top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Klart: Elias Hult signert for Kongsvinger

Som Hockey4You tidligere meldte så har Elias Hult vært høyaktuell for spill for Kongsvinger denne sesongen. Nå er avtalen signert og Hult er spilleklar fra midten av september

Foto: Dan Kenneth Reinli (Elias Hult #48 er klar for Kongsvinger)


Det var tilbake til den 5. august at Hockey4You meldte om at Elias Hult skulle angivelig være høyaktuell for spill for Kongsvinger i 2. divisjon denne sesongen. Nå er overgangen klart og Kongsvinger bekrefter i kveld signeringen ovenfor Hockey4You.


- Vi får en veldig sterk offensiv spiller som har øst inn poeng i 1. divisjon så han styrker laget veldig offensivt og han vet hva som kreves, bekrefter sportssjef Anders Angelbrandt.


Elias Hult flytter til byen for å forfølge en sivil jobbkarriere etter å ha fullført skolegang, i tillegg til at kjæresten er i fra Kongsvinger så har paret nå valgt å slå seg til ro i byen. Hult har de siste tre sesongene spilt for Lørenskog og har vært en av toppspillerne i 1. divisjon og bøttet inn 98 poeng på 78 kamper i serien. Han har også en sesong med Kongsvinger tidligere i 18/19-sesongen og er kjent med klubben tidligere.


- Vi forventer at han skal være en ledende spiller for oss, helt klart. Jeg regner med at det blir en del poeng der ja. Han er en stille og rolig type som kommer til å passe veldig fint inn i laget og gruppa sånn sett. Han leser spillet bra, bra teknikk og allting så det blir bra å få inn han, sier Angelbrandt.


- Hva betyr det for de yngre spillerne i klubben?


- Det er perfekt for dem. Man kan se, lære og ta rygg på han så det blir en utviklingsmulighet for de yngre gutta å se han på trening og matcher.

Avtalen gjelder for kommende sesong men sportssjefen håper at det kan bli et lengre opphold med toppspilleren.


- Ja, nå få vi se dette året. Men nå har han jo flyttet til Kongsvinger så selvfølgelig håper man på at han blir en stund. Men det ligger kanskje litt i korta også på hvordan vi gjøre det i serien og fremganger og hvilken tid han har til det, men vi håper selvfølgelig at han blir her mer enn et år, forteller den svenske sportssjefen.


- Hva gjør det her med ambisjonene deres?


- Ja, vi vil opp og fram, det vil vi absolutt. Samtidig så får det ikke gå på bekostning på noe av det vi har sagt tidligere, at det skal bygges med egne spillere og at vi henter folk som vi kjenner til og passer inn i gruppa.


Sportssjefen har i angrepsrekka allerede gjort klart Victor Zetterberg, Tom Ivar Hesbråten og Jonas Paulsen som de toneangivende spillerne fra forrige sesong. Nå jobber Angelbrandt på spreng for å gjøre klart avtaler med Preben Birkefot og Simen Sæther som han vil ha med videre.

- Målsettingen vår nå er å gjøre klart med Preben (Birkefot) og Simen (Sæther) for da vil vi ha beholdt de som var poenggjørende i fjor, så krydrer vi det med Elias Hult i tillegg. Så vi har seks forwards som holder høyt 1. divisjon-klasse i tillegg da så vi vil kunne få to riktige bra løperrekker.


Hockey4You meldte også om at Sean-Michel Sunnqvist som har spilt for Grüner i tre sesonger i Fjordkraft-ligaen også er høyaktuell for Kongsvinger. Den avtalen er fortsatt i det blå men Angelbrandt stresser ikke av den grunn.


- Vi er i dialog men stresser ikke fram noen ting der. Han har betenkningstid i forhold til familien. Vi vet hvor vi har han og han vet hva vi står så vi stresser ikke på med noen ting. Men jeg er positiv til det at det kan bli en avtale, avslutter Angelbrandt til Hockey4You.

Comments


bottom of page