top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Lørenskog før kvalik: - Spent på nivåforskjellen

Lørenskog går inn i kvaliken med alt å vinne og har ingenting å tape etter at sesongens målsettinger er nådd. Nå skal lage nyte øyeblikket i kvalik til Fjordkraft-ligaen og ta med seg verdifull erfaring for det unge laget inn til neste sesong

Foto: H4Y / OCN


Det er et Lørenskog-lag som har sendt alle spådommer til skamme etter at de mistet en drøss med spillere fra forrige sesong, både frivillig og og ufrivillig. På et tidspunkt hadde 16 spillere skiftet adresse vekk i fra Romerike til andre klubber i tillegg til at de utover sesongen måtte se stortalentene Patrik Dalen gå til Sverige og Jonas Nyhus Myhre forlot klubben til Fjordkraft-ligaen ved to anledninger, senest til Sparta Sarpsborg rett før overgangsfristen.


"Vi skal ikke endre noe men være oss sjæl"

Når Hockey4You snakket med trener Niklas Andresen i juni, hadde han klokketro på at laget hans skulle kjempe om topp fire, stikk i strid med hva alle andre mente etter at klubben hadde mistet så mange spillere.

- Vi har veldig tro på lagbygget vårt. Når noen drar er det andre som må ta opp hansken, vi har veldig tro på at vi over tid vil være der oppe å kjempe. Vi har et lag med mye talent, uttalte Lørenskog-treneren i fjor sommer.


Og han fikk rett for laget karret til seg 3. plassen etter en fantastisk sluttspurt på seriespillet. Men det stoppet ikke der, laget feide også Narvik av banen med tre strake seire til manges overraskelse og det etter at de også mistet spillere fra samarbeidslaget Vålerenga etter overgansfristen hadde passert. Laget står når med 12 strake seire og har kun ett tap i 2023. Les også: Lørenskog med sin 10. strake og første stikk i play-in: - Er ekstremt imponert over denne gjengen Les også: Lørenskog-toget ruller videre: Ny seier over Narvik og 2-0 i kamper


De møter nå Ringerike, Grüner og Comet til kvalik om de to ledige plassene i Fjordkraft-ligaen og Andresen er veldig spent på kampene.


- Ja, jeg er spent på nivåforskjellen. Vi skal ikke endre noe men være oss sjæl, det er ikke sånn at vi kommer ut i en kvalik og skal legge oss bakpå eller prøve å spille mer "safe" og mer passivt. Vi skal være oss sjæl og så er jeg veldig spent på hvordan det står opp mot motstanderen, sier Andresen i forkant av Ringerike-kampen i Hønefoss.


Og den unge Lørenskog-treneren har brukt tiden godt til å studere video av lagene og forberedt seg godt til møtet mot antatt bedre motstand fra Fjordkraft-ligaen.


- Ja, det går i mye analyse. Det er klart at vi skal ikke være breiale men det er ikke sånn at vi går ut der og er livredde heller. Vi går jo ut i matchene og tror vi er like gode på en måte, det er ikke sikkert det er fasit men vi må ha en sånn type tankegang, forteller 28-åringen.


Og nå som laget står i en kvalik så spiller laget uten noen som helst press på sine skuldre, noe som Andresen ser på som en stor fordel før kvalikmøtene.


"Jeg ble ikke så mye mer klokere på Comet"

- Vi har jo på en måte nådd målsettingen vår pluss pluss, det er en fordel for oss at vi kan gå ut der med lave skuldre og ingenting å tape egentlig. Vi har ikke noen målsetning sånn om at vi skal rykke opp men en målsetning om at vi tar en match av gangen, viser fra vår beste side og ser om det holder egentlig, sier han.


- Hvordan er følelsen din akkurat nå før disse oppgjørene?


- Jeg er veldig spent. Det er klart at når du skal møte to lag som du egentlig ikke har så god kontroll på, vi har ikke spilt mot dem i år og en ting er video men det er video fra oppgjør i en annen liga. Så det å sammenligne er vanskelig men en fin målestokk er å starte med Ringerike som er det antatt beste laget i kvaliken og få en pekepinn på hvor vi faktisk står hen, forteller Lørenskog-treneren.


Samtidig møter man "nye" Comet om man kan kalle haldenserne for det etter at de har fått tilbake spillere fra skader, vist en sterk formstigning og slo ut seriemesteren Nidaros etter fem dramatiske kamper i play-in.


- Dem har i allefall våkna littegrann. Det er klart at det utgjør noe de spillerne som er tilbake. Jeg så de matchene mot Nidaros og det er ikke sånn at jeg ble livredd for Comet heller, synes de matchene var rotete, litt overraskende rotete egentlig. Så jeg ble ikke så mye mer klokere på Comet, synes de så ganske like ut dem har gjort hele sesongen. De har gode spillere og enkeltspillere som har et høyt nivå, sier Andresen og legger til:


- Jeg synes dem slipper til litt mye målsjanser så dem ser ganske like ut selv om dem har sett bedre ut. Det er ganske naturlig når man har en identitet man ønsker å stå for.


- Selv om det også er to lag som ligger på bunnen av Fjordkraft-ligaen så er det jo fortsatt habile og gode lag dere skal møte?


- Ja, absolutt. Det er lag som har kvalitet og lag som har gode individer så det blir jo spennende da. Det er så vanskelig å si om nivåforskjellen men jeg forventer at det skal være nivåforskjell. Men at dem er uslåelig, det vil jeg ikke påstå.


Hockey4You får opplyst at det er ingen sykdommer eller skader i Lørenskog-troppen og at de stiller med fullt lag mot Ringerike i morgen. I tillegg til at Theo Rooseboom de Vries står i mål.


- Han står i mål ja, han har ikke spilt seg ut akkurat, humrer Andresen med henvisning til at Rooseboom de Vries har holdt nullen de siste to kampene og har 95,9 % i play-in.


Lørenskog møter Ringerike borte i første match i morgen og Grüner hjemme på lørdag i Lørenskog ishall.


Beste poengplukkere for Lørenskog denne sesongen: (Seriespillet/play-in)


Comments


bottom of page