontrakt med 20-åringen.


- Det begynte vel egentlig med at en agent tok kontakt som sa at han hadde en spiller som skulle spille i HockeyEttan og Köping men som hadde blitt ledig etter at de ikke hadde fått elitelisens. Jeg fortalte at vi egentlig var fullt på backsiden men det viste seg at spilleren var veldig intens på å kunne komme å vise seg fram, tilbød seg sjøl om å kunne komme på prøvespill og han imponerte fra trening én, derfor ga jeg tidlig beskjed om at han ville jeg ha med videre, sier Ski-coach Ulf Berglund.

Henriksson trente en uke med laget, dro hjem og fikk et kontraktsforslag fra klubben som han valgte å akseptere og spiller til høsten i norsk 1. divisjon. Han er den femte svenske signeringen under 22 år for Ski-laget som nå har en snittalder på 21,34 år i troppen.


- Det er igjen en ung spiller fra Sverige som vi henter og Eliteprospects-tallene er kanskje ikke de mest imponerende men han har absolutt spilt på det absolutt høyeste junior-nivået i Sverige i Vita Hästen og Karlskrona. En veldig skøytesterk spiller som er veldig god med puck og en offensiv back først og fremst selv om man ikke ser det i statistikken fra tidligere, forteller Berglund.


Han påpeker også at han ligner litt på Comets David Nilsson i spillestilen.


- Ja, det er en litt kopi av han vil jeg si så det kan bli spennende å se han i norsk hockey og om han kan få den samme utviklingen som Nilsson fikk i norsk hockey når han kom til Haugesund og Bergen og som senere tok han til Eliteserien. Det er en back med mye potensiale, understreker han.


I tillegg har det også blitt klart at de låner unggutten Erik Erkleiv i fra Stjernen Hockey gjennom samarbeidsavtalen klubbene har seg mellom. Backen var med på tampen av fjorårssesongen hvor han gjorde 13 poeng på 5 kamper i 2. divisjon og ble med laget i kvaliken på Gjøvik.


- Han har fått et juniorkontrakt med Stjernen som gjør han tilgjengelig som lånespiller for Ski Ishockey og han kommer til å lånes inn til kamper og en del treninger, han kommer til å representere både Stjernen U20, A-laget ved skader og Ski Ishockey, sier han.


Berglund fortsetter:


- Vi setter utrolig stor pris på at han er tilgjengelig for oss for det er en av de spillerne jeg synes er mest lovende av de 2005-backene som er igjen i Norge. Jeg vet hva han går for, jeg har fulgt han siden han var 14 år i Furuset så det er en spiller jeg eksakt vet hva jeg har.


På keeperjakt

På en annen side så leter også Berglund etter en ny keeper etter at han fikk den overraskende beskjeden om at Andreas Johansen valgte å legge opp tidlig i sesongoppkjøringen i en alder av 24 år.


- Det var absolutt ingenting man hadde forventet at Andreas skulle legge opp. Jeg hadde jo forventet at vi hadde hentet inn en keeper som skulle sloss om å være førstekeeper, det var en nedtur så klart som man ikke hadde sett komme.


Tilfeldighetene skulle ha det til at man kom i kontakt med den tidligere Sparta-keeperen Samuel Ward som har giftet seg og flyttet til Sarpsborg. Den svenske toppkeeperen var tre sesonger i Sparta og gikk videre til Västerviks i HockeyAllsvenskan men har også vært innom SHL. Der var Ward med på en trening for Ski for å teste mulighetene etter å ha vært ute i en lengre tid med skade.

- Ja, det stemmer. Han vurderte å kunne komme tilbake til ishockeyen og har vært med oss på trening. Dessverre så viste det seg at hans tidligere skade satte en stopper for spill, han gjorde et ærlig forsøk men kroppen holdt ikke og det blir ikke noe ishockey på han. Det var synd men det er sånn spillet er og da er vi fortsatt på jakt etter en keeper, forteller Ski-sjefen.


Han forteller videre at det nå mest sannsynlig blir en importkeeper og at det er trolig to svenske keepere som de har på radaren for å kunne komme til Ski.


- Vi har to keepere som vi ser veldig, veldig nærme på men jeg vil ikke avsløre noe mer om hvem disse er, avslutter han.Statistikk William Henriksson:


Comments


bottom of page