top of page
  • Forfatterens bildeRedaksjonen

Kalle Rode til Furuset: - Det er litt Tommy Kristiansen blod i han, det trenger vi

Sarpingen Kalle Rode går fra Lørenskog og fortsetter karrieren i Furuset som blir hans fjerde klubb på fire sesonger

Foto: H4Y / Ole Nylende


22-åringen Kalle Rode har i dag signert en kontrakt for Furuset i 1. divisjon. Sarpingen har vært i tre forskjellige klubber de siste tre årene i Haugesund, Gjøvik og senest var han med opprykket til Lørenskog selv om han stort sett var skadet gjennom hele sesongen. Nå er han klar for sin fjerde klubb på like mange sesonger.

- Han er en back som er vond å møte for han er en tøffing. Det er litt Tommy Kristiansen blod i han vettu så regner med at vi kan få det inn i laget vårt, det trenger vi. Vi må ha litt sånn treerback som jeg kaller det, som tar unna litt undertall og spiller tøft mot de beste rekkene . Det er ikke alle backene som håndterer det i laget så vi trenger litt det, sier en fornøyd Kenneth Larsen om sin siste nysignering.


Larsen forteller videre at han ser potensialet i Rode og håper at han kan være med å bygge han opp igjen etter å ha vært ute med langvarig skade.


- Det er viktig at de gutta som er i den alderen fortsetter å utvikle seg, det tar noen år for å bli en hockeyspiller så man må være litt tålmodig med noen av dem, fortsetter han.



- Hvordan blir hans rolle i Furuset?


- Rollene blir til underveis om hvem som tar de rollene men vi ser for oss at han skal få en fin rolle. Det blir jo litt sånn alt ettersom åssen dem presterer i gruppa og sånne ting. Det må vi trenere være dyktige nok til å si hvem som utvikler seg og passer til den rollen sånn at ting ikke blir satt i august, for det er ikke sikkert det blir sånn utover sesongen. Det er viktig at vi ser hvem som har utvikling i spillet sitt og sånne ting, sier Furuset-coachen.


Borte hele fjorårssesongen

Rode skulle være med topplaget Lørenskog forrige sesong og var med i troppen med korte innhopp i kun to av kampene i november men var ellers ute med skader. Nå er han helt frisk og er klar for å ta opp hansken i Furuset kommende sesong.


- Det har vært et hardt år og veldig tungt både psykisk og fysisk men det er godt å kunne komme tilbake, sier Rode til Hockey4You.

Allikevel fikk han være med på lagets opptur hvor de overraskende nok klarte et opprykk i siste kamp borte mot Comet.


- Det var absolutt veldig moro og jeg tok stor del i laget på andre mulige måter men klart det var tungt allikevel, fortsetter han.


- Hvorfor ble det Furuset?


- Det er fordi jeg har trua på laget og jeg har trua på Kenneth Larsen som trener samt at jeg tror at jeg kan bidra godt både på og utenfor isen. Satser på å brette opp ermene som jeg egentlig skulle i Lørenskog, å vise hvem jeg egentlig er i Furuset. Satser på å få mye spilletid og vise hvor jeg står, sier Rode.

Med Emil Holm Larsen og Kristoffer Tapper inn dørene på Furuset Forum samt re-signeringene av Tan Hellerød og Marius Johansen, stiller klubben med en sterk backrekke før den allerede er komplett. 22-åringen er enig i at det kommer til å bli en beintøff konkurranse om plassene i laget.

- Det er ikke noe lavt nivå på det laget der nå, det kjempebra. Men jeg liker jo det da og er veldig glad i konkurranse. Det kommer bare til å gjøre meg bedre at jeg har vanskelige backer å kjempe i mot, jeg skal nok vise hvor lista står, humrer han.


Foto i Gjøvik: Dan Kenneth Reinli



Statistikk Kalle Rode:



コメント


bottom of page