top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Martin Jansson ferdig i Nidaros: - Utrolig skuffet og lei meg

Det var noen trøndere som satte kaffen i halsen i dag når Nidaros gikk ut med at de hadde avsluttet sitt forhold til sportssjef Martin Jansson som har vært i klubben siden 2020. Dette som følge av den svært skuffende sesongen så langt for klubben

Foto: H4Y / OCN

Styret i Nidaros Hockey tar et overraskende grep og avsetter sin sportssjef Martin Jansson etter manglende sportslige resultater. Klubben er inne i sitt tredje og siste år i planen om å skulle kunne rykke opp til EHL og så langt har de vært 1. divisjons aller største skuffelser. Dog ligger de på 6. plass og det er jevnt opp til 3. plassen hvor det skiller 7 poeng mellom lagene der hvor Nidaros har to kamper mindre spilt. Allikevel er det hele 20 poeng opp til Narvik på 1. plass som Hockey4You spådde før sesongen at Nidaros skulle klare.


Dog med 7 poeng opp til 3. plass har ikke det vært nok for et forventningsfullt styre i klubben som ikke lenger har tillit til at sportssjefen kunne klare å føre laget til det neste steget. Når det er snakk om tillit mener styreleder Frode Storesund at det er snakk om et definisjonsspørsmål.


- Det er slik i sport, den ene dagen har du tillit og den andre dagen når du får beskjed om å ikke ønske å samarbeide så blir det jo slik. Det er jo svart-hvitt i sport, sier Storesund til Hockey4You,


Jansson leide ut sine tjenester gjennom sitt eget selskap til klubben og det er nå denne avtalen som er sagt opp av klubben der hvor han nå vil gå inn i en 6 måneders oppsigelse i henhold til vilkårene. Allikevel er han ansatt også i junioravdelingen som leder for sport og utvikling samt som trener på hockeylinja på Strinda. Disse rollene fortsetter som vanlig inntil videre for Jansson. Dog er det uklart om han blir fritatt fra sin arbeidsplikt i A-laget.


- Vi skal ha en dialog på det framover for det er en ting som jeg ikke ønsker å uttale meg om i media, sier Storesund kort.


- Men dette sender et kraftig signal til resten av klubben om at styret overhodet ikke er fornøyd med det som er prestert så langt?- Vi er ikke fornøyd med å ta juleferie på en 6. plass, vi kan jo ikke si at vi er fornøyde med det.


- Det er jo spillere som ikke har prestert som forventet, er det ventet endringer på spillersiden også?


- Det er for tidlig å si noe om. Det er klart at 6. plass på tabellen og vi taper mot lag vi bør slå og vi har slitt å vinne seire med klar margin. Vi har gjort det OK i perioder men det har vært veldig mange straffeslagsseire og sånne ting. Vi tenker også langsiktig og dette med utvikling av spillere, forteller Storesund.


Samtidig betyr også med Jansson sin exit at Nidaros ønsker å endre organiseringen internt og at sportssjefsrollen nå opphører. I stedet vil det bli dannet en sportslig komité som skal blant annet ha ansvaret for spillerlogistikken. Roger Harli sitter i dag som det øverste sportslige ansvaret i Nidaros sitt styre.


- Utrolig skuffet og lei meg

35-åringen har vært i Nidaros siden 2020 og har sakte men sikkert bygd opp Nidaros til det den er i dag. Den tidligere sportssjefen er naturligvis svært skuffet over avgjørelsen til klubben og mener den kommer som lyn fra klar himmel.


- Jeg ble absolutt overrasket. Jeg fikk beskjed i går fra styreleder i junioravdelingen Olav Imset Lien at de valgte å si opp min avtale, sier en skuffet Jansson.


- Men har du en viss forståelse etter den skuffende sesongen klubben har hatt og de forventninger som ligger til grunn her?- Absolutt, toppidrett er brutalt og man vil opp og framover. Så jeg forstår at man vil gjøre noen ting. Det jeg synes er at man kanskje burde fortelle det til meg tidligere at vi bør finne en slags forandring og det synes jeg man ikke har gjort, sier Jansson til hockey4You i kveld.Jansson er fortsatt overbevist og har fortsatt troen på Nidaros selv om han nå har fått en oppsigelse i fanget og mener videre at han kan stå rakrygget for de valgene som er tatt for laget til denne sesongen.


- Ja, jeg har fortsatt troen på både trenerne og laget jeg. Jeg tror fortsatt at dem kommer til å komme topp 4 og gjøre det bra i en play-in og playoff, sier han overbevisende.


- Hvordan har dialogen mellom deg og styret vært denne sesongen her når det har gått så dårlig for dere?- Det har ikke vært så supermye dialog egentlig, verken mer eller mindre enn som de andre sesongene. Den har verken vært gode eller dårlig. Men jeg forstår at dem har et syn på det og jeg har et annet.


Videre mener han at det ikke blir noe problem å fortsette å være i hallen eller rundt laget selv om han nå er i en oppsigelse fra klubben.


- Det er klart at det blir rart men samtidig så tror jeg at det kommer til å gå het fint for det er en gruppe jeg har veldig stor tro på. De ønsker jeg alt godt og vel og håper at tar steget opp.


- Hva tar du med deg fra den tiden du har vært i Nidaros?


- Det er veldig mye for jeg har lært meg en hel del. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker og jeg brenner veldig for klubben uansett om det tar slutt som det gjør. Jeg ønsker at Nidaros og trøndersk hockey kommer opp og fram igjen. Jeg synes vi har tatt veldig mange store steg og i riktig retning. Jeg håper at klubben bygger videre på det og har en plan for framtiden, avslutter Nidaros sin tidligere sportssjef Martin Jansson.


Styreleder Frode Storesund mener at klubben tok en avgjørelse for å finne ut hva som var riktig for Nidaros akkurat nå etter at Jansson hadde vært i klubben såpass lenge.


- Og så har vi en forståelse for at han er veldig skuffet og en forståelse for at det virker som det kom brått på. Og sport er sånn at enten så har man full tillit eller så har man ikke den tilliten og derfor kan det virke som det er litt lyn fra klar himmel, avslutter han.


Foto Frode Storesund: Nidaros Hockey

Comments


bottom of page