top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Nidaros i krise, tapt fem av de siste seks kampene etter at Ski vant i Trondheim

Det som så ut som en normal dag på jobben i går med en komfortabel 7-1 seier, endte et sjokktap 1-5 for bunnlaget Ski Ishockey på hjemmebane i dag

Foto: H4Y / OCN


Det vil seg ikke for seriefavoritten Nidaros som kun har maktet å vinne én kamp på de siste seks kampene, i dag tapte de mot bunnlaget Ski Ishockey som til gjengjeld spilte en god kamp og tagget hjemmelaget i store deler av kampen. De fleste ville nok på forhånd ha trodd at Nidaros skulle kjøre over lille Ski som de gjorde i dagen i forveien etter at de vant komfortable 7-1.


Kampen startet godt for bortelaget hvor Kyrre Hellerud får sette pucken i kassa etter bare 7 minutter og sender Ski i føringen i kampen. Nidaros kommer tilbake og et nydelig mål og klikk-klakk spill mellom Jordan George og Zebastian Bodini gjorde at sistnevnte kunne utligne resultatet til 1-1 etter drøye 14 minutter.


Allikevel skulle Ski kunne gå til pause med en ledelse etter at Ulrik Utakleiv får satt pucken bak Alexander Johansson i Nidaros-kassa med 37 sekunder igjen å spille.


Samme mann skulle øke bortelagets ledelse i den tredje perioden, etter at den andre perioden endte resultatløst, der hvor Utakleiv puttet sin egen retur i målet til ellevill jubel for bortelaget etter pasning fra Eirik Sæby. Da var det bare spilt i underkant av fem minutter av perioden.


Og det var andre rekka til Ski med Kyrre Hellerud, Eirik Sæby og Ulrik Utakleiv som var toneangivende for kvelden. For etter underkant av 10 minutter får nevnte Sæby kronglet inn pucken til 4-1 og hjemmefansen kunne ikke tro hva de var vitne til med tanke på kampen dagen før.

Det skulle bli vondt verre for Nidaros når William Hildebertsson setter pucken kontant i målet etter dropp ved spilte 16 minutter og fastsetter dermed sjokkresultatet til 5-1 til Ski Ishockey der hvor Ski-keeper Oscar Darnell blir kåret til banens beste med 32 redninger og 97 %. Kaptein David Hallström måtte dessuten gå av isen etter første perioden med en hjernerystelse og kom ikke tilbake i kampen.


"Vi blir enig om at vi skal jobbe i hvert bytt i 60 minutter og gutta går ut og gjør det"

Det betyr at seriefavoritt Nidaros nå har tapt fem av de siste seks kampene sine og står med 9 poeng etter 8 kamper og man kan begynne å bruke ordet krise over seriestarten til trønderne. De er allerede 13 poeng opp til serieleder Grüner. Ski-trener Ulf Berglund var fornøyd at hele laget steppet opp fra 1-7 tapet fra dagen før og kunne innkassere en svært viktig seier.- Er jo naturligvis kjempefornøyd med kampen i dag. Vi reiser opp med tre rekker og to keepere, få en skade på Eidstuen i går slik at vi spiller med fem backer i dag. Alle gutta gjør jobben sin og ingen som faller utenfor rammen. Det er et helt lag som gjør jobben som vi har blitt enige om at vi skal gjøre, sier Berglund etter seieren i Trondheim.

- Hvordan klarer man å omstille seg fra å tape 1-7 til å gå ut å møte seriefavoritten på bortebane og det å vinne 5-1 dagen etter?


- Vi er som Kenneth Thomas (styreleder) sa at vi i Ski er annerledes. Det er vi nå også, vi har en gameplan hver kamp om at vi skal ut å vinne og vi gikk ut i går og gjorde en kjempebra førsteperiode men blir litt komfortable og taper andreperiode med 5-1. Vi bestemte oss etter kampen at dette ikke var bra, omstiller oss og går ut og spiser middag. Alle kommer 100% ladet til kamp og vi blir enig om at vi skal jobbe i hvert bytt i 60 minutter og gutta går ut og gjør det, sier Berglund.


Han fortsetter:


- Det finnes en moral i dette laget med disse spillerne her som er uslåelig.


- Denne seieren er vel også ekstremt viktig med tanke på at dere har vært resultatmessig dårlig hittil i sesongen?

- Jeg er litt enig samtidig som jeg er sterkt uenig. Vi har hatt et par kamper med litt for store sifre men vi har fortsatt spilt bra der hvor vi for eksempel taper 1-6 hjemme mot Gjøvik og vinner skuddstatistikken. Vi taper 3-2 borte mot Grüner der hvor vi burde hatt poeng. Det eneste er de kampene mot Bergen hvor vi spilte sesongen to desidert dårligste matcher, jeg kan ikke forklare hvorfor. Resultatene har vært dårlig i de øvrige kampene men vi har spilt bra. Vi viser at vi kan slå de beste lagene hvis vi gjør det vi skal i 60 minutter, sier en fornøyd Berglund.


Hockey4You har ikke lykkes å få en kommentar fra sportssjef Martin Jansson etter kveldens kamp.


I de øvrige kampene tok Grüner sin 8. strake seier etter å ha vunnet komfortabelt over Bergen i to oppgjør 7-4 på lørdag og 9-2 på søndag. Narvik kapret med seg 6 poeng over Furuset etter 5-4 og 4-3 samt at Gjøvik gjorde jobben mot Hasle-Løren med 7-0.

Comments


bottom of page