top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kongsvinger henter en keeper fra 1. divisjon

Andreas Johansen returnerer til Kongsvinger etter forrige opphold tilbake i 18/19-sesongen

Foto: Nina Thorshaug


23-åringen fra Oslo kommer senest fra spill Haugesund hvor han har vært langtidsskadet med et trøblete kne. Før det var representerte han Gjøvik Hockey i to og en halv sesong men har nå valgt å gå for et tilbud fra Kongsvinger. - Ja, jeg dro over til Haugesund i fjor og fikk en ganske bra start men i andre seriematch så ryker kneet. Da var det ikke noe annet valg en å opererer og håpe på det beste. Planen var at jeg skulle fortsette i Haugesund når jeg var klar igjen men som alle vet så gikk de konkurs, sier Johansen til Hockey4You.


Mens dialogen med Kongsvinger har gått underveis har også en tysk klubb fra Oberliga meldt sin interesse for 23-åringen. Det er en mulighet som Johansen har lyst til å hoppe på hvis det blir en realitet.

- Det er en tysk klubb som er interessert men de er i konflikt med sin keeper som de prøver å få løst. I mellomtiden tenkte jeg at jeg det var best at jeg kom meg til en klubb for å få trent og spilt kamper etter skaden, om dem skulle ta kontakt på nytt, sier Johansen og fortsetter:


- Så får vi ser om det blir noe men hvis ikke så blir det å spille for Kongsvinger den sesongen her og hjelpe de så godt jeg kan.


Og Johansen har spilt med åpne kort hele veien ovenfor klubben og sportssjef Anders Angelbrant har en plan B hvis Johansen setter seg på flyet til Tyskland. - Vi er klar over situasjonen og holder antennene oppe hvis han skulle dra så vi står ikke helt på bar bakke av den grunn. Vi har jobbet ut ifra at han kan gå så da har vi noen alternativer til det. Så får vi se på utviklingen på keeperen våre også for vi henter ikke bare for å hente, sier sportssjefen.Og Johansen har bestemt seg for å dra uansett hvor bra det måtte gå for han i 2. divisjon, om beskjeden om å pakke kofferten kommer.


- Jeg tar den sjansen. Jeg har kasta bort tre sjanser allerede til Canada og USA og har takket nei hver gang og andre ting jeg har takka nei til også. Så dette her er "last chance" så det kan jo gå veldig bra eller veldig dårlig, det er ingen som vet. Skulle det gå ræva så vet jeg at Kongsvinger er åpne for å ta meg i mot igjen, sier Johansen.


- Det er jo ikke noen nedtur å gå til 2. divisjon heller, det blir en ganske frisk liga til høsten?


- Jada, så veit jeg at vi har signert en del bra spillere i Kongsvinger som Zetterberg og Hesbråten-brødrene. Jeg håper det at vi klarer å matche oss oppe på toppen av tabellen, det er i allefall målet til gutta når jeg var på besøk der borte, drømmen om å kunne klare å rykke opp, sier keeperen.


Og fortsetter:


- Jeg tror det kommer til å bli en fin gruppe med unge og eldre. Og så håper jeg at vi kommer til å bite godt i fra oss så får det bare gå som det går med tanke på hvis det ringer fra Tyskland, det tenker jeg ikke så mye på nå.


Selv om Kongsvinger nå bygger seg opp til et lag som er bedre på papiret enn på mange år, sitter fortsatt sportssjef Anders Angelbrant fjellstøtt som skjæra på tunet med en rolig og avbalansert holdning til både nysigneringer og re-signeringer. Dog så er han fornøyd med å ha fått inn en kaliber i Andreas Johansen.


- Ja, han gjorde det bra når han var hos oss i 1. divisjon i den halve sesongen før Knights gikk konkurs så vi vet hva han har kunnet levere. Han har vært skadet en stund men vi gir han sjansen for han har et høyt nivå, det har han, sier Angelbrant om keepersigneringen.

Thomas Fyen legger opp

Samtidig som som Johansen ankommer klubben er det også klart at klubbens mangeårige keeper, Thomas Fyen, legger skøytene på hylla. 33-åringen har spilt i Kongsvinger i to perioder og vært i klubben i hele sin karriere.


- Ja, han legger som følge av jobb- og familiesituasjonen, han følte at han ikke kunne være med å bidra på det nivået han ville. Men vi beholder han i laget som at han går inn som keepertrener for A-laget så han er fortsatt i miljøet. For det er en jævla fin fyr og personlighet så det er vi glade for at vi er muntlig enig med han om det, forteller sportssjefen.


Kongsvinger har seriepremiere mot Tønsberg 9. oktober i Kongshallen.

Bilde uten maske: SJ Photo

Øvrige bilder: Nina Thorshaug

Comentarios


bottom of page